Jump to content
php.lv forumi

renathy

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    343
  • Joined

  • Last visited

About renathy

  • Birthday 05/26/1984

Profile Information

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

10,120 profile views

renathy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kā mīnusus es saskatu - stored procedure testējamība un versionēšana. Tāpat, ja izmantojam ORM, tad visas CRUD operācijas jau tāpat ir kodā, tad kāpēc dalīt kodu divās daļās (CRUD kodā, bet mistiskos selectus? DB līmenī). Ja .NETu skatamies, tad populārs tagad ir code first approach, kad vispār visa loģika ir kodā, arī DB loģika. Un Sasa pirmais pluss, manuprāt, ir nosacīts, jo arī kodā var veikt datu apstrādi, kāpēc ne? Var izveidot gana labu un drošu arhitektūru.
  2. Radies vispārīgas dabas jautājums - vai mūsdienās vispār izmanto stored procedure kombinācijā PHP + MySQL. Ja jā, tad vai varētu minēt kādus gadījumus, kad stored procedure izmantošana varētu sevi attaisnot / būtu lietderīga ? Jautājums radies tādā kontekstā, ka palīdzu kādam draugam uzrakstīt kursa darbu, kura ietvaros ir jāuztaisa vienkārša PHP + MySQL. Un kā viens no punktiem ir minēta prasība - izveidot sotred procedure (saglabātās funkcijas / procedūras) un pamatot to izmantošanas nepieciešamību... Aplikācija būtībā vienkārša - ir lietotāji ar dažādām lomām; lietotāji postē materiālus vai lasa citu postētos materiālus; daži materiāli ir maksas; tiek imitēta apmaksas sistēma...
  3. Nu, ok, paņēmu DigitalOcean. Uzreiz jau jājautā - vai ieteiktu izmantot "one-click-apps" LAMP vai man vajadzētu likt vienkārši Ubuntu un tad likt Apache, MySQL, PHP ar rokām (ņemot vērā, ka līdz šim to nedarīju)?
  4. Kasspars - šis noteikti pagaidu risinājumam ir pārāk dārgs, neredzu ieguvumu, ja lapa vēl ir faktiski izstrādē.
  5. Šie abi neizskatās kā "pagaidu risinājumi" (man vismaz tā šķiet).
  6. Nepieciešams hostings ne-Latvijas lietotājiem (pamatā apmeklētāji paredzami tai-pus okeānam). Man nav pieredzes ar Linux-u un vispār ar konfigurācijām - parasti to darīja cits cilvēks, es tikai programmēju... Taču tagad esmu situācijā, kad man vajadzētu ātri ieteikt klientam kādu hostingu - par ko nav nekādas zināšanas. Tam jābūt pagaidu variantam, kamēr lapa vēl ir pusjēla un atrodas faktiski izstrādē. Lapa ir uz Wordpress ar WooCommerce. Es te palasīju, ka daudzi iesaka DO vai citus cloud hostingus. Šobrīd gan man šķiet, ka tas būt "par sarežģītu" (konfigurācijas un ierobežota laika dēļ - nepieciešams max ātri). Es gribētu sākumam kaut ko "vienkāršāku" un pēc tam, kad lapa faktiski būs gatava un palaista, domāt par pāreju uz DO. Lūdzu, iesakiet kādu "pagaidu varianta" hostingu. Tātad viena no pamatprasībām sajā "sākumposmā" ir cena attiecībā pret kaut cik normālu performanci, t.i., lai nav tā, ka lapa vairākas reizes downā būtu, bet arī neko baigi super nevajaga...
  7. Teorētiski, ja ir reģistrēts VIDā, vai es to varu kaut kā uzzināt?
  8. Man nepieciešams visu uzņēmumu saraksts, kas tirgo internetā (latviešu valodā vai lv domēnā). Kāds var ieteikt - kā tādu sarkstu visprecīzāk var sastādīt? Protams, es varu iegūt kaut kādu sarakstu, piemēram, aplūkojot salidzini.lv interneta veikalus, bakstoties utt., bet man vajadzētu - pēc iepsējas precīzāku. Piemēram, varbūt kāds zina, vai LURSOFT db kaut ko tādu varētu izgūt? (mēs pieņemam, ka es varu maksāt, piemēram, LURSOFTam par datu iegūšanu) Varbūt ir kkāds klasifikators, pēc kura pateikt, ka uzņēmums tirgo arī internetā? Varbūt citi veidi?
  9. Nepieciešams, lai Wordpress lapā varētu logoties lietotāji, bet viņi aizietu nevis uz to tipisko WP Dashboardu, bet viņiem būti customais risinājums, kurā viņi var postēt ierakstus (t.i., būtu savs panelis ar iespēju a) user profile b) posts in different categories c) custom posts in different categories). Līdz šim pamatā darbojos ar to, ka postu pievieno tikai admins vai citi speciālie useri, nevis visi lietotāji, kas var piereģistrēties lapā. Tātad reāli sanāk: a) nepieciešama custom login lapa, kas adminu aizsūta uz admin lapu, bet citus lietotājus uz citu lapu b) reģistrācijas lapa (it kā WP jau ir reģistrācijas lapa), bet vajaga tā, la lietotāji nevarētu logoties iekš parastā WP Dashboarda, bet varētu postēt tajā "custom lapā" c) nepieciešama custom lapa ar minētām lietām priekš lietotāja d) visas lapas var redzēt visi lietotāji, bet dažas fīčas parādās tikai tiem, kas ielogojušies Vai ir kādi Plugini, kas to palīz nodrošināt? Kāda šeit ir peieja - izmantojam WP login / register utt., un tad kaut kādas mahinācijas taisa? Varbūt ir kādam pieredze un var padalīties?
  10. Vai kādam ir idejas kā nodemonstrēt 1ās klases skolniekiem - ko dara programmētāji? Projekta ietvaros bērna vecākiem palūgts pastāstīt par savu profesiju, varbūt kādam ir interesanta ideja? (Ir dzirdēts viens tāds "sviestmaizes smērēšanas" variants, bet kādas būtu idejas bez tā)
  11. ieleja Es piekrītu, ka tās pirmās lapas animācijai vispār nav nekādas jēgas. sand2s Piekrītu arī tam, ka ar dizainu kaut kas nav kārtībā. Arī neesmu dizainers, tāpēc nevaru nodefinēt - kas tieši, bet redzams, ka nav kārtībā.
  12. Man ir liels lūgums - novērtēt lapu http://www.studyinlatvia.eu/ Skaidrs, ka lapā ir problēmas, bet gribētos kādu objektīvu novērtējumu pa punktiem. Tā nav mana lapa, bet studentu projekta ietvaros nepeiciešams to novērtēt un piedāvāt uzlabojumus. Manā skatījumā dizains slikts, pirmā lapai vispār nenes nekādu informāciju, studiju programmas ir PDFos, nav nekāda search, mobilajos nevar ērti apskatit, nav nekāda aicinājuma "veikt darbību" (atstāt epastu, uzdot jautājumu vai tml.), pat uzspiežot uz labo klikšķi - "Text is copyrighted" rādās. Nav skaidrs, kad atjaunota informācija, kur ir kādi jaunumi. Navigācija it kā ok. Taču man vajaga rezultātu aprunāt arī ar cilvekiem, kas šo lapu izmanto un tā smuki", "objektīvi" paskaidrot to visu. P.S. Ja gadījumā te ir kādi eksperti UX u.mtl. jomā, es varbút varétu "haltūras" līmenī arī, ja nepieciešams, samaksātu par tādu kā ekspertīzi (ekspertīze nebūtu tīri anonīma - ja prasītu, būtu jāuzrāda arī vārds/uzvārds/amats). Vienīgi maks man nav neko baigi pārpildīts... Paldies...
  13. renathy

    lapas griešana

    Sagriezīšu PSD to HTML par brīvu. Vēlos papildināt lapas griešanas portfolio. Ja kādu interesē - rakstiet PM.
  14. foxsk8 Visi tavi argumenti / komentāri ir pareizi. Bet šajā gadīumā es rakstīju - pieņemot, ka varu darbūt jebkuru ekspertu :). Par samaksu un ieinteresētību es neprasīju un nekomentēšu :) Jā un tas arī būtu vienreizējs pasākums. Jautājums bija vairāk par aspektiem (turklāt kkā strukturēti anketā), kurus varētu prasīt. Ņemot arī vērā, ka - tas nebūs nedēļas un pat dienas darbs (tātad novērtējums būs vispusīgs, vairāk par pirmo iespaidu un to, kas metas acīs) - tās ir informatīvas lapas nevis tīkli, ziņu mediji vai veikals- tur ir max 5as sadaļas (+ papildus līmeņi), viena no tām vienmēr 'About Us', viens landing page, pārējās satur informāciju.
  15. Sveiki! Mani palūdza izveidot tādu kā aptauju ekspertiem, ar kuru palīzību varētu novērtēt mājas lapu. Nezinu, vai vispār to tā var vienā aptaujā, bet fokuss būtu tā kā uz lietošanu, pievilcību, ērtību, pirmo iespaidu, bet reizē kaut ko no tehniskās puses, tehnoloģijām, bet ne pārak tehnisks. Saprotams, ka katru mājas lapu var dziļi tur pētīt utt., bet tomēr vajadzīga šī viena aptauja, kas tiek dota vairākiem eskpertiem, vērtējot noteiktas mājas lapu(-as) - tās ir tīri informātīvas lapas, kuras apmeklē jaunieši meklējot attiecīgo informāciju. Tāpat skaidrs, ka nav jāprasa par lietām, ko tāpat var novērtēt, t.sk., SEO, ielādes laikiem u.tml. a) Vai neieteiktu, ko varētu pajautāt šādam "ekspertam", pieņemot, ka eksperts atvērs lapu un tur paklikšķinās? Piemēram, - novērtējiet mājas lapas adrešu struktūru (no 1 - 10) - novērtējiet navigācijas ērtumu (1-10) b) Kas tie varētu būt par speciālistiem - ekspertiem, kam jautāt?
×
×
  • Create New...