Arcijs Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Man ir daži jautājumi, tiem kas iet tehnikumā un studē par " Programmēšanas tehniķis " Es vēlos jav tagad sākt mācīties to, kas tur būs jādara. Vai kāds var bik pastāstīt ko tur vajadzēs darīt, un ko es jav tagad varētu sākt mācīties uz datora. Piem: kādas programmas būtu labāk ieteicams lietot, u.c. Edited April 27, 2013 by Arcijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlis-15 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Sāc mācīties Pascal valodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcijs Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Sāc mācīties Pascal valodu. Vēl gudrāk nevarēja pateikt tam, kurš neko nerubī par programmēšanu? P.S varbūt zin kāds labu youtube čanelu, kurā var kko iemācīties? :s Edited April 27, 2013 by Arcijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlis-15 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Var. Ja nemāk lietot google tad programmēt nesanāks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
101111 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 ko es jav tagad varētu sākt mācīties 1) Elementāros latviešu valodas pareizrakstības likumus 2) Vienkāršas komunikācijas prasmes 3) Programmēšanas pamatus, datoru uzbūves pamatus Bet principā, ja vispār tumša bilde par programmēšanas tēmu, tad iesaku pašam nesteigties notikumiem priekšā - tehnikumā pasniedzēji droši vien labāk spēs dot padomu par to kā labāk spert pirmos soļus programmēšanas pasaulē. Drīzāk vairāk koncentrējies to nepieciešamo zināšanu apguvi (matemātika piem.), lai tevi vispār uzņemtu tavā izvēlētajā mācību iestādē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 nekad neesmu sapratis, kā var mācīties programmēt, skatoties videopamācības? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlis-15 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Vislabākais jau ir kādu grāmatu izstudēt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pats Toms Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Pievienojos 101111. Drīzāk vairāk koncentrējies to nepieciešamo zināšanu apguvi (matemātika piem.), lai tevi vispār uzņemtu tavā izvēlētajā mācību iestādē. Ja nemaldos, tad tehnikumā tā īsti programmēšanai pieskarsies tikai otrajā kursā, līdz tam varēsi rasēt, rēķināt matemātiku, mācīties vēsturi un līdz ~ pulksten trijiem mācīties vēl citus ar vidusskolu saistītus priekšmetus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Vislabākais jau ir kādu grāmatu izstudēt man jau liekas, ka vēl ērtāk ir kas tāds: http://www.learncpp.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) C++, manuprāt, būtu vislabākais stipru pamatu izveidei, bet ja nav, kas pamāca un nav galīgi skaidrs, ko vēlāk ar to darīt, tad var izmantot šo kursu, kurš ir paredzēts tādiem, kam nav nekādu pamatu, vai ļoti minimāli pamati programmēšanā. Kurss ir python-ā: https://www.coursera.org/course/interactivepython P.S. Atgādinu, ka courserā vienmēr ir ļoti labi un pilnīgi kursi, ar pārbaudes darbiem un ļoti kvalitatīvu saturu. Edited April 27, 2013 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 101111, +Parasti lai kaut ko sāktu mācīties var vienkārši pameklēt vēlamā valoda + maģiskie vārdi "hello world". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts