Jump to content
php.lv forumi

PHP Web Based IS Developer


Pitbull

Recommended Posts

OK, vienam patiik maate, vienam meita.

Kas buutu ideaalais darbsd juusu izpratnee?

Nosaciijums - darbs no maajaam izsleegts.

Alga, vide, bonusi, kas veel....?

Brends, karjera, daliiba projektaa?

Nee, nopietni. Vnk es meginu saprast kas buutu jaapiedaavaa lai buutu interese?

Labu dienu visiem!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Darbs tuvu mājām. Ja man būtu izvēle esošo darbu darīt šībrīža Rīgas birojā (uz kuru pavadu ceļā aptuveni 20min līdz pat stundai atkarībā no tā, vai braucu ar auto vai ar sabiedrisko transportu) vai dzīvot kādā mazpilsētā un uz darbu doties kājām 10 minūšu gājienā, es nešaubīgi izvēlētos dzīvot mazpilsētā.

Darbs ārzemēs vai tālu no mājām, neskatoties uz to, ka tas ir "tepat" Igaunijā, tomēr ir pārāk tālu, lai varētu pilnībā dzīvot ģimenisku dzīvi (ar sievu/bērniem/esošajiem draugiem). Un tur nu ar "iespējams pāris simtiem lielāku algu nekā esošajā darbā" (uzsvars uz iespējams) diez vai pietiks. Turklāt reti kurš, kam interesē ģimeniska dzīve domās par to "5 gadus tagad paraušos un varbūt tad varēšu tā dzīvot"..

Link to comment
Share on other sites

Latvieshiem maajas un draugi vienmeer ir motivaacija. Paarsvaraa jau piedaavaa izveeleeties, akcepteet dziives vietu blakus jaunajam darbam. Bet piekriitu - draugus gruuti aizstaat. Ja uzcelta maaja arii visaadas klapatas. Ja dziivoklis tad gan - principaa visvairaak laika pavada tieshi dziivoklii, a izklaides vietas plus miinus vienaadas. katram savs.

Link to comment
Share on other sites

Nee, nopietni. Vnk es meginu saprast kas buutu jaapiedaavaa lai buutu interese?

Principā pozitīvi ir tas, ka HR meklē kandidātus arī šādās vietās. :)

 

Par to, kas jāpiedāvā, lai brauktu kaut kur prom, ir viena liela problēma. brīvie cilvēki parasti ir jauni, bet pieredzējušie bieži ir ar kādām saitēm, kas neļauj tik viegli aizbraukt. Tāpēc, piemēram, tajā pašā Igaunijas gadījumā, jābūt skaidrai vīzijai, kā dzīvosi tur.

Savulaik, gadus 5 atpakaļ, apdomāju variantu pārcelties uz pieRīgu, jo Rīgā darba iespējas lielākas. Tad nu redzi - man ir māja, lieli suņi, un es uz dzīvokli pārvākties īsti pat nevaru. Bet, nopirkt māju, kaut vai Ogrē, un pārvākties nav tik viegli. (tolaik vēl īpašumi maksāja puslīdz sakarīgi). Tam pretī tad arī vajag atbilstošo atalgojumu, lai tas būtu izdevīgi. Tad nu sanāca tā, ka algu man tolaik piedāvājumi, kurus izskatīju, nepiedāvāja diži lielāku, kā bija tobrīd man bija. Rezultātā, īsti neredzēju variantus, kā pārvākties.

Tāpēc viena liela lieta, lai ģimenes cilvēki vispār izskatītu variantus pārcelties uz kaut kurieni, ir skaidri pateikt, ko varu sagaidīt sadzīves sakarā.

Arī gadu atpakaļ atteicos no piedāvājuma, kaut algu piedāvāja 2x lielāku - Ls1200, jo tas bija saistīts ar pārcelšanos. Nu labi - dzīvot Rīgā, kā tādā negribu, bet šajā gadījumā man vismaz būtu skaidrs, kā mana ģimene dzīvos, utt. Lai pārceltos uz to pašu Igauniju - jāmācās valoda, lai uz veikalu normāli var aiziet, jāzin, kur dzīvošu, jāzin, kā un kur bērns macīsies...

Te nu ieslēdzas slinkums un es labāk palieku turpat un skatos variantus kaut ko savu uzbīdīt, lai paceltu savu dzīves līmeni.

Link to comment
Share on other sites

Nu tur jau taa fiska, man apskaidrot darba deveejam kaads pieprasiijums ir no kandidaatu puses, lai vinsh piekorigee piedaavaajumu. Lielaam firmaam principaa nav buutiski nelielas piekaapshanaas aslgas vai apstaaklju zinjaa, ja vien nav stingrais koridors. Tiesi taapeec HH arii straadaa, sludinaajumaa 1500Ls, bet reaali firma ir fleksibla un iistajam kandidaatam samaksaas cik vajag. jaamaak tikai sevi pasniegt :) Daudz atkariigs no kaadas paaudze cilveeks X vai Y :) Protams, ja ir maaja gruuti ko mainiit, vienmeer atradiisies bet bet bet.... Visi pieradushi taisiit labos pagriezienus, taa vieglaak, bet pietiek vienreiz nogriezties pa kreisi no smilshu celja un nokluut uz autobaanja:)

Link to comment
Share on other sites

Ja cilvēks vēlas darboties pasaules tirgū, tad viņš to dara. Ja vēlas dzīvot savā mājā vai vakarā ar draugiem dzert alu, whateva - tad viņš to dara. Tas nav atkarīgs no algas. Tad jau tie, kas nekur nebrauc un sēž te, var prasīt lielāku algu par to, ka paliek te... nesaprotu, kāpēc tiek uzspiests viedoklis, ka labi ir sisties pa pasaules IT tirgu un slikti ir sēdēt vienā vietā... katram taču savs.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...