Jump to content
php.lv forumi

Ko jūs izmantojat?


Seph88

Recommended Posts

Aptana Studio priekš apjomīgu darbu veikšanas, jo liekas ērts, normāls autocomplete, EditPlus3 priekš ātrās rediģēšanas, ja vajag kaut-ko fiksi pielabot, reāli tikai php/html/css/js highlight - ērtākai pārlūkošanai.

Link to comment
Share on other sites

Darbā php neizmantoju, bet tad, kad vajag php kodu rakstīt, tad lietoju FAR Manager + colorer pluginu. Kāpēc? Tāpēc, ka viegli pārvaldīt, menedžēt failus, ātri var izpildīt skriptus komandrindā. Un arī tāpēc, ka lietoju to arī Python koda rakstīšanai.

Link to comment
Share on other sites

Izmantoju jEdit ar vairākiem pluginiem. Foršs, salīdzinoši ātrs (salīdzinot ar visādām Aptanām), ērti izmantojams lietojot tikai klaviatūru kā arī liels klāsts visādu plugin`u visām dzīves vajadzībām.

 

Viņu es izmantoju PHP, HTML, CSS un JS rakstīšanai.

 

Nesen sāku mācīties Ruby on Rails un skatoties visādus screencast`us ļoti sagribējās textmate, taču tā kā man nav mac`s, tad vajadzēja atrast ko līdzīgu uz Windows vai Linux. Sākumā lietoju Emacs, taču nelikās pārāk ērts (iespējas gan bija pāri pārēm, pateicoties dažādiem pluginiem) un pēc visu vēlamo spraudņu salikšanas nelikās arī īpaši ātrs. Tad atradu e - texteditor, kurš pagaidām liekas lielisks - ātrs, smuks, ērts un customizējams. PHP gan vēl nēesmu mēģinājis rakstīt, taču noteikti pamēģināšu un pieļauju, ka būs ļoti forši. Vienīgais mīnuss - maksas produkts (taču ir 30 dienu testēšana).

Link to comment
Share on other sites

Lietoju Notepad++, tāpēc, ka šis editors bija pirmais, kuru es pamēģināju un ar laiku sāka parādīties vajadzība pēc tagu iekrāsošanas, ērtības un pārskatāmības labad, nekad nevar pazaudēt kādu noslēdzošo simbolu vai tagu, un otrs iemesls bija tas, ka iekšā bija jau visādas defaultās fīčas.

Link to comment
Share on other sites

sīkām lietām izmantoju gedit (linuxa), notepad2 (windows) - noklusētais editors, ja vajag kādu konfigurācijas failu rediģēt utt. Mazliet lielākām darbībām notepad++, piemēram kāda swf uzkodēšanai, vai arī sīkai lapai. Kad taisu ko lielāku, tad netbeans, tāpēc ka: identiska versija ir uz linuxa un windowsa; ir subversion, kur es varu ērti commitot jaunus failus; ir arī local history, kas dažreiz noder apskatīt vecākas versijas; visādi highlight, kas uzreiz man parāda variantus arī no citiem failiem un klasēm; nav īpaši bremzīgs; nekarās bieži :); ērti shortcuti; nevajag daudz konfigurēt, jau uzreiz ir viss forši salikts; vēl daudz viss kas, bet tā neatceros. Esmu arī mēģinājis eclispu, aptana (kas ir tas pats), tad vēl visādus maksas editorus, bet diemžēl neizdevās atrast sev piemērotāku, un netbeans uz šo dienu mani apmierina.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...