mak Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Pieņemsim. Es izveidoju DELFI.lv Atom barotni (feed), kurā iekļauju visa raksta saturu (bez reklāmām). Barotnē iekļauju arī atsauci uz delfi.lv, katra raksta autorus un avotu. Vai es pārkāpju autortiesību (vai kādu citu) likumu, ja barotni izmantoju tikai es pats, barotnei dodu publisku pieeju, barotnē iekļauju tikai raksta pirmo rindkopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Manuprāt, tu nepārkāp autortiesību likumu, ja zem katra raksta norādi tā avotu, bet iesaku iepazīties ar delfi.lv sadaļu http://www.delfi.lv/about/copyright/ vai arī, ja izmanto citu avotu, attiecīgi tā avota pārpublicēšanas noteikumus vai autortiesības, kas nu kur ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Izlasi 10 reizes un izdari secinājumus: http://www.delfi.lv/about/copyright/ PS: dzīvē ir daudz interesantākas lietas un netā ir daudz citu labu saitu ko palasīt, nekā tavējais delfi (kas ir LETA/etc ziņu pārpublicētāji) Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 inbox.lv kaadreiz paarpubliceja zinjas.. skatos tagad laikam nemaz vairs nepaarpublicee. iespejams cilveekiem nepatika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 Tad jau labāk ir norādīt saites uz attiecīgām mājaslapām, nevis veidot kaut kādu gružkasti savā lapā. Savā lapā vai likt tikai tēmas, kas attiecas uz savas lapas specifiku - cilvēks jau to ari cer sagaidīt, kad ienāk tavā mājaslapā, nevis kaut kādu mistrojumu no neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 Robi, uz kuru tad vietu var norādīt saiti ar Delfi atom barotni, ja jau tu saki, ka savā lapā nevajag? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 Robi, uz kuru tad vietu var norādīt saiti ar Delfi atom barotni, ja jau tu saki, ka savā lapā nevajag? Kam vispār vajag norādīt Atom barotni. Varbūt pietiek vienkārši ar saiti uz attiecīgo mājaslapu. Sveša satura likšana savā mājaslapā norādā uz mājaslapas jēgas trūkumu... Mājaslapai jābūt pirmkārt pašai par sevi ar savu saturu, savienojumiem uz citām vietnēm internetā jānotiek caur saitēm, tas pat ir nepieciešams. Nez, pieredze darbā internetā man ir kopš te tāds nets vispār LV parādījās, domāju, ka man ir izveidojies kaut cik pareizs priekštats, kādam vajadzētu tam būt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 Tu laikam neizproti Atom/RSS būtību.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts