Jump to content
php.lv forumi

Visi Kādreiz PHP Nemācējām


ntw

Recommended Posts

Jūs visi kādreiz PHP Nemācējāt, un tagad visticamāk ka mākat, tikai dažādos līmeņos. Gribēju pajautāt, kādā veidā jūs iemācījāties raiti rakstīt PHP un cik ilgā laikā iemācīties izdevās... Varētu vēl kko man ieteikt, kā vieglāk un effektīvāk varētu es pats kaut ko iemācīties, jo turpmākajā laikā ( līdz varēšu sākt palīdzēt citiem ) es jūs regulāri bombardēšu ar lietām, kas man nesanāk, un ko googlē vai nu nevaru atrast, vai apnīk meklēt.

Paldies

Link to comment
Share on other sites

es gan kad piedzumu uzreiz mācēju, tik vot PHP vēl nebija izdomāts, tā ar dzīvoju :)

 

no kurienes tādi jautājumi rodas? kā iemācījies, cik ilgi mācījies utt utt. tak skaidri saprotams, ka visu nekad nevar iemācīties un jāmačās ir visu mūžu. tu ko domā, ka ir kaut ur noteikts: PHP jāmācās 2 mēneši C++ - gads, PASCAL - 2 ned.

 

iemācies algoritmus lasīt tad arī nebūs problēmu ar programmēšanu, gadrīz vai dajebkurā valodā, jo starpība jau ir tikkai sintaksē, doma visur ir vienāda.

Link to comment
Share on other sites

Offtp:

 

izrāvums no viena LV elektronikas foruma :)

Saku tādēļ kad šonedēļ es ar šādām video pamācībām beidzot iemācījos Visual C# 2005 progu pa vienu dienu (6h) skatījos vidakus un momentā vis pieleca, bet perimstam biju vairāk pa mēnesi lasījis par C++ progu pamācības tutorialus, kurai šādu Video pamācibu nebija, un C ar C++ valodas ir līdzīgas tākā vaidzēja tikai 6h lai saprastu visu ideju un tagat jau taisu savu Windows logu programmu (turpinu mācītes)
Link to comment
Share on other sites

:D :D :D

 

man lūdzu arī video par C++, C, ORACLE, PLSQL, CSS, PHP, ak jā vēl gribu ORACLE FORMS DEVELOPER un ORACLE REPORTS DEVELOPER, bet par pēdējiem 2 man ir precentācija, taču video laikam labāk. ek pēc nedēļas būšu pats gudrākais

Link to comment
Share on other sites

Es vienreiz novilku PHP, CSS un HTML videotutoriāļus. Vēl neesmu pat paskatījies, tagad droši vien jau izdzēsti :). Zinu, ka organizācija, kas tos video ražo saucās Lynda man šķiet.

 

Man liekas svarīgi iemācities savu problemu definēt dažos angļu vārdos, lai varētu meklēt gūglē. Vēl svarīgi ir izmantot php.net manuāli. Piemēram, nesen viens jautāja kā var izveidot direktoriju ar php. Būtu iedomājies pameklēt atslēgvārdu 'directory' php.net manuālī, un uzreiz viss būtu skaidrs.

 

Sintaksi var iemācīties +/- ātri, bet programmēšanas metodes jāmācās visu atlikušo mūžu.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Tāpat kā delfins vēljoprojām mācos un katru dienu kko jaunu atklāju!

Kā iemācījos? Izlasīju w3schools.com, noliku testus, tālāk uztaisīju kkādu mazu lapiņu, lai saprastu kā darbojas post, get, formas. Un tad uztaisīju vienu maziņu lapeli. Un tā aizgāja. Galvenais, lai loģiskā domāšana strādā.

Link to comment
Share on other sites

a es joprojām mācos arī.

un iemācījos izmantojot grāmatas (precīzi neaceros, bet krievu valodā bija) un googlu. forumos jautāju kaut ko specifisku, ko nevarēju atrast googlaa, bet nu praktiski, ja pareizi noformulē pieprasījumu tad googlaa ir viss :)

Link to comment
Share on other sites

Pasus pirmos solus iebraukt ieks php un programmesanaa kaa tadaa palidzeja gramata "PHP for dummies" un "PHP&MySql for dummies". Disciplineti macities palidzeja darbs kur vienakrsi pateica "Tev tagad bus jamak PHP".

Protams visadi stulbi jautajumi forumaa, paldies visiem kas palidzeja un lamaaja :)

Pec tam iemacijos lieot php.net un google, un jautajumu palika aizvien mazaak. Tagad kodeju 8h dienaa, un nevienam nekas nav japrasa :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...