Jump to content
php.lv forumi

Smarty template engine


Guest Medniex

Recommended Posts

ar smarty tiešām var izdarīt visu ko vajag un nevajag, bet grozies kā gribi, vairāk kā ar php bez smarty ar viņu tāpat neizdarīsi. tad kāpēc izmantot viņu?

kādreiz, man kā iesācējam. šis bija labs veids lai saprastu kāpēc vajag izmantot templeitus, bet kad to esmu sapratis līdz kaulam, tad ērtāk (subjectīvs viedoklis) ir visu laiku rakstīt php.

 

varbūt tagad smarty palicis gudrāks, bet kādreiz bija ierobežojums cik 'diziļi' piņķerīgā hashmapā ar cikliem vari tikt iekšā - bija tikai divi līmeņi un risinājums pašā templatē izmantot {assign} un/vai {php} - tā vietā lai tīrā php taisītu ciklus kā tik gribi.

Link to comment
Share on other sites

Bet šā vai tā, daudzi projekti to izvēlas, piemēram Pligg

We're so Smarty

Starting with Beta 6, Pligg comes standard with Smarty version 2.6.12. Not only will Smarty make it easier to design your own templates without altering the core code of Pligg, but it will also speed up your page render times and decrease server load.

Edited by KAC
Link to comment
Share on other sites

bet paskatoties pligg 5 versiju skaidri redzam tajā nav templeitu patterns kā tāds izmantots - gandrīz katrā php failā par echo '<td>' vai echo '<div>' mētājās. taga paķēruši smarty un jūtas smartie developeri ;) imo būtu jāskatās tādi projekti, kuri smarty lieto vismaz pāris gadus un vēl priecājas ka ir smartie developeri, jo smarty lieto.

Link to comment
Share on other sites

par visu kopumā (gribas paspamot :) ) - parasti taisa dizainu un pēctam programmē. vismaz tā ir bijis visos manis pieredzētajos gadījumos. nu uz kā tad tu kodēsi to visu? dizains tomēr nosaka daudz ko.

 

rozei arī piekritīšu, ka līdz ar dizainu mainās lapas programmiskā daļa. pietam ja izmanto daudz maz normālu xhtml + css, tad dizaina nomaiņa būs viegla pat ar pure html+php+html+php :)

 

smarty izmantot mazās lapelēs? kamõn! tieši mazās lapelēs ir viselementārāk izmantot pure php+html.. nu a ko tur vajag? atrādīt lapu kontentu, galerijas, viesugrāmatu?

 

par formu dziņiem runājot - neesmu atradis neko labu + savu kodēt prasa laiku.. agrāk izmantoju daudz maz labu formu dzini, bet bija problēma - bij par maz kustomizācijas. nu ja tev ir kkāds objekts kas visu to formu štelli uztur tad veikt korekcijas katram projektam buutu jopcik cik piņķerīgi :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...