Jump to content
php.lv forumi

noslēpt js


Stopp

Recommended Posts

nu tā, man ienāca prātā viena skaudīgi orientēta doma.

es uztaisu javascript failu, bet man negribas, ka citi to redz, jo es, redz, esmu pie tā koda traki pūlējies, kods pilda funkcijas, kādas reti kurā lapā var atrast un es negribu, lai tas kods sadzimst citās lapās kā sēnes pēc lietus.

 

ir doma tāda - lapā uztaisa sesiju un tad ar script tagu izsauc kādu citu php failu. šis php fails pārbauda, vai eksistē sesija, un, ja eksistē, tad izspļauj js kodu un izdzēš sesiju. tādā gadījumā, ieejot lapā, javaskripts darbojas, bet, ierakstot address barā tā faila adresi, nerādīsies nekas (vai kaut kas, kā nu es gribēšu).

itkā jau darbotos, bet, noseivējot lapu, tas javaskripts atvilksies līdzi un noseivēsies.

 

to nevar nekā apiet ?

Link to comment
Share on other sites

JS tāpat kā HTML ir klienta puses fīča. Viss, ko redz un dabū browseris, to pašu redz un dabū arī lietotājs. Tā ka JS un HTML (kā arī CSS, bildes, flašu, u.t.t.) nevar noslēpt.

Tieši tā kā tu saki - uzspiežot pārlūkā parastu File, Save As viss ieseivos bez problēmām.

Pie tam, diez vai kādam vajadzēs tavu JS. Vismaz man nu noteikti nevajadzēs. JS nav tik sarežģīts, lai pats to neuzrakstītu. Īpaši tad, kad apkārt ir tik daudz labas JS bilbiotēkas un freimworki. Sakombinējot tos kopā, īsā laikā var panākt skaistas lietas.

 

Ka tik tu pats neesi sasēņojis citās lapās skriptus, un negribi to rādīt acīmredzami ;)

Link to comment
Share on other sites

Stopp: Es tev saku - nav vērts. Visu tavu JS var redzēt kā uz delnas, ja labi gribēs.

Vienīgais, ko tu vari iesākt, ir sarežģīt koda saprašanu (tb padarīt nelasāmu), bet noslēpt tu nevarēsi.

Vari piemēram visus mainīgos un funkcijas pārsaukt par 1lIl110i1O, tb l, i, 1, 0, O kombinācijām, visas atstarpes/tabus/enterus aizstāt ar vienu atstarpi. To gan tu vari, protams, uzrakstot kādu tūli, ne jau ar roku.

Bet pašam būs čakars, ja jālabo skripts / html kods..

Link to comment
Share on other sites

Atpakaļ dabūt var ļoti vienkārši - sākumā to JS blāķi iepostējam http://www.prettyprinter.de, pēc tam - atveram ar kādu teksta redaktoru, kas supportē refactoring (ti, vienā vietā nomainot variable name, tas tiek nomainiits visaas vietaas, kaut kas ljoti liidziigs gudram search-replace). Un tad tikai braucam cauri kodam, un mainaam variable vaardus no 'kfsh33xc' uz 'showMessage', utt. Nu, ir pāris reizes tas kods jāpārlasa, lai saprastu, ko katra funkcija dara, bet vairāk par nedēļu tur parasti nevajag.

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...