gunmetal Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Man ir domains piemēram saits.lv, tad izveidoju sais.lv/forums Tas ir reāli, ka pārvēršu saits.lv/forums uz forums.saits.lv ? Cipa viss stāv public_html bet forums stāv public_html/forum Tas ir reāli kāda saita sadaļai uzlikt subdomain? Forumā var ieiet gan caur saits.lv/forums gan forums.saits.lv Cipa stāc uz viena hosting tikai 2 domain Cerams sapratāt ko domāju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) virtualhost Listen 80 NameVirtualHost * <VirtualHost *> ServerName www.domain.com DocumentRoot /home/httpd/htdocs/ </VirtualHost> <VirtualHost *> ServerName subdomain.domain.com DocumentRoot /home/httpd/htdocs/subdomain/ </VirtualHost> Edited March 16, 2011 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Sory vecīt, bet man tas viss neko neizsaka, nav tik lielas pieredzes pie šī visa :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) nu tad atliek lasīt par to kā ir uzbūvēts internets, kā browseris zin, kuram domeinam atbilst kāda ip adrese, par to kā apache zin pie kuras mapes jāgriežas uz konkrēto pieprasījumu. Edited March 16, 2011 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 nu tad atliek lasīt par to kā ir uzbūvēts internets, kā browseris zin, kuram domeinam atbilst kāda ip adrese, par to kā apache zin pie kuras mapes jāgriežas uz konkrēto pieprasījumu. Hmmm Cipa doma tāda, ka apache noteikt, kur iet ja rakstīšu forums.saits.lv un tad datus ņems no saits.lv/forum bet paliks ar subdomain forums.saits.lv Kipa tavo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Nē doma tāda, ka tu tagad vēlies kaut ko panākt, bet nezini kā tieši, bet esi iedvesmas pilns un ķeries pie interneta uzbūves pētīšanas, meklē goolē un lasi vienu aprakstu pēc otra, tad ķeries klāt un izpēti kā strādā DNS, lasi, lasi, lasi, visbeidzot sāc lasīt vienu apache konfigurācijas tutoriāli pēc otra, līdz beigās tev pilnībā kļūst skaidrs kā to un vēl dauz ko vairāk izdarīt. P.S. Es parasti tā daru. Ja man kaut ko vajag zināt, ko es nezinu, tad pēc pāris dienām es ne tikai to zinu, bet tajā jomā par un ap esmu "eksperts", jo esmu izlasījis desmitiem aprakstu, tutoriāļu un manuāļu. Edited March 16, 2011 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Nē doma tāda, ka tu tagad vēlies kaut ko panākt, bet nezini kā tieši, bet esi iedvesmas pilns un ķeries pie interneta uzbūves pētīšanas, meklē goolē un lasi vienu aprakstu pēc otra, tad ķeries klāt un izpēti kā strādā DNS, lasi, lasi, lasi, visbeidzot sāc lasīt vienu apache konfigurācijas tutoriāli pēc otra, līdz beigās tev pilnībā kļūst skaidrs kā to un vēl dauz ko vairāk izdarīt. Tā kā es pēc dabas esmu slinks, tāpēc to nedarīšu, tas ir 100% Man pat bija slinkums mācīties PHP, bet iemācījos citā veidā... Bet paldies :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandis_m Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Cip, cip, cip vistiñas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Cip, cip, cip vistiñas. Episki! Vai Viņam tiešām bija tainsība? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Episki! Vai Viņam tiešām bija tainsība? Nu jā tam es tiešām ticu! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) who_i_am - Tiešām bik neesi saspiedis galvu. Okey rīt paciemošos pie tevis, atradīšu tavu room, jāparunā privāti. Takš tādus idiotismus vari nemētāt šeit. @gunmetal Teiksim tev tai public mapē ir mapes #jancis #andris #ivars ja caur virtual hostu pareizi saliekot teiktim IP vai subs tev oiet tā http://andris.saits.lv tad vhost paņems andra mapi, ja būs uzlikts ivara, tad paņems ivara, utt. katrā gadījumā virtual hosts, ko codez deva ir tavs risinājums. EDIT: W T F, Kemito is talking about? Edited March 17, 2011 by Kemito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EdgarsK Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Kemito .. čill.. :) Varu pazinot ka kemito 01:30 bija smagā reibuma stāvoklī, neņemt galvā viņa sacīto :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Tā kā es pēc dabas esmu slinks, tāpēc to nedarīšu, tas ir 100% Man pat bija slinkums mācīties PHP, bet iemācījos citā veidā... Bet paldies :) Nu tad sēdi rāms un neuzbāzies cilvēkiem demonstrējot savas sliktās īpašības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts