NeoX Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Man jau ir gatava datu baaze, kuru vajag paarkonfigureet uz UTF-8. Es straadaaju uz SuSE linux 9.0! Ar mysqlcc laikam to nevar izdariit. Ieskaaat kaut ko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/charset-convert.html ar mysql consoli var izdarit visu, tik kveriji ar roku jaaraksta ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 ko nozīmē pārkonfigurēt ? varbūt gribi datus UTF-ā ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Ar mysqldump izeksportē visus datus teksta failā. Pārkonvertē teksta failu uz utf8 formātu no tava patreizējā formāta. Pārveidot create table teikumus, lai tabulas veidojas utf8 formātā, un ar mysql ieimportē atpakaļ teksta failu datubāzē (pirms tam izdzēšot vecos datus). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoX Posted June 13, 2005 Author Report Share Posted June 13, 2005 (edited) Nu labi, bet pienjemsim man tajaa datu baazee datu nav tagad, ir drausmiigi daudz tabulas, kuraam atseviskji negribaas neko konfigureet. Kaa es varu jau gatavai datu baazei uzstaadiit kodeejumu un to COLLATE. Softs, kas izmanto hso datu baazi nav editojams - viens liels mudzjeklis un katram kverijam tur nav iespejams uzlikt "SET NAMES 'utf8'". Edited June 13, 2005 by NeoX Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Softs, kas izmanto hso datu baazi nav editojams - viens liels mudzjeklis un katram kverijam tur nav iespejams uzlikt "SET NAMES 'utf8'". 18488[/snapback] Vai tad nu tik traki ir? Cik ta tur to mysql_connect() fju izsaukumu ir? 10? 50? Ja jā, tad jau nav traki, izej kodam cauri un visur saliec kā vajag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Nu labi, bet pienjemsim man tajaa datu baazee datu nav tagad, ir drausmiigi daudz tabulas, kuraam atseviskji negribaas neko konfigureet. Kaa es varu jau gatavai datu baazei uzstaadiit kodeejumu un to COLLATE. Softs, kas izmanto hso datu baazi nav editojams - viens liels mudzjeklis un katram kverijam tur nav iespejams uzlikt "SET NAMES 'utf8'". 18488[/snapback] softs, kas nerubī UTF raksies/rakstīs iekš UTF tabulām? tad jau tur mudzeklis garantēts... PS: es nekad nenorādu tabulām un DB neko, vnk softs kas lieto DB raksta tur UTF datus..., nevis otrādi Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoX Posted June 13, 2005 Author Report Share Posted June 13, 2005 softs, kas nerubī UTF raksies/rakstīs iekš UTF tabulām? tad jau tur mudzeklis garantēts... PS: es nekad nenorādu tabulām un DB neko, vnk softs kas lieto DB raksta tur UTF datus..., nevis otrādi ... Softs kaa Open Source PHP. Tagad viss kaartiibaa. Uzstaadiiju DB nokluseeto charsetu, iztiiriiju datu baazi no vecajiem datiem un sagjenereeju jaunos. Paldies par atsauciibu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Ar vārdu softs tika domāts tieši skripts, kas rakstīts php valodā, ne jau pats php. Pats no sevis php nekā nedarīs tak ar datiem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 bet vai tad nav tā, ja PHP skripts worko ar non-UTF datiem, mēģina barot MySQL-am tos datus,.. un `itkā UTF` tabulās liksies tomēr non-UTF dati... jeb papildus DB izveidošanas/SQL parametri automātiski konvertē ->UTF !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 automātiski nē, bet kad strādā ar tiem, ņem vērā, ka tur ir multi-byte padarīšanas Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoX Posted June 14, 2005 Author Report Share Posted June 14, 2005 Tagad man nedaudz savaadaaka probleema. Tas utf8 ir, bet kaut kas tomeer nav riktiigi. man tagad atbalsta visus latvieshu burtus iznjemot garo ā. Tas COLLATION cits jaliek? Ja jaa tad kursh? (kaads) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 es tač teicu ka būs problēmas... nav tas tik vienkārši - pamainīt parametru un viss aizies.. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoX Posted June 14, 2005 Author Report Share Posted June 14, 2005 Bet kaa tie var nebuut UTF8 dati, ja es pats no klavishas ievadu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smarty Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 mysql 4.1.x versijaam ir noveerots gljuks ar ā (garo a) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts