Jump to content
php.lv forumi

Serveru izvietošanas varianti?


hmnc

Recommended Posts

Sveiki!

Tusējās man te pārītis ar serveriem iekš DEAC, bet kaut kā paskatījos un cena ar atlaidi pie viņiem ir augstāka nekā cena citur bez atlaides, tāpēc domāju, ka varētu varbūt pāriet uz citu, jo tehniski viņi arī ne ar ko īpašu neizceļas (reizēm gļuki visādi lido ārā ar tīklu, elektrību..).

tātad varbūt kādam ir pieredze ar citiem serverturētājiem? principā interesē nopietni datu centri ar:

* stabilu španu, kondicionieri

* UPSi (ja nu stabilais špans, paliek nestabils)

* netu bez ierobežojumiem (ātrums uz ārzemēm nav tik ļoti svarīgs, bet ir būtiski, lai nav ierobežojumi uz apjomu. proxy nav protams)

* 24h supportu (ir bijuši gadījumi, kad vajag nakts vidū kaut ko sadarīt)

* firewallu (iesniedzam sarakstu ar to, kas jāatstāj vaļā).

tāks... laikam viss :)

 

metu acis uz 'vernet' (sen ir bijusi laba pieredze. kā tagad, nezinu.), 'vita', 'latnet', .. varbūt vēl kāds nopietns.

 

sooo... ko tauta saka?! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nuja fiber2home :)

 

Bet tā dažu projektu veikšanai ir ieliktas pāris kastes Latnetā .. mums gan nav nekādu backupu / reakcijas laiku un servisa līmeņa vienošanās bet pagaidām vismaz cenas ziņā (Latnetā var hostēt divas kastes pret vienas DEAC cenu (kurā iekļauta tikai elektrība :) ) viss izskatās oki (proti vēl nekas nav nobrucis)..

Izņemot to 24h (es gan pieņemu ka viņiem ir menedžētie upši) viss pārējais no tavām minētajām prasībām šķiet ir.

Link to comment
Share on other sites

Kārdinoši izskatās VITAs piedāvājums - lētāks par LATNETU. par to 24h apkalpošanu - itkā nav tik ļoti vajadzīga lieta, bet ir gadījies izmantot, kad tiešām svētdienas naktī serveris ņem un atliecas.

par fiber2home... jā un vēl 2 latvenergo ievadi un kondicioniers :D

Link to comment
Share on other sites

Datu centrā klausuli ceļ tā no 9 - 18 tikai darba dienās
Tas diemžēl nav cienīgs saukties par datucentru.. nē nu ir protams autonomās sistēmas bet nu lielakoties 24/7 un kaut kādi reakcijas laiki ir minimālās prasības .. protams ja var gaidīt no piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienai tad savādāk :)
Link to comment
Share on other sites

bieži? hmm... pēdējā reizi nāk prātā kaukad, hmmm, let me thin.... neatceros kad. nu tad kad tur reāli kaukas ar elektrību sagāja grīstē un reāli varēja redzēt cik serveru stāv deac`ā, jo ne1 negāja :)) kādas 1-2 reizies vēl i bijis nets down uz kādu stundu, divām. tas arī viss ko varu atcerēties kādu trīs gadu posmā

Link to comment
Share on other sites

nu es pēdējā gada laikā atceros: elektrība (ja ļoti nemaldos tad 2x), nets (vismaz 4-5 reizes). vienreiz bija joks, ka negāja tikai LTC ip.. ar netu problēma parasti ilga 30min - 2h.

nēnu varbūt citur iet vēl trakāk, bet tad jau jāsāk domāt par vispārējo līmeni lv.zonas datu centros, jo manuprāt nav normāli, ka kaut kas pēkšņi nobrūk un neiet pāris stundas.

 

techsupportam gan visu cieņu - vienmēr atbild, vienmēr saka, kad aptuveni būs sataisīts (un arī ir), atzvana,.. galu galā sēž tajā pazemē - par to vien medaļa pienākas :)

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...