rpr Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Php Darbs pēc stundas likmes. Iļģuciems. Linux un administrēšana tiktu uzskatīta par priekšrocìbu. uldis@sit.lv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Nu ļoti izsmeļoši. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted October 31, 2013 Author Report Share Posted October 31, 2013 Jā, visiem studentiem vajadzētu sist plaukstas, jo darbs nav 8-17, var strādāt no mājām un nav jābūt hardcoderim, lai pievienotos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Ak, kungs! Kurš koderis ceļas 6-7 no rīta lai ietu uz darbu plkst 8:00 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 (edited) Vēl joprojām neizprotu, kāpēc koderiem vispār jāiet uz darbu? P.S. Ja nu vienīgi mājās nav internets. Edited October 31, 2013 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted October 31, 2013 Author Report Share Posted October 31, 2013 Uzprasi yahoo izpilddirektorei marissai aijerei kāpēc labāk nestrādāt mājās. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 > Vēl joprojām neizprotu, kāpēc koderiem vispār jāiet uz darbu? Komunikācija ar citiem programmētājiem un/vai biznesu. IM nav tas pats. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Darbam no mājam ir ļoti daudz priekšrocības: Tiek ietaupīts lieki ceļā pavadītais laiks, gatavošanās laiks, utml. Paliek vairāk brīvā laika, līdz ar to ari vairāk laika izgulēties, līdz ar to aug arī produktivitāte. Man personīgi komunikācija caur IM un citām elektroniskām formām šķiet daudz produktīvāka. Vari pārlasīt, ja kaut ko neuztvēri, komunikācija logojās, rakstiska komunikācija ir konkrētāka un tiešāka. Ja runa ir par komunikācija ārpus darba pienākumiem, tad domājams, ka ar ilgtermiņa draugiem un domubiedriem būs daudz vairāk kopīga ko pārrunāt. Kas attiecas uz Marisu Maijeri, tad viņas galvenais arguments bija par radošumu. Viņa pat atzina, ka vienatnē un neviena netraucēts programmētājs strādā labāk, bet nav tik radošs. Ja pienākums nav tīra tehniska apraksta pārvēršana programmā un ir vajadzīgs nedaudz radošs piegājiens, tad piekrītu, ka var vienreiz nedēļā (2 nedeļās) tikties klātienē un taisīt brainstormingu un izplānot nākamās nedēļas darbus. Taču pēc pieredzes varu teikt, ka brainstormings iekš IM ir iespējams tādā pašā mērā kā klātienē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Vēl varu piebilst, ka ja ir domstarpības, tad tās caur IM notiek daudz saudzīgākā līmenī, bet kad strīdies uz vietas, tad tīri emocionāli tas process ir daudz degradējošāks. Viens otram vairāk dod pa emocijām un no tā izriet jau nesakarīgāki lēmumi un argumenti, kas vairs nav balstīti uz saprātu. Tas uzreiz nenozīmē, ka man ir bail pastrīdēties klātienē, bet gluži vienkārši no praktiskā viedokļa skatoties, tas nav tik veselīgi, kā tad ja tas tiek darīts caur IM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 gurķi, tad tev traks temperaments, ja nemāki saturēt sevi rokās. ok es daļēji piekrītu, ka strādāt vienatnē ir produktīvāk, bet tomēr ir reizes, kad labāk ir pat ne komandā, bet ka zini, ka kāds ir blakus. lai stradātu mājās, pirmkārt, ir jābūt tadiem apstākļiem (man tādu nav), otrkārt, jābūt pašdisciplinētam, par ko es šaubos, ka visi ir tādi, ir bijusi pieredze, ka darbinieks neko nedara, kamēr nesēdi viņam klāt. tas viss ir atkarīgs no indivīda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Nē, nu pats neesmu darbā baigos strīdos iekļuvis, vienkārši vēroju citus no malas, tāpēc man radās viedoklis par šo lietu. Jā, nu pašdisciplīna un motivācija ir tā lieta, kas ne visiem ir. Arī man agrāk bija švaki ar to. Bet es uzskatu, ka ja pietrūkst šīs īpašības, tad cilvēks nav īsti ticis galā ar kaut kādiem jautājumiem vai problēmām savā dzīvē, kas var būt pat pilnībā nesaistīti ar darbu. Tā kā visi, kam trūkst motivācijas, lūdzu, salāpieties! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Jā, salāpīties - tas ir labi. Darba darīšanai var būt tikai viens kritērijs - ir izdarīts, kad jābūt izdarītam, vai nav. Tas, ka es 3 stundas vēroju putnus, nenozīmē, ka es neko nedaru vai ka tas, ko es darīšu skata pēc, būs kaut cik derīgs rezultāts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 ir darba devēji, kam patīk tā nepārtrauktā uzraudzīšana, nevis orientēšanās uz gala rezultātu un ir monitorēšanas sistēmas, kas uzskaita ko īsti darbinieks dara, grabina taustiņus iekš IDE, spēlē flash spēles vai vienkārši skatās pa logu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 ir darba devēji, kam patīk tā nepārtrauktā uzraudzīšana, nevis orientēšanās uz gala rezultātu tāds tādu piesaista. Tas, no kā darba devējs baidās , tieši to arī saņems - attiecīgus darbiniekus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts