Jump to content
php.lv forumi

Vislabākais hostings


Recommended Posts

Lai nebūtu tā, ka ir tikai sliktas atsauksmes par hostingu, tie kam ir izveidojusies laba pieredze vai sadarbība ar kādu hostinga sniedzēju, lūdzu padalieties ar to, "kurš ir vislabākais hostings", jūsuprāt. Uzrakstiet kā šo hostingu sauc un vismaz trīs, bet ne vairāk kā piecas labās īpašības, kuras padara šo hostingu tik ļoti labu.

 

P.S. Localhost neskaitās. (~;

Link to comment
Share on other sites

Es personīgi izmantoju mosso.com. Nav mūsējie, bet tā kā es orientējos uz starptautisku un galvenokārt uz ASV tirgu, tad izmantoju, ASV hostingu.

 

plusi:

1)Automātiski palielina serveru jaudu, ja pieaug pieprasījums. Respektīvi es maksāju par kalkulācijas cikliem, ja kādu stundu man ir pīķis un nepieciešami 10 serveri, aplikācija autmātiski tiek darbināta uz 10 serveriem un to stundu es maksāju par 10 serveriem, ja nākamajā stundā izmanto 1 serveri, tad par to laika posmu maksāju par vienu serveri.

2)Maksā tik cik tērē. Respektīvi, lai arī likme ir nedaudz lielāka kā citur, taču maksāt sanāk par to, ko patērē. Minimums ir 10 000 skaitļošnas cikli, kas atbilt mēnesi darbināt vienu serveri. Ja mēnesi iztērē, piemēram, 23 000 skaitļosānas ciklus, tad maksā 230$.

3)Ērts un intuitīvs kontroles panelis. Viegli pārvaldīt daudzas lapas. Pievienojamo lapu skaits neierobežots. Ir pat panelī automātiska billing sistēma apakšklientiem (bet tā škiet veiksmīgi strādā tikai ASV)

 

 

Manuprāt šis hostings ir ideāls izstrādātājiem, kuri veido projektu priekš palielākas auditorijas, bet attīstības stadijā nevēlas vai nevar atļauties iegādāties dārgu klusteru sistēmu. Kā arī, ja projekts sāk strauji attīstīties un prasa lielākas servera jaudas, nav jāuztraucas, ka tās varētu pietrūkt.

Link to comment
Share on other sites

codez - ko tu te plāties? :) Kas tas ir tev par projektu, kuram nepieciešams vesels serveris? :D Minimums 100$ mēnesī, nesmīdini tautu! :)

codez - nu pasak godīgi, kāpēc vajag 2.8 GHz 1 servera kasti kā minims? Gribi teikt, ka viņi nopērk jaunu kasti un katram klientam tur savu 2.8GHz kasti par 100$ (nu minimāli 100$) mēnesī? Un ja jauda ir lielāka, tad ieslēdzas cita kaste? Kas tas par hostingu vispār, kam viņš ir domāts? Youtube hostēšanai? Vai arī ārzemju "draugiem.lv" tipa saitiem, kur apmeklējums ir 100'000 unikālie dienā? Izskaidro sīkāk. Protams, visi pārējie shared hosti atļaujas hostēt par 5$ mēnesī uz n-tiem gigabaitiem - vai arī viņi fleitē? Viņi mēdz piedāvāt pat lielākus parametrus nekā šis par 100$.

 

P.S. bubu, lūdzu miers šoreiz, es uzdevu jautājums par labāko hostingu.

Link to comment
Share on other sites

WebDeveloper, kā jau daudzas reizes esmu teicis - šis nav psihologu forums, tādēļ, lūdzu, bez izteicieniem par foruma dalībnieku personīgajām īpašībām!

Kas attiecas uz mosso.com - tas ir viens no pirmajiem "cloud computing" piedāvātājiem.

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs - vesels cilvēks ir tāds, kurš var izteikties arī neiespītējoties tikai uz vienas jomas terminoloģiju, šai gadījumā informāciju tehnoloģiju. Protams, tā raksta zinātniski tehniskos rakstus vai konkrētus mājasdarbus. Lai gan arī tad atradīsies profesori, kas aizrādīs par teksta "sausumu". Jo lasāmam tekstam jābūt interesantam tekstam. Ja teksts pamatā runā par lietu, kā tas manā gadījumā ir - par serveriem, tikai lai ziņojums būtu interesantāks, es "izgreznoju" to ar epitetiem, kur ir problēma? Nepatīk izteikšanās stils? Vai katram cilvēkam ir jāizsakās šabloniski pēc vienota parauga? Tā ir izteiksmes forma, nevis psiholoģija.

Un vēl brīnās paši programmētāji, kāpēc programmētājus uzskata par "sausiņiem"... Te, forumā, izsakoties, ir krietni mazāka atbildība, nekā žurnālistiem, kuri mēdz izteikties "sulīgiem" epitetiem, tāpēc šai tekstā atļauties labi, ja pusi no tā, ko atļaujas teiksim žurnālisti, izsakoties par pavisam konkrētām lietām, ir kaut kāds noziegums? Es uzskatu, ka cilvēki ir dažādi un katram ir savs izteiksmes veids. Domāju, ka neesmu tālu no patiesības.

 

Ak jā, domrakstos latviešu literatūrā pamatskolām man pārsvarā atzīmes bija 7-10 desmit baļļu skalā.

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Web Developer, teksts nepavisam nav par programmēšanu. Teksts ir par hostingu. Problēma ir tāda, ka Tu ar savu ziņojumu (vai nu netīši vai tīši) aizskar citus foruma dalībniekus. Šis nav forums, kurā tiek apspriests, vai es Aleksejs, vai Tu Web Developer esam pilnvērtīgi cilvēki - tam ir domātas citas vietas.

Šobrīd faktiski Tu apgalvo, ka 1) codez nerunā patiesību - "ko tu te plāties"; 2) viņš ar saviem apgalvojumiem ir pelnījis izsmieklu "nesmīdini tautu". Varbūt esmu pārpratis sacīto, tādā gadījumā atvainojos visām iesaistītajām pusēm.

 

Kas attiecas uz žurnālistiem - vai Tu tiešām gribi līdzināties viņiem un ja tirgū pārdevēji lamājas vienā laidā, vai tādēļ lamāšanās arī šeit būtu pieņemama?

 

P.S. Latviešu valodā vokatīvs vēl nav atcelts. (~;

Link to comment
Share on other sites

codez - ko tu te plāties? :) Kas tas ir tev par projektu, kuram nepieciešams vesels serveris?

Man tev jājautā, kas tev tie par mazajiem projektiem, kuros pietiek ar vienu serveri?

 

 

:D Minimums 100$ mēnesī, nesmīdini tautu! :)

100$ tā ir viņu noteiktā minimālā summa par kontu. Bet vienā kontā tu vari turēt neirobežotu skaitu lapu un katrai lapai vari izveidot apakškontu, kuram var peikļūt atsevišķi. Tāpat vari katram apakškontam pievienot automātisku konta billingu.

Piemēram, ja tu esi vizītkaršu lapu ražotājs, tev ir klienti, kuriem pēc lapas izveidošanas par uzturēšanu jāmaksā 50$/mēn. Tu izveido apakškontu, vari iedot klientam pat atsevišķu pieeju, vari norādīt maksimālos skaitļošanas, storages un bandwitha parametrus, kurus klients varēs izmantot, izvēlēties mēneša maksu un viņam tiks automātiski piestādīts rēķins.

 

codez - nu pasak godīgi, kāpēc vajag 2.8 GHz 1 servera kasti kā minims? Gribi teikt, ka viņi nopērk jaunu kasti un katram klientam tur savu 2.8GHz kasti par 100$ (nu minimāli 100$) mēnesī? Un ja jauda ir lielāka, tad ieslēdzas cita kaste? Kas tas par hostingu vispār, kam viņš ir domāts? Youtube hostēšanai? Vai arī ārzemju "draugiem.lv" tipa saitiem, kur apmeklējums ir 100'000 unikālie dienā? Izskaidro sīkāk.

Web Developer, lūdzu iepazīsties ar ievadaprakstu par sekojošām tehnoloģijām:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_cluster

http://en.wikipedia.org/wiki/Storage_area_network

Katram lietotājam nav sava kaste. Aplikācija atrodas uz tīkla izvietotas glabātavas.

Pie šīs glabātuves caur optiskajiem kabeļiem ir pieslēgti pārdesmit serveri.

Jau sākotnēji tava aplikācija darbojās uz vairākiem serveriem, uz kuriem darbojas arī citas aplikācijas. Taču katrai aplikācijai tiek skaitļoti skaitļosānas cikli un katrs maksā tik, cik skaitļošanas ciklus patērē.

Maksā nevis par serveriem, bet par reālo patērēto resursu.

Ja kāds dzelzis nodeg, tad tava aplikācija nepazūd, bet tupina strādāt uz citiem serveriem.

Ja palielinās apmeklējums tad tava aplikācija dažu sekunžu laikā tiek palaista uz vēl serveriem, pirms jau izmantotie serveri ir pārslogoti.

Šāda sistēma nodrošina augstus uptime rādītājus, un lētas izmaksas un maz problēmas pie straujas izaugsmes.

Tāpat šāda arhitektura ļauj tev izstrādāt PHP aplikāciju kā priekš parasta servera, bet darbināt kaut ar 20 serveru jaudu.

Es nodarbojos ar programmēšanu, mans bizness nav hostings, tāpēc es izvēlos tādu hostingu, kurš man ļauj domāt tikai par programmēšanu un nav jāuztraucās par serveru konfigurēšanu, scalingu, utt.

Iespējams, ka tu vēl spēlējies "smilšu kastē", tāpēc tev 100$/mēnesī šķiet dārgi.

 

 

Protams, visi pārējie shared hosti atļaujas hostēt par 5$ mēnesī uz n-tiem gigabaitiem - vai arī viņi fleitē? Viņi mēdz piedāvāt pat lielākus parametrus nekā šis par 100$.

Praktiski nevienā shared hostingā kritiskais punkts nav storage vai trafiks, bet gan skaitļošanas jaudas un tās nekad nenorāda, taču reāli uz tā paša servera tev vēl darbojas pārsimt citas lapas.

Nedaudz vairāk kā pirms gada, pats piedzīvoju, ka tādā hostingā par 10$/mēn. pie aptuveni 200 vienlaicīgiem apmeklētājiem serveris vairs neapkalpoja, tāpat vienā tādā hostingā gadījās, ka uz tā paša servera atradās vairākas noslogotas lapas un hostings reāli vilkās.

Šijā gadījumā vienmēr tiek nodrošināta rezerves skaitļošanas jauda un tu maksā par to, ko patērē.

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, ka tu vēl spēlējies "smilšu kastē", tāpēc tev 100$/mēnesī šķiet dārgi.

 

Un kas ta šī, Aleksej, nebija "psiholoģiska analīze"?

 

codez - nespēlējos smilškastē, bet lai es būtu gatavs izdot 100$ mēnesī par serveri, tam projektam būtu jāienes man vismaz 1000$ mēnesī, jo tāds projekts ir arī jāuztur man kā programmētājam.

Tas ir pilnīgi normāli, ka man nav laika taisīt tādus projektus pagaidām krīzes apstākļos.

Link to comment
Share on other sites

Un kas ta šī, Aleksej, nebija "psiholoģiska analīze"?

Paskaties vispirms uz sevi, pirms bakstīt ar pirkstu citiem. Neesi dzirdēji tādu sakāmvārdu? Kā tu sāksi sarunu, tā arī citi pret tevi attieksies. Ja nespēsi runāt par tēmu konstruktīvi un bez personiskiem uzbraucieniem (stilā - tu muļķis, es gudrāks, tu nekā nesaproti), tad turpmākie tavi posti tiks vienkārši dzēsti, bez brīdinājuma.

 

Aleksejs tēmu uzsāka par pozitīvām hostingu atsauksmēm, nevis kas citiem (arī tev) nepatīk citu hostingos. codez ļoti korekti un atbilstoši paskaidroja, kas viņaprāt ir pluss konkrētajā hostingā.

Ja vēlies tēmu par negatīviem hostingiem - jūties brīvs to uztaisīt. NEW TOPIC pogu tev vēl neviens nav aizliedzis nospiest.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...