Jump to content
php.lv forumi

Klases ar vienādiem nosaukumiem.


ezis

Recommended Posts

Ir iespēja ielādēt klases ar vienādiem nosaukumiem tā, lai neizmet fatālo? Iegūt klases saturu veicot visas nepieciešamās darbības, palaižam visas funkcijas ko vajag, bla blaa, tad tiekam no viņas vaļā, lai var ielādēt citu ar tādu pašu vārdu? Dzirdēju kaut ko par namespace, bet tas šoreiz nebūs kā opcija.

Nēd halp! :[

Link to comment
Share on other sites

2. variants būtu tuvāk patiesībai, bet cerēju, ka to var realizēt kādā veidā ar php palīdzību. Uz doto brīdi ir tā, ka visas aplikācijas un paneļi un ajaxši ir php klases, bet nevis vienā cotrollers mape, bet gan padziļināti. Man var būt paneļi ar vienādiem nosaukumiem dažādās mapes, bet ielādēt, piemēram, themē es nevarētu, jo izmestu fatālo :[ jo tad sanāk, ka es cenšos pārsaukt jau eksistējošu klasi :/ Iespējams, ka taisīšu tā, ka paneļu un pārējo klašu nosaukumiem būs tāds kā prefix, kas būs vienāds ar aplikācijas nosaukumu.

Link to comment
Share on other sites

2. variants būtu tuvāk patiesībai, bet cerēju, ka to var realizēt kādā veidā ar php palīdzību.

To var panakt ar PHP ...

Tieši tas jau ir OOP labums ...

Vispār iesaku palasīt par OOP kā tādu ..

 

Vienīgi KLASES nosaukumi gan nedrīkst sakrist, no vienas klases vari izveidot kaut 1000... objektus, un katram var būt citās vērtības utt ...

Link to comment
Share on other sites

Laikam neskaidri izteicos!

 

class leftUserPanel
{
........
}

# boom, fatal!
class leftUserPanel
{
........
}

Jā, protams, pēc šāda piemēra izskatās, ka mainīt klases nosaukumu būtu racionālākais un vieglākais risinājums! Bet, ja lietotājs, bez php pieredzes pievieno aplikāciju un iekļauj to, tad forši būtu, ja viņam nebūtu par to jāuztraucas un viss atrisinātos ar php palīdzību. Tāpēc, laikam darīšu tā, kā minēju augstāk.

Paldies tik un tā :]

Edited by ezis
Link to comment
Share on other sites

Nū es būvēju tādu kā FW, kur lietotājs pats varēs lejuplādēt un pievienot fīčas. Bēt var gadīties, ka tiek pievienotas fīčas ar vienādiem nosaukumiem dažādos folderos. Neizklausās pēc problēmas, bet līdz ko sāk ielādēt, tā jau ir problēma. Parādās fatālais, ka es gribu pārdefinēt klasi.

Link to comment
Share on other sites

Piemēram, Zend Framework tas ir tā:

Modulis/Model/User.php -> Modulis_Model_User

Modulis/Model/User/Property.php -> Modulis_Model_User_Property

Modulis/Model/UserProperty.php -> Modulis_Model_UserProperty

 

p.s. Taisīsi savu FW? LOL. Šodien nav 2007. gads.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...