briedis Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Grey_wolf, ja kas, es nedomāju to kā template priekšrocību, es vienkārši mēģināju uzminēt kādu iemeslu, kāpēc cilvēki lieto tādas tpl valodas :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 jā, jā, jā, nesāc tik te tgd aizbildināties :D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaklz Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Kaut kad sen atpakaļ atceros, ka viens no argumentiem bija, ka tad varot ērti templeitus labot arī neprogrammētāji savos dreamweaver vizuālajos editoros. Tā kā HTML komentāri netraucē, bet PHP source traucē, tad, iespējams, ka tas kādam arī palīdz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Šādu template language var izmantot, teiksim, lai izveidotu tādu kā savu sandbox vidi, kur var izpausties. Kā piemēru varu minēt Tumblr dizaina veidošanu. Viņi izmanto {šāda_tipa} lietas, lai ievietotu mainīgos, veidotu ciklus, utt. Šādām lietām es to vēl saprotu. Iepriekš ir izveidoti visi mainīgie kas ir pieejami un bloki un kā tos izvadīt var izdomāt pats lietotājs. Tādā veidā nevarēs ierakstīt, piemēram <div> <p>Te ir putniņi un es neko nenojaušu</p> </div> <?php function do_evil_shit() { //te es izdaru kaut ko ļaunu } do_evil_shit(); ?> <div> <p>Putniņi ir miruši :(</p> </div> To pašu var izmantot, piemēram kādas iekšējās sistēmas (CMS) lapas noformēšanai, kura nav 100% statiska, bet gan dinamiski-statiska. Esmu izmantojis Liquid tādām lietām. Bet lai rakstītu skatus (views) ar tādu valodu (piemēram izmantojot Smarty), tad nu nē - esmu pret to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 wordpressam man patīk .. cik esmu taisījis ātri var piešauties.. , bet tie template ir vienkārši attīrīts php :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Kkā man iepatikās ar templatiem, ka kods atdalīts no htmla + ir izmantojami vienkārši if-i un cikli templatē. Šķiet, ja rakstītu to pašu iekš PHP, tad nav tik pārskatāmi. Bet, protams, par ātrdarbību un citām lietām noteikti visiem te ir taisnība... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts