Jump to content
php.lv forumi

Commandline Scripting


Ugabuga

Recommended Posts

Situācija tāda, ka ir linux programmiņa, kurai ir nepieciešams iegūt apstrādei datus no vairākām datubāzēm, bet šamā to pati nemāk un lai to izdarītu ir nepieciešams ārējs skripts. Tā kā php ir laižams arī no komandrindas nospriedu, ka šams tīri labi ir izmantojams šai vajadzībai, tikai īsti neizdevās iebraukt, kā no komandrindas lai skriptam iebaro mainīgos. (negribas katrai datubāzei taisīt jaunu failu un definēt mainīgos pašā skriptā)

 

Piemēram:

[user@kompis]$ ./skripts  -H servera adrese -u lietotajs -p parole utt.

 

vai vnk:

 

[user@kompis]$ ./skripts  servera_adrese lietotajs  parole

Link to comment
Share on other sites

Nu nav Latvijā tā situācija tik rožaina, lai cilvēks varētu pavisam šauri specializēties. Kaut arī pamatnodarbošanās nav man kodēšana, tas nenozīmē, ka katram kautkādam sīkam skriptelim man būtu speciāli jāpieaicina programmētājs. Kā nekā valoda ir mācīta un lietota un kaut arī neesmu ūberguru tomēr savām vajadzībām pietiekošā līmenī es spēju šo to uzrakstīt - un dotajā situācijā šis te kaut kas ir vnk datu nolasīšana no datubāzes un rezultātu izvadīšana kaut kādā noteiktā formā - viss.. un jautājums pat nebija par to.

 

Katrā ziņā nedrīkst aizmirst, ka šis tomēr ir publisks forums un šeit būs cilvēki ar dažādiem zināšanu līmeņiem (cik no jums regulāri raksta php skriptus izpildāmus no komandrindas?). Lielākoties php ir atrunāts no svētās trīsvienības - apache, php, mysql viedokļa, retāk no komandrindas - līdz ar to mazāk resursu, kur meklēties - lielāka iespējamība, ka nāksies kādam ko jautāt - tādēļ jau forumi ir.

 

Tīri loģiski, ka ja php nav ikdienā lietota padarīšana, tad nevar gaidīt, ka cilvēkam iestrādāsies klikšķis un attiecīgā domāšana, lai spētu nekļūdīgi un 100% gadījumu savilkt kopā abstraktu piemēru ar savu problēmu. Un tas, ka es neesmu kādā jomā specialists, neliedz man izmantot savas, kaut ar nepilnīgās, zināšanas.

 

Ne vienmēr cilvēkam pietiek ar sausu manuāli un viņš visu izlasīs, sapratīs un puķītes ziedēs un putniņi dziedās. Ja tā būtu, tad vnk varētu pirmajā klasē bērniem izdalīt ābeces, izdalīt pārējās mācību grāmatas un pēc 12 gadiem izsūtīt ielūgumus uz eksāmeniem - nax skolotājus, kas viņiem ko skaidros - tak to visu var izlasīt..

 

Līdz ar to uzskatu, ka Delfīna uzbrauciens ir bijis nepamatots.

Link to comment
Share on other sites

comoon, tu tak koderiem maizi atnjem! :)

un jaa, es sameeraa regulaari rakstu skriptus, ko liek crontabaa un varu pateikt, ka viss vajadziigais aprakstiits pirmajaa dotajaa linkaa.

Link to comment
Share on other sites

izlasīt ta izlasīt, vajag padomāt kas tas ir ko izalsīji ;)

 

http://lv.php.net/manual/en/features.commandline.php

Like every shell application, the PHP binary accepts a number of arguments...

...

The arguments passed to your script are available in the global array $argv.

 

atrast varēja pusminūtē ar ctrl+f, "arguments", enter, f3, f3, f3, f3 un nebūtu nekāds kašķis par to kurš kuram uzbraucis un kāpēc.

Link to comment
Share on other sites

Līdz ar to uzskatu, ka Delfīna uzbrauciens ir bijis nepamatots.

 

Nu bet atvaino.. ja tev pasaka mainīgā nosaukumus ($argv un $argc) otrajā postā un tu joprojām nesaproti, ko ar tiem darīt, tad, atvaino, man nekas cits kā Delfina sakāmais "Ja neesi koders, tad kāpēc jālien tur, kur nav pa spēkam..." man nav ko tev teikt.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...