Robis Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Ko domājat par šo framework? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GedroX Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 (edited) Ja piešaujās, tad ok, bet man liekās, ka labāk pamazām rakstīt savus objektus. Nu tādas klases kā Barcode gan, protams, nav jēgas pārrakstīt, bet DB_DataObject man liekās par neērtu. Edited April 7, 2006 by GedroX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted April 7, 2006 Author Report Share Posted April 7, 2006 GedroX - šai gadījumā es pajautāšu - ko domā par CakePHP attiecībā pret PEAR? P.S. Pašam rakstīt klases ir ok, bet ne jau visu framework - tas ir laikietilpīgi. Bet cms bez framework ir tizls. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GedroX Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 (edited) Godīgi sakot visu savu PHP mūžu strādāju uz SiteSupra framework-a, tādēļ CakePHP neesmu jutis uz savas ādas. Tagad dažreiz piesaistām arī PEAR, kas DB_DataObject gadījumā liekās tāds nepārdomāts. Esmu ieberzies ar JOIN-iem. Piemēram, vienam field-am nevar piesaistīt vairāk nekā vienu field-u, ko izmantot joinAdd metodē. P.S. 100tais posts!!! Hurrey! Edited April 7, 2006 by GedroX Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 (edited) Robis: pear un cakephp nav salīdzināmi frameworki, jo katrs focusējas uz savām prioritātēm, pear - libu strukturizēšana, cakephp - ror clons. bik esmu ar cakephp darbojies - iespaids radās ka ir labs, bet varēja būt labāks - dažreiz vienkāršas lietas ir uztaisītas tā ka nevari saprast viņu domu gājienu un kāpēc lieki sarežģīt (piem. listu dalīšana pa lapām, acl), bet citreiz vari taisni priecājies cik eleganti un ātri kaut ko panāci (vienkāršie joini, kļūdu paziņojumi). ja prasītu vērtējumu, tad cakephp dotu 75% no ideālā php-frameworka. Edited April 7, 2006 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 1.) spamers 2.) PEAR nav frameworks, bet `bibliotēka` ar klasēm 3.) Pasmags jams ir, un dažas lietas uztaisītas tikai `lai būtu` un par perfomance nepadomāts PS: neesmu lietojis, nelietoju un nelietošu šamo nekad (izņemot izrāvēto ExcelWriter klasi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GedroX Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 (edited) PEAR is a framework and distribution system... Edited April 7, 2006 by GedroX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 framework and ... for reusable PHP components Izlasi teikumu līdz galam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 GedroX: nevajag nogriezt teikuma beigas! PEAR is a framework and distribution system for reusable PHP components. Izlasi tekstu boldā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted April 7, 2006 Author Report Share Posted April 7, 2006 Nu jā, principā tas PEAR nav tāds framework, kur var vienkārši likt virsū un saits būs gatavs. Bet tikai tāpēc, ka PEAR atrodas adresē php.net, man nepārliecinās izvēlēties to! Man ir nepieciešams, lai ir vienkārši - viegli integrējamas jaunās fīčas bez īpaša laika patēriņa un piepūles, kas manuprāt ir framework uzdevums. Kādi ir galvenie mīnusi CakePHP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Uzreiz varu pateikt, man piemēram nepatīk pats nosaukums.. Paņem, paskaties, patestē, izlemj.. nevis spamo.. katram ir savi mīnusi.. Un ko tu lēkā bezjēgā.. tai laikā lai sēdētu forumā, jau būtu uzcepis prasto framework priekš sevis... tikai tās fīčas, kas tev nepieciešamas.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 paņem un pasties pac cakephp - uztaisi blogu pa wiikendu. darot to ko citi saka šis labs, šis slikts var dziļi auzās tikt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted April 7, 2006 Author Report Share Posted April 7, 2006 Uzreiz varu pateikt, man piemēram nepatīk pats nosaukums.. Jā, tas ir nopietns iemesls... Paņem, paskaties, patestē, izlemj.. nevis spamo.. katram ir savi mīnusi..Un ko tu lēkā bezjēgā.. tai laikā lai sēdētu forumā, jau būtu uzcepis prasto framework priekš sevis... tikai tās fīčas, kas tev nepieciešamas.. Nedomāju viss. Diezin vai manis veidots framework būs tikpat labs kā veselas komandas attīstīts. Un ja taisi savu framework - tad rēķinies kā kaut kas - diezvai varēsi integrēt ko gatavu - visticamāk visu nāksies arī turpmāk taisīt pašam. Protams, ja jūties tik spēcīgs, ka vari uztaisīt labāku framework, nekā visi internetā pieejamie, tad cita lieta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Neiet runa par labāko no visiem internetā pieejamajiem freimworkiem taisīt, bet gan tādu, kas vislabāk der tavām vajadzībām, kuras tu pats vislabāk zini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts