Osiris Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Man ir tikai divas: 1) DB ar tekstiem, query ar $HTTP_ACCEPT_LANGUAGE palidzību, valoda glabājas iekš $_GET vai $_SESSION; 2) tik daudz includi ar tekstiem, cik ir valodas, un talāk - if $l='lat' $body=$body_lv; elseif $l='rus' $body=$body_ru; ... else $body=$body_en; Kam ir citas idejas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 * DB ar tekstiem + lang_id * lang_id iekš session + default_lang_id (nevajag nekādu HTTP headerus lasīt..) * bieži izmantotie vārdi definēt kā leiblus (ģenerēt kā masīvu un saglabāt kā include [pie izmaiņām]) Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 (edited) Un kas traucē iekš db pie textiem glabāt lauciņu ar valodas identifikatoru, un ņemt no db textu vajadīgajā valodā? Un nekādi n-tie body nav vajadzīgi... Un visādus scripta ziņojumus, glabāt vai nu php masīvā kā Delfins teica, vai likt teksta failiņos tipa : atslega|tulkojums, un ar kādu klasīti procesā tulkot... Edited May 16, 2006 by john.brown Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 john.brown, viņš prasa idejas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 (edited) Bet vai tad tā nav ideja, glabāt iekš db valodas id...? ;) Ja, scripta leiblus vēl var ar definēm setot - katrai valodai savā failā... Edited May 16, 2006 by john.brown Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Bet tas ir viņa pirmais piedāvātais variants!? ar ko tavējais atšķirās? ;) PS: citu variantu nevar būt... vai nu DB, vai include.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyD Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 <a href="?valoda=1">Val.1.</a> | <a href="?valoda=2"> | ..utt.. $v=$_GET['valoda']; if ($v==1) { $_SESSION['valoda']='LV'; } if ($v==2) { $_SESSION['valoda']='EN'; } Un tad lapas saakumaa iemet shitaadu rindu, kura no panjemtaa faila vilks aaraa tulkojumus. <? include("valodas/val_'.$_SESSION['valoda'].'.php"); ?> <? echo $v['test']; ?> ieksh valodas/val_lv.php valodas/val_en.php ieliec rindas LV: $v['test']='Šis ir testa teksts.'; EN: $v['test']='This is test text'; Nu kautkā tā. :)~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Es pashlaik taisu lapu ar variantu ko skyd jau uzrakstiija, itkaa nesuudzos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopp Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Bet vai tad tā nav ideja, glabāt iekš db valodas id...? ;) kā tu vienkāršam lapas apmeklētājam piešķirsi db lauku, kur likt to valodas id ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Pričem te lauks? Parasts apmeklētājs pats izvēlās valodas_id, kas ir rindu lauka LanguageId saturs Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Stopp, tu mani pārsteidz. Labi, varbūt vakars vēls... Lietotājs spiež uz :<a href="?lng=lv">Latviešu</a> Pēc tam tu skriptā taisi queriju: SELECT * FROM blabla WHERE lng='$lng' Tā ir skaidrāk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyD Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Tak ar DB ir sarežģītāk, nekā mans variants. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 (edited) a' man joprojām nepatīk $_SESSION['valoda']. valodu vazāt līdzi url imo ir labāk, jo tad vienu lapu atver ar vienu url un ir vienalga kas sessijā glabājas. upd: ar līdzi vazāšanu domāju nevis ar roku, bet gan ka valodas parametrs automātiski tiek piekabināts klāt linkiem un formām. Edited May 17, 2006 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 2SkyD Ja datu ir daudz, un tie reizēm jāmaina, tad ar tavu variantu būs ļoti daudz problēmu... Tav variants kaut cik der tikai leiblu tulkošanai, kaut imho, prasts text failiņš un tulkošanas klasīte ir ērtāk. Vai valodu glabāt sessijā, vai iekš url vazāt līdzi ir neviennozīmīgs jautājums. Savas priekšrocības ir gan vienam, gan otram variantam. Galvenais pret sessijām ir grūtības ar url sūtīšanu. Visādi citādi sessija ir ok :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyD Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Es tag taisu taadu projektu,kur vajadziigas valodas, esmu jau visu sakabinaajis virsum. Ir valoda_lv.php, valoda_ru.php, valoda_en.php un tur iekshaa ir $v['parametrs']='Bla, bla..'; Lapaa panjemu izvadu echo $v['parametrs']; un viss notiek. Ja ir inkludojami faili, tad tos atverot piem. lapa.lv/dati/fails.php nevarees redzeet to tekstu, kas buus index.php inkluudaa.. Tas man patiik. :)~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts