Jump to content
php.lv forumi

metal-0-1

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by metal-0-1

  1. Datoram ir SATAIII ports, kam teorētiskais max ātrums ir 600MB/s. Pieslēgts SSD ar teorētisko lasīšanas un rakstīšanas max ātrumu 500MB/s. Lai nu kā, praktiski faili uz šī SSD kopējas tikai uz 170MB/s. Vai pie vainas varētu būt procesors? Divkodolu Intel Pentium 2.1GHz. Kā lai tam nosaka max failu kopēšanas ātrumu?
  2. Not really. bobam pieder 2 mašīnas un viens velo. kvērija mērķis ir atgriezt tikai AUTOMAŠĪNU vidējo vērtību, t.i. = 4000. Tie 2833 sanāk ieskaitot arī velo.
  3. Jā, bet man Džons IR vajadzīgs => vajag, lai viņam būtu NULL. Kā lai es dabūju šo? name | avg_car bob 4000 billy NULL john NULL
  4. Vajag palīdzību ar group by. Ir tabula person un tabula vehicle, kas glabā info par personai piederošajiem transportlīdzekļiem. person id | username 1 | bob 2 | billy 3 | john vehicle id | person_id | vehicle | cost | 1 1 car 5000 2 1 car 4000 2 1 bike 1000 4 3 bike 500 Nepieciešams uzzināt, kāda ir vidējā katras personas automašīnu cena. Ja personai nepieder neviena automašīna, tad atgriež NULL. Sagaidu rezultātu: name | avg_car bob 4000 billy NULL john NULL Bet mans query neatgriež personu `john` vispār nemaz. http://sqlfiddle.com/#!2/5c195/2 Jo john pieder mocis, tātad pirmais where clause ir FALSE, bet arī otrais where clause ir FALSE, jo kaut kāds transportlīdzeklis viņam tomēr pieder.
  5. metal-0-1

    tabula

    Liecies mierā cilvēk, tev tikai liekas, ka tev tas ir vajadzīgs. Un nevienam citam tas arī nekad nebūs vajadzīgs. Izej ārā, ieelpo svaigu gaisu. Ejiet visi mājās, nav vērts. Izslēdzam gaismu, aizveram aiz sevis topiku un viss. Ejiet visi mājās.
  6. metal-0-1

    Domātājiem!

    Cik aatri tas kods izpildiijaas, codez?
  7. metal-0-1

    Domātājiem!

    Hm, ja dalas ar 2013 bez atlikuma, tad tas ir vesels skaitlis. Ja decimalaja pieraksta visi cipari atskirigi, tad tas ir maksimums 9 ciparu skaitlis. Nevajadzetu but nemaz tik gruti brutforsot.
  8. Varu, bet man likās, ka php pašam kaut kur iekšēji vajadzētu izdomāt ko darīt ar NULL. Anyways, skaidrs.
  9. Datubāzē ir kolonna 'the_date' ar tipu 'date', kam atļauts būt NULL. Ja, lietojot Paris/Idiorm, iegūstu šo vērtību un izvadu ar pliku 'echo', viss iet gan tad, ja ir datums, gan tad, ja ir NULL. Ja tabulas rindas objektu padodu Twig un cenšos piekļūt ar attribute(row, 'the_date'), tad: Ja tur ir datums, tad nav nekādu problēmu Ja tur ir NULL, kaut kas kaut kur nofeilo un pārlūks atgriež ERR_NO_RESPONSE. Tas, ka pārlūks vnk nofeilo ir liela problēma. Paris/Idiorm dokumentācijā neatradu ko iesākt. Vēlos NULL vietā izvadīt vienkārši tukšu string.
  10. Tās taču nav kaut kādas svarīgas pavadzīmes? Citādi varētu sanākt nopietnas problēmas.
  11. Btw, vai šeit vienkāršākais lasās arī kā sliktākais? Liekas ka šis der praktiski visam, kas man vajadzīgs, bet vai ir vēl kāda situācija, kur šī vietā būtu jāpieiet kaut kā citādāk, sarežģītāk?
  12. Emm. Codez risinājumā: Ir masīvs, kurā samet visas stundas ar SELECT *. (Tā kā tu iesaki, ja saprotu pareizi) Sākumā masīvs ir tukšs un tiek dinamiski izveidotas visas stundas ar kompozītatslēgu. Kāda velna pēc hardkodēt (tā kā tu iesaki) šī masīva atslēgas, ja tās var izveidot dinamiski? Laikam neuztvēru tavu spožo domu. Dinamiskumam ir lielas priekšrocības.
  13. Ir doma glabāt atsevišķā tabulā stundu sākumu laikus. Nevis datumu. To tu domāji? Respektīvi, ka pirmā stunda sākas 8:00, otrā 8:50 un tml.
  14. Ok, paldies. Kabineti, skolotāju vārdi, uzvārdi utt, protams, tiks pievienoti, bet svarīgākais jautājums bija vai tas ir normāli ka vienā tabulā iet 4 foreign keyi?
  15. Problēma - mācoties pašmācībā (tā kā to esmu ar pārtraukumiem darījis pēdējos divus gadus) liekas, ka es visu laiku iemācos kaut ko nepareizu, vecu, deprecated, bad practisi. Kā plānot laiku, kādus avotus lietot, kam pievērsties kā prioritātei, varbūt pat kur meklēt iespējas papraktizēties pie cilvēkiem kas zina, kā lietas sakarīgi novest pie rezultāta.
  16. Kad lietoju Windows, šādu problēmu nebija, tāpēc dzelži nav vnk par lēnu.. Arch Linux. Lietojot jebkāda veida programmu, piemēram, rakstot kādā teksta editorā, ik pa pāris minūtēm dators uz apmēram divām sekundēm sastingst (nekas nenotiek pie taustiņu piesitieniem), ir dzirdams, ka iedūcas kāda no datora komponentēm (pieņemu, ka HDD), un pēc šīm divām sekundēm dators atdzīvojas un ātri uzrakstās tie burti, kas tika nospiesti iefrīzošanas laikā. Pele šajās divās sekundēs joprojām ir kustināma un es varu pārslēgties starp workspeisiem. Tas notiek jebkurā teksta editorā, gan grafiskajos, gan konsoles. Uz Windows šādu uzvedību biju novērojis Microsoft Wordā, kad ik pēc 10min statusa joslā parādījās notifications, ka tiek veikts drošības AutoSave, bet te nekādu paziņojumu un tiem editoriem nemaz nav tādu funkciju (Sublime Text, leafpad) Tas ir diezgan kaitinoši un traucējoši. Kā varētu noskaidrot kas tieši tā ir par problēmu un kā to atrisināt? Tas ir 7200rpm HDD. Vai varētu būt ka viņš strādā kaut kādā power save režīmā?
  17. metal-0-1

    Par ko cena?

    Vai varat pastāstīt kāda suņa pēc šāds dators maksā gandrīz 2700 Ls ? 14 collas, 4kg - tas ir slikti. 250GB, pat NE ssd - tas ir ļoti slikti, 2GB RAM - tas ir FAIL, dizains - smieklīgs, DOS operētājsistēma. Procesors ir sakarīgs, bet arī ne priekš tādas cenas! http://www.dateks.lv/cenas/3/78730_dell_latitude_e6420_xfr_14_i5_2_5ghz_3gb_250gb_dos.php
  18. Agrāk, neko nezinot par MVC, lai nodrošinātu to, ka formas validācija notiek tikai pēc tam kad lietotājs nospiedis "submit" un tāpēc tikko kā atvēris formas lapu jau nesaņem erroru par tukšu input lauku, es lietoju vnk isset() if(isset($_POST['x'])){ //Lietotajs ir nospiedis "submit" pogu un varu sakt validet datus //Valideju datus } //Else lietotajs nav nospiedis submit pogu, tatad vel neko nevajag darit. Bet šobrīd manā login lapā ir links uz reģistrēšanos, kas ved uz metodi, kas ielādē formas skatu bez nekādas validēšanas anchor('/x_controller/load_x_form', 'Sign up for the X!'); public function load_x_form(){ $view_data['main_content'] = 'x_form'; $this->load->view('template_view', $view_data); } Tālāk formas action ved atpakaļ uz to pašu Kontrolleri, bet citu metodi, kas veic validēšanu. Ja izdodas - ielādē success skatu, ja neizdodas, ielāde vēlreiz formu un parāda erroru form_open('x_controller/verify_x_form'); .... form_close(); public function verify_article(){ $this->load->library('form_validation'); $this->form_validation->set_rules('title', 'Title', 'required|trim|max_length[50]|min_length[3]'); $this->form_validation->set_rules('text', 'Text', 'required|trim|min_length[3]'); $input_validates = $this->form_validation->run(); if($input_validates){ //Do stuff $view_data['main_content'] = 'success_view'; $view_data['data']['msg'] = 'You have signed up for the X!'; } else{ $view_data['main_content'] = 'x_form_view'; $view_data['data']['error'] = validation_errors(); } $this->load->view('template_view', $view_data); } Man ir aizdomas ka MVC variants ir galīgi kreiss, isnt it? Tur ir viena metode priekš vnk plikas skata ielādēšanas, un tad atsevišķa ar validāciju. Kā to putru izstrebt elegantāk?
  19. Ņemot vērā, ka tas nav aizvēsturisks dators, vai to ātrumu lietotājs maz izjūt? Salīdzinot ar citiem pieminētajiem manadžeriem?
  20. Un kas Xmonad ir tik āāvsom, lai es apsvērtu domu iemācīties kripatiņu Haskella?
  21. Kur būtu prātīgāk veikt tādu formas validāciju kā max min length, is required, trim un tamlīdzīgi - Kontrollerī vai Modelī? No vienas puses esmu lasījis par "Skinny Controllers, Fat Models", kas liktu to ielikt modelī, no otras puses esmu lasījis, ka Modelim nevajadzētu saskarties ar $_POST un tml mainīgajiem kas nāk tieši no usera.
  22. Kā pēc 'best practise' OOP'iskā MVC aplikācijā rīkojas situācijā, kad kāds querijs Modelī nofeilo? Mest exceptionus tur pat uz vietas "return: false;", uzķert atgriezto vērtību Kontrollerī un tur mest exceptionus? Nemest exceptionus, darīt kaut ko citu.
×
×
  • Create New...