hoho Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Sveiki! Kā ar php var dabūt klienta reālo ip adresi, piemēram, ja tā ir viena lielā kompānija, tad visi iziet Internetā zem vienas ārējas IP adreses. Bet savukārt katram datoram tiklā ir sava iekšējā IP adrese 10.0.X.X ... Kā var dabūt šo IP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indoom Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ieliec lapā formu ar teksta lauku, kurā lietotājam jāieraksta sava lokālā IP adreses un jānosūta. Var izmantot arī AJAX risinājumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoho Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Varbūt vari ieteikt kā ar AJAX dabūt iekšējo IP? Nevaru sameklēt piemēru inetā ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ar JScript'u nevar iegūt pat ne "parasto" klienta IP. Kur nu vēl "slēpto"... Skaties uz servera-puses valodām... visticamāk PHP. Vari mēģināt kaut kādu info "dabūt ārā" no $_SERVER... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandis_m Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 http://www.phpbuilder.com/board/showthread.php?t=10327697 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Atceros, ka darīju tā, ka visu, ko vien varētu izvilkt un tas ir IP... no $_SERVER saliku jaunā masīvā. Tad masīvam braucu cauri un baudīju, vai attiecīgais mainīgais ir tukšs. Labojums: Nez kāpēc Es to visu liku jaunā masīvā... Labojums #2: forEach ( $_SERVER as $k => $v ) { if ( filter_var( $v, FILTER_VALIDATE_IP ) ) { echo $k . ' => ' . $v . '<br />'; } } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Pats paskatījos gan daGrevis doto, neieguvu vēlamo effektu. Reāli uzzināju servera IP adresi un savu ip, bet tā teikt "192.168.0.123" nedabūju, arī no sand2s dotā linka, informāciju neieguvu, līdz ar to atbildi nevaru sniegt korekti, bet ja atradīšu, editēšu ziņu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Jēga postam, ko? He... Nu Man jau nav galējais variants. Es tikai saku, ka ar to var kaut ko panākt... uz to pusi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indoom Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Varbūt vari ieteikt kā ar AJAX dabūt iekšējo IP? Nevaru sameklēt piemēru inetā ... Ar JS nevar. AJAX domāts tai formai, kurā lietotājs pats ieraksta savu IP adresi, lai tu šo zinātu. Ar to bija domāts, ka nevar uzzināt iekšējo ip adresi. Varbūt ar kādu activex, ko lietotājam jāuzinstalē uz sava IE, vai ar kādu programmu, kas sūta informāciju fona (spiega programmu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ja vien klients neiet caur proxy, kas pieliek X_FORWARDED_FOR headeri, tad ar vienkāršām metodēm nedabūsi. Zinu, ka noteikti var dabūt ar Java Appletu, taču kurš gan gribēs tādu laist? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Kas Tev Java nepatīk? P.S. http://jz10.java.no/java-4-ever-trailer.html . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Tapeec ka normaaliem cilveekiem JAVA paarluukos parasti ir izsleegta ^_^ gan droshiibas deelj, gan ashuma deelj. Tiesa gan vieniigaa lapa ko izmantoju, kura izmanto JAVA appletu ir facebook (galerijaam)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Man personīgi pret Javu nav iebildumu :D Daudzas Javiskās lietas šķiet ļoti ekselentas, darbā arī visas sistēmas lielākoties Javā (serverpusē gan) :D Taču zinu vidēji statistisko lietotāju, kam "kafijas aromāts par rūgtu šķiet" :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 rATRIJS, Es nerunāju par Java applet'iem. Ar to Java nebūt nebeidzas... Labojums: Ehh, laikam Tu to zini. Izlasīju to topiku, kur visi tagad lielās kā no skolas puikas kļuvuši par dižiem programmētājiem. Es gribētu dzirdēt spēcīgus argumentus kāpēc Tev tā nepatīk Java, jo tā kā esi ar to strādājis (un jautājums: Cik sen atpakaļ) Tev vajadzētu būt arī labam priekšstatam. Labojums #2: Atradu šo! Bet cik nu reāli tā info ir veca... to nezinu. Pietam, tas ir tikai no viena cilvēka skatu punkta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Es shajaa gadiijumaa tik par appletiem runaaju. Man nav nekas pretim, ja to izmanto servera pusee. Ar JAVA es straadaaju saliidzinoshi pasen...gadus divus atpakalj vai kas taads. Tiesa ir sanaacis sho to pa-JAVA-iskot arii peec tam, bet lielaakoties ne tiiraa veidaa (aka caur, piemeeram, Groovy valodu). Lai kaartiigi pamatotu kaadeelj man JAVA nepatiik man vajadzeetu krietni vairaak laika, kaa man ir tagad, taadeelj shobriid to nedariishu :) ja uzrakstiishu, tad padoshu tev zinju. Iisumaa - manupraat, vienkaarshas lietas tur ir paaraak sarezhgjiitas (tas gan tieshi neattiecas uz valodu, bet gan kaa to cilveeki parasti izmanto). Kaa arii, ja cilveeki parasti saka, ka uz PHP iesaaceejam ir viegli izveidot sliktu aplikaaciju (web lapu), tad, manupraat, uz JAVA's to izdariit ir krietni vienkaarshaak... Lai vai kaa - es nesaku ka JAVA'u vajag izniicinaat un neizmantot. Vienkaarshi ES ar vinju negribeetu straadaat. Tas ir taa pat kaa dazhiem patiik viena auto marka, citiem cita... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts