Jump to content
php.lv forumi

Laptopa matricas maiņa


metal-0-1

Recommended Posts

Interesējos par iespējām nomainīt portatīvā datora ekrānu. Man ir Acer Aspire 5742ZG, kam ar ekrānu viss ir nevainojamā kārtībā, taču tā ir parasta 15.6 collu LED Glare matrica, uz kura veidojas atspīdums. Vēlos to aizvietot ar matēto matricu. Pašam nav tādu zināšanu, tāpēc uzsūtīju e-pastus pāris servisiem. Atpakaļ saņēmu visai pretrunīgu informāciju. Pirmais serviss atbildēja, ka ražotājs piedāvā tikai Glare matricas. Lai pieliktu cita ražotāja matricu, citēšu -

 

"Būtu vajadzīga kaudze matricu, lai piemērītu vai tās der korpusā, saiet kopā ar eņģu stiprinājumiem. Pēc tam jādomā ko darīt ar signāla kabeli, kas 100% nederēs. Varu piebilst ka tam vajadzīgs ļoti ilgs laiks, tāpēc no detaļām neatkarīgā samaksa par darbu būtu vismaz 70Ls+PVN. Mūsu rīcībā nav šāda matricu kaudze, tādēļ pakalpojumu sniegt nevarēsim."

 

Savukārt otrs serviss atbildēja:

 

"Tās ir muļķības, ka jūsu matricu nevar nomainīt. Matricas var piemeklēt dažādas, arī matētas un ar augstāku izšķirtspēju. Mums tikai ir nepieciešams jūsu LCD matricas kods, lai neko nesajauktu."

 

 

Tad nu - kuram no šiem abiem ticēt? Jāpiebilst, ka pirmais ir Norel IT (Vidzemē diezgan plaši pazīstams) http://www.norel-it.lv/, otrs ir kāds Rīgas serviss, kas uzleca viens no pirmajiem googles meklēšanā - http://www.itkatram.lv/

Link to comment
Share on other sites

Nu pēc vēl stundu ilgas googlēšanas esmu gandrīz pilnīgi pārliecināts, ka tas tomēr ir iespējams. Bet nevaru atrast nevienu pieklājīga paskata veikalu/internetveikalu, kur šādas matricas var nopirkt/pasutīt. Ebay īsti neuzskatu par variantu..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...