Jump to content
php.lv forumi

Kolosāli pirmie soļi no skolnieka...


Mr.Key

Recommended Posts

Bija viens maziņš projektiņš, savest kārtībā mājaslapu, kuru diez gan neprasmīgi bija veidojis skolnieks (ok, visi mēs mācamies, ja mācamies). Pilnīgs rebuild, tables un iframes ārā, divi iekšā, grafikas optimizācija utml.

 

Tātad, savedu kārtībā, ieliku atsauci uz izstrādātāju (sevi).

 

Paiet dažas dienas, hostinga parole vairs nedarbojas, skatos - mājaslapā atsauce patvaļīgi nomainīta uz iepriekšējo izstrādātāju (turklāt tā lapa nemaz nestrādā). Pasūtītājs arī mēms no pārsteiguma.

 

Interesanti, vai ne?

 

Nu vot, domāju tagad, it kā ja jau cilvēks nonācis līdz domai, ka jātaisa mājaslapas, tad varbūt lasīs šo un nāks pie apgaismības, ka ir tāda lieta, kā kultūra, ētika. Pieņemu, ka tagad skolās ir pagrūti ar šo tematu apguvi.

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām nekāda. Protams, pateicām viņam, ka tā nav labi un uzklausījām viņa viedokli, ka viņš neko neesot darījis. Kādā brīvākā brīdī nomainīsim atpakaļ (jāčakarējas ar hostingu, pieprasot jaunas paroles caur klientu, visiem laiks dārgs).

 

Ja godīgi, es pat nezinu, kādai reakcijai jābūt. Varbūt tā rodas jaunie Bili Geitsi... manā skatījumā, tas ir ļaunprātīgs gājiens, tā jau dažādas problēmas rodas visiem (īpaši slideni ir termiņi), bet nu šitā gan nevajadzētu darīt. Jāsaprot taču, ka klienti nāk pie izpildītāja un problēmas risinājuma, nevis pie atsauces vai reklāmas

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Jā, tas ir skarbi. Un kāda ir jūsu (ar pasūtītāju) pretreakcija?

Nosūtījām 300 vīru pār tiltu uz Z no pilsētas, 20 tankus no D, kā arī artilēriju atbalstam, pēc kuras sekos bumbvedēju trieciens pa svarīgākajiem pretinieka posteņiem. Gūstekņus neņemt! (;

Link to comment
Share on other sites

uzklausījām viņa viedokli, ka viņš neko neesot darījis.

Un ja nu taa ir patiesiiba?

Taadu lietu kaa servera nobruksana un backupu izmantosana, no provaidera puses nesat apdomajushi ???

Tieshi paroles mainja liek domat , ka soreiz ir vainiigs provaideris.....

edit: Kavacky ;) labs....

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Wolf, nē nu kā, jaunajā lapā stāv viss, kā esmu sataisījis, bet atsauces vietā izņemts mans teksts un ielikts viņa "logo" (ar ® burtiņu, kaut gan cik zinu, par patvaļīgu ® un TM lietošanu reizēm var nākties atbildēt juridiskām instancēm, nu šeit, protams, neviens laiku tam netērēs). Logo fails uzkopēts images direktorijā. Nu jā, un links uz lapu ar arhaisku free template, kurš tāpat nestrādā.

 

Kavacky, nu tā gan nebija :D Bet reiz bija savādāks starpgadījums, kad kāds hostings vienam nopietnam kungam viņa hobija lapas vietā parādīja brīdinājumu par nesamaksātu rēķinu, nu tad gan šis dabūja skriet uz tuvāko net kafejnīcu, lai glābtu savu veselību. Nebija jau baigais kavējums, tikai viena diena, taču īpašnieks no vides, kur tādus jokus nesaprot. :)

 

Nu tas tā, izteicos ar domu, ka tas par mazu kripatu palīdzēs celt kārtību web izstrādes jomā. Ir jau vēl briesmīgāki gadījumi, kā kurtuesi.lv

Link to comment
Share on other sites

Mr.Key --> es tik izteicu minejumu...

Bet vispar sadas lietas ir galiigi nepienjemamas....

Izmantot tev Uzticeto paroli/loginu savtigiem merkjiem ......

Es personigi NEKAD neizmantoju man iedotas loginus/paroles Personigiem merkjiem, jo uzskatu , ka tas ir zem mana goda un pascienjas....

Pat ja man ir iznacis pamatiigi sastrideties ar 'pasutiitaju' , shada pieeja ir pilniigi garaam....

----

Un pilnigi nesaprotu cilvekus kas to dara... Jo ir tachu iespejams par visu vienoties sarunu celjaa.....

----

Cik saprotu sajaa gadijumaa tam cilvecinjam bija par darbu samaksaats, taatad vinjam nebija Nekaadu tiesiibu talak veikt Jebkadas izmainjas un labojumus, bez ipasnieka atljaujas zinjas.... , Pat ja butu atklajis kaadu butisku gljuku -> butu par to japainformee ipasnieks un tikai tad javeic labojumi...

---------

edit: ® IMHO ir Registreta prechu zime --> to lietot Vispar bez saskanjosanas ar Valsts Institucijam nedriikst (ar Prechu registretajiem )...

// drikst ja atsaucies uz konkretu prechu ziimi .... ( piem. ® NOKIA utt...)....

© to gan driks likt pie saviem darbiem ;) , bet arii vai tik nebija jaregistree Autortiesibu agenturaa.....

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

a ko pats uztraucies par tām atsaucēm? who cares, naudu no klienta dabūji par htmla salikšanu, viss, ko vairāk? lai jau kaunterstraikistam tiek, tāpat aplauzīsies pie nākošā un būs atkal darbs ko pārtaisīt par lielāku naudiņu.

Link to comment
Share on other sites

oij, nu kā tik briesmīgi var izturēties pret darbu - "saņēmi naudu un ko vēl" ... ne jau naudas dēļ tač strādāju - strādāju tādēļ, lai būtu prieks paskatīties uz darba rezultātu!

Link to comment
Share on other sites

Tas, droši vien, katram individuāli. Es taisu to, kas man liekas interesants un netaisu to, kas man neliekas interesants. Savs darbs un tā rezultāts, klients ir jāmīl un jāciena, tad tam ir jēga. Neceps taču torti tādam, kas labi samaksā, bet pēc tam viņu izsviež ārā. Pasūtītājs nopērk (atalgo) manu darbu un uzmanību, nevis tikai gatavu rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

Kāda šķirba, ko ar to torti pircējs dara tālāk? Ar tādu attieksmi var bez darba attapties.

 

Tev paprasa uztaisīt - tā ir tava daļa. Vari priecāties par procesu, kad cep kaut ko citam, bet tālāk tā vairs nav neviena darītāja daļa.

Link to comment
Share on other sites

Klasiskie "uztais' n' pazūd" novākušies. Jūs gribat teikt, ka vienmēr visu 100% dabūjat gatavu ta, ka pēc tam nav vajadzīga maintenance/labojumi ? :)

 

Protams, konkrētajā gadijumā tā NAV veidotāja problēma, bet gadījums pats par sevi ir interesants.

Link to comment
Share on other sites

andrisp --> nevis Uztaisa un pazuud, bet gan tas ka pec tam vairs nav tava darishana, ja klients pats/(vai kads cits) veic atseviskjus labojumus...

(ja nu vinjam taa lappatiikaas...) ...

---

Shema uztaisu un pazudu (nomainu tel.nr e-mailu, skype_name utt...) , tik tiesham ir galiigi kreizii ....

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...