Robis Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 Sveiki! Vai kartojot ierakstu MySQL datubāzē (ORDER BY), ja es kārtoju pēc lauka, kurā piemēram, varbūt tikpat labi kā teksts tā cipari, pēc kā viņš kārtos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 0 - 9, a - z Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 Protams, ka kārtos. MySQL vienalga kāds datu lauks, kautvai datums/enum/char/int/blob. Vienalga kārtos Link to comment Share on other sites More sharing options...
keep-smiling Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 Sveiki!Vai kartojot ierakstu MySQL datubāzē (ORDER BY), ja es kārtoju pēc lauka, kurā piemēram, varbūt tikpat labi kā teksts tā cipari, pēc kā viņš kārtos? 14558[/snapback] Uz tādiem jautājumiem vienmēr gribāt atbildēt: "Ej tu uz google!". Priekš kam ko līdzīgu jautāt, vai tiešām ir grūti izmēģināt pašam, ka tas darbojas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 Uz tādiem jautājumiem vienmēr gribāt atbildēt: "Ej tu uz google!". Priekš kam ko līdzīgu jautāt, vai tiešām ir grūti izmēģināt pašam, ka tas darbojas? Tad nevis "Ej tu uz google!", bet gan "Ej tu uz savu testa serveri un paskaties!" ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
keep-smiling Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 Tad nevis "Ej tu uz google!", bet gan "Ej tu uz savu testa serveri un paskaties!" ;) 14686[/snapback] Jap... Taisnība! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohmygod Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 Lab, man papildjautaajums! kaartojam ciparus, doti: 23, 45, 13, 98, 109, 6, 1, 54, 44 Taatad, es gribu, lai man sakaarto peec veertiibas, t.i - 109 buutu peedeejais, bet vinjsh ir otrais. zna4it - kaa man tagad dabuut laukaa pareizaa seciibaa, pie noteikuma, ka shuuna (kolonna) var satureet arii citus simbolus (burtus u.t.t.) Galvenais, lai cipari buut pareizaa seciibaa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 Teksta kārtošanas īpatnība. Jo kārto pa simbolam, nevis visu kopumā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 Viens variants - pieskaiti klāt 0, tas laikam līdzēja. Otrs - casto/converto (neatceros, kura fja bija jālieto, čeko manuāli) Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 (edited) 3. kārto vispirms pēc lauka garuma un pēc tam pēc paša lauka, būs tas 109 aiz 29. tik nez cik tas sabremzēs - to testē pats :rolleyes: Edited March 9, 2005 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 3. kārto vispirms pēc lauka garuma un pēc tam pēc paša lauka, būs tas 109 aiz 29. tik nez cik tas sabremzēs - to testē pats :rolleyes: 14745[/snapback] Lūk šitā gan nevajag darīt. Tā jau ir perversija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 cipari smuki kārtojas iekš to mysql, ja lauciņa tips ir norādīts INT vai tam līdzīgs (attiecīgi ne strings) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts