Jump to content
php.lv forumi

sadarbība ar policiju un lielajiem provaideriem


black

Recommended Posts

Lapā ir kāds jauneklis, kurš nav apmierināts ar lapas administratoriem. Sākumā atslēdzām šamo uz nedēļu, kad rupjības nerimās, piegriezām ciet uz gadu. Taču tagad sāk nākt draudu e-pasti (ja līdz tādam un tādam termiņām nemaksāsiet Ls 10 par katru dienu, kuru netiku lapā, "atbraukšu un sadošu pa purnu", un tamlīdzīgi teksti). Mēs labprāt iesūdzētu viņu tiesā, taču tam nepieciešams viņa vārds ,uzvārds un personas kods. Nesen Dienā bija samērā izglītojošs raksts par to, ka par komentāriem LV likumos nekas nav minēts. Lai Lattelecom iedotu vārdu no IP adreses, vajag norādījumu no tiesas/policijas, taču lai ierosinātu lietu, jāzina vārds, pret ko to ierosināt. Kādam gadījumā nav bijusi pieredze? Mēģināt sūtīt e-pastu uz [email protected]?

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Griezies policijā ar iesniegumu, LTK neizdos nevienam citam informāciju par saviem klientiem, izņemot drošibas iestādēm.

 

 

P.S.

Viņa vainu nevarēs pierādīt. Domāju, ka nevajadzētu abižoties uz katru pokemonu, kam vnk van, ko darīt.

Edited by player
Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka pierādīšana ir tā mazākā problēma. Logi ir ne tikai mums, bet arī viņa e-pasta provaiderim. Protams, nesaku, ka obligāti nolemsim tiesāties. Ja noskaidrosies, ka viņš ir, piemēram 8. klases skolnieks (kā vienā no iepriekšējiem gadījumiem), tad iztiksim tikai ar paziņošanu vecākiem.

Link to comment
Share on other sites

noskaidro vinja provaideri un uzraksti samiem Oficialu vestuli (ierakstiitu , ar piegades apstiprinajumu) .....

Un tad paskaties kas notiksies.......

Jo peec likuma arii Provaideris ir Lidzatbildiigs par saviem klientiem......

P.S. ja tas ir Lattelekom tad var vel uzrakstiit kaadu intresantu rakstu un nosuutiit lielakajiem Laikrakstiem (ja 30 dienu laikaa nav ofiacialas atbildes...) ... Atbilde sekos dazju dienu laikaa Un Ljoti iespejams ka taa adrese tiks atslegta no Ineta pakalpojumiem --> parasti provaideru ligumos ir punkts par to ka izmantojot Inetu ir jaievero LR likumdoshana --> atklati draudi Ir kriminals parkapums taa kaa....

edit: un nevajag njemt veraa ka tas ir "pokemons" .... Lai vecaki samam iemaca kaa uzvesties Civilizeetaa sabiedriibaa........

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Ekonomikas policijai ir datornoziegumu izmeklēšanas nodaļa vai kaut kas tamlīdzīgs. Paņem e-pastus aizej pie viņiem, izstāsti situāciju un tālākais jau ir viņu ziņā. Ņemot vērā interneta "anonīmo" dabu tu legāli nevari paša spēkiem tikt pie 100% droša apstiprinājuma, lai pa taisno ierosinātu lietu pret konkrētu personu par draudēšanu vai ko tamlīdzīgu.

Link to comment
Share on other sites

Iespeejams, tachu vinja draudi vairs netiks liidz mums. Patiesiibaa, tikai nesen ienaaca praataa doma, ka vajadzeeja vinjam paluugt atsuutiit mums bankas konta nr. un personas kodu, uz kuru aizskaitiit naudu par "zaudeejumiem", ko vinjam nodariijaam, atsleedzot pieeju lapai.

Link to comment
Share on other sites

IMO vajadzēja vienkārši vēl uzprasīt bankas kontu, tad ar vēstuli un visiem datiem doties taisnā ceļā uz policiju. Un ierosināt lietu par draudiem, naudas izspiešanu, šantāžu un vēl nez kas tur sanāk. Tas policijai prasītu mazāk kā pus stundu, lai noskaidrotu personību un pie viņa aizbrauktu.

 

Pēdējā laikā gadijumiem par LR likumu pārkāpšanu interneta vidē tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un šāda veida pārkāpumi nekādā gadijumā nedrīkst palikt neievēroti. Pāris šādi kadri dabūs reālus sodus caur tiesu un tad arī citi līdzīgi domājošie divreiz padomās pirms darīs muļķības internetā, jo viņuprāt internetā viņi ir anonīmi un nesasniedzami, taču tas neattaisno šāda veida rīcību.

 

Visu cieņu un pareizi dari, ka šādu izgājienu vienkārši neignorē.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...