Jump to content
php.lv forumi

Pēc kā skaitīt lapas apmeklējumu?


Kristabs

Recommended Posts

Sveiki! Visu laiku skaitīju apmeklējumu ar "group by ip", bet tas vairs neder, jo vajag reāli zināt cik unikālu cilvēku ienāk. Visiem skaidrs, ka ir iestādes ar vienu izejošo IP, bet iekšā 100 pc.

Kā citi skaita apmeklētāju skaitu?

 

P.S. Tiko ienāca prātā taisīt md5() no IP + Paarluuka.

Link to comment
Share on other sites

session_id() ? Šitais ģenerējas katru reizi jauns, kad tiek aizvērts un atvērts pārlūks no jauna. Arī īsti neder, jo tad cilvēks, kurš katru dienu atver trīsreiz to lapu, tad tiks saskaitīti trīs cilvēki. Vai arī es nepareizi sapratu bubu atbildi?

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, ar IP ( +1 noteiktā laika periodā ) un lapas atvēršanām ( +1 par jaunu atvērtu lapu, iekšējo nafigāciju neskaitot ) pilnīgi pietiek. Kam lieka sīkumainība vajadzīga?

Link to comment
Share on other sites

Līdz tekošās dienas pusnaktij nav īsti prātīgi. Tev būs kā iekš top.lv, kur 00.01 ne uz viena saita apmeklētāju nav bijis :) Ir jēga taisīt 24 stundu statu, kurš rāda reālos apmeklētājus pa pēdējām 24 stundām. Pēc tam pa datumiem tu viņus vienmēr sadalīt varēsi...

Link to comment
Share on other sites

Bļin, sākās jaunas problēmas!

kods:

if(!isset($_COOKIE['stat_qwe'])){

//Sheit kods, lai pierakstiitu apmekleejumu

$tm = mktime(23,59,1,date('m'),date('d'),date('Y'));

$atlikums = $tm - time();

setcookie("stat_qwe","Y", time() + $atlikums);
}

 

Respektīvi, pārbaudam vai ir kukijs, ja nav, tad pierakstam apmeklējumu, bet ja ir jau, tad neko. Problēma ir tā, ka citiem nevar iedot kukiju. Tagad skatos, ka viens no NOKIA(ar Googlebot tas pats un gan jau vēl tādi uzradīsies) aparāta staigā pa lapu un pie katra refreša man pieskaitās viens apmeklētājs. Uz doto brīdi nav ideju, kā diseiblot šo problēmu. Jums?

Edited by Kristabs
Link to comment
Share on other sites

Ideja ir vienkārša, pārbaudi, vai kūkiji ir maz atļauti, teiksim, uzliec kūkiju un paralēli saglabā ip (protams, tik priekš tiem, kam savu kuku neesi atradis), pēc tam taisi redirectu un pārbaudi, vai ir kukijs or nē. Ja ir, ok taisi statu pēc kukija, nav, taisi pēc ip.

Tā ir veca problēma, daudzkārt trafika ģenerēšanas scriptos mocīta. Ideāla risinājuma nav, var tik tiekties uz to...

Pameklē labus cj scriptus, un papēti...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...