Val Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Lieta tāda, kā topika virsrakstā. Vai ir kāds veids, kā pārbaudīt nepieciešamo (tipa vecāko) php versiju, kas ir nepieciešama, lai izpildītu konkrētu php kodu - vai tādas funkcijas eksistē utt. Likt dažādas php versijas uz servera un pārbaudīt pašam vai lasīt kodu un caurskatīt manuāli, kāda versija nepieciešama īsti neder. kautkā tā... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 A tev neder ka uzliec Jaunaako? Tjipa paskaties kad kods rakstiits (galveno failu izveidoshanas datums) un uzliec versiju kas ir jaunaaka (izlaista peec tam).... (kautvai uzliec PHP 5 un ir Ljoti liela garantija ka kods straadaas (ir dazjas f-jas kas nav 4 vers...)) un lielaaka veeriiba japiegriezj servera konfiguraacijai (GDLIB, un citu biblioteku vajadziibai, esamiibai)... Uz to parasti ir daudzvairaak probleemu..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 (edited) imo tas nav tik viegli un viennozīmīgi, jo versijas atšķiras ne tikai ar f-ju nosaukumiem, bet arī ar to kā padod mainīgos (php4 un php5), lai gan php5 identificēt var pēc public/private keywordiem, php4 pēc 'var' keyworda. bet ja pietiktu ar f-ju nosaukumiem, tad mēģini uzrakstīt scriptu, kas izrokas cauri visiem php failiem un 1. tiek pie visām f-jām kas definētas ar function functionname(); 2. tiek pie visiem f-ju izsaukumiem - thipa vārds + atverošā iekava. 3. atmet nost tās funkcijas ko atrada 1. punktā un no atlikušajām uztaisa unikālu sarakstu. 4. iet cauri sarakstam un ar function_exists() pārbauda katru f-ju. protams var apmānīt, ja f-jas vārds ir ierakstīts mainīgajā un tā izsaukts, bet iesākumam varbūt pietiek ar šo. p.s ja tādu uztaisi, padalies ar pārējiem ;) Edited November 30, 2006 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 (edited) v3rb0, laba ideja ;). Edited November 30, 2006 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 (edited) A tev neder ka uzliec Jaunaako?Tjipa paskaties kad kods rakstiits (galveno failu izveidoshanas datums) un uzliec versiju kas ir jaunaaka (izlaista peec tam).... Tas jau skaidrs, bet ne jau es nosaku kāds php ir uz kāda servera. Edited November 30, 2006 by Val Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 bet ne jau es nosaku kāds php ir uz kāda servera. Hmm es gan sapratu savaadaak jo. Likt dažādas php versijas uz servera un pārbaudīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Grey_Wolf, gan jau viņš to teica par hostinga serveriem, kur viņa produkts varētu nonākt. Es ieteiktu pārāk neiespringt un mēģināt rakstīt kodu, kas nav atkarīgs no 5. versijas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Stipri šaubos, ka uzliekto php5 viss ies... ja rakstīts uz 4-tā... Piem, ja daudz ir spēlēts ar pointeriem(referencēm) un citām spec. fīčām... Esmu pats nedaudz uzrāvies uz to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 Gey_Wolf: dažādas php versijas es varu krāmēt lokāli un tur, kur es to varu, bet ne uz kautkādiem hostinga serveriem Likt dažādas php versijas uz servera un pārbaudīt šis bija domāts lokālais, kur notestēt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Bet vispār, Val, nav jau tik traki sarežģiti salikt vairākas php versijas. Sainstalē katru savā direktorijā. Uz vienu developē patstāvīgi, bet, kad pienāk laiks testiem, tad tikai pamaini apache konfigurāciju, lai ielādē attiecīgo php, kā arī varbūt PATH vajadzētu pamainīt, lai pareizo php.ini ielādē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandrs Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Varbūt šī lapa palīdzēs: http://pear.php.net/package/PHP_CompatInfo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 Paldies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts