Jump to content
php.lv forumi

kā iemācītes mySQL!


Sasa

Recommended Posts

Uzinstalēju mySQL bet ko lai tālāk dara, kā lai savā lapā visu pārtaisa no TXT failiem uz DB, kur ir labi saprotami materiāli! Jo pašlaik man ir tumša bilde no mySQL!

Link to comment
Share on other sites

v3rb0, man kaut kā liekas, ka mācīties kaut ko no nulles ar encoklipēdisku tekstu nav tā labākā doma. :) Tur ir pārād daudz teorijas, kuru vienkārši cilvēks nevar sagremot, ja viņam nav pat mazāka izpratne par mysql.

 

Es iesaku:

Vispirms: http://www.google.lv/search?hl=lv&q=mysql+tutorial (paskaties pirmos linkus un izvēlies, ko vislabāk saproti),

Un pēc tam: http://www.google.lv/search?hl=lv&q=php+mysql+tutorial

Link to comment
Share on other sites

Nepiekrītu, v3rb0, sausa teorija sākumā nav labi. Vajag sākumā praktiski padarboties, lai zinātu par ko vispār runa iet, un tad apgūt visas teoriju fīčas-nefīčas.

 

Tā taču ir normāla prakse - sākt ar mazumiņu (tipa SELECT * FROM `tabula`) nevis vispirms mācīties par indeksiem.

 

Bet vispār es negribu te sākt offtopiku :). Katram savs viedoklis un sava taisnība.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Es atkal piekrītu v3rb0.

 

Normāli programmētāji vispirms apskatās dokumentāciju - kas tas par tādu jauno zvēru ir, ko tas māk, un tikai tad sāk urbināties kodā. A ja apgriež secību otrādi, tb vispirms ķēpājas pa kodu, tad saprot, ka neko nesaprot un nāk uz forumiem uzdot muļķīgus jautājums (headers already sent...)

 

Protams, ja ir liela pieredze, tad var sākt uzreiz ķerties pie koda, jo parasti jau kautkas līdzīgs ir darīts ar citu softu/valodu.. Bet ja esi iesācējs un tev nav pieredzes, tad manuālis ir tavs labākais draugs.

Jo iesācējus parasti neinteresē kāpēc tas un kā strādā (indeksi). Viņi parasti uztaisa kautko, kas izskatās ka kautkā strādā (SELECT *) un pēc tam brīnās par saradušajām problēmām un gļukiem - lēns kods, speciāli gadījumi nestrādā un tml..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...