Raido Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Ar ielases skritpiem iegūstu "kaut ko", bet ne LV valodā nosaukumu. Piemēram "ūīš.doc" ielasās kā "Å«Ä«Å-.doc". Mainot izvades, kodēšanas etc, iegūstu, labākajā gadījumā, tekstu "ûîð.doc" tajā pašā laikā - PHP kodā izmantotās faila apstrādes komandas strādā korekti - visu nolasa, visu ieraksta. Bet kad cenšos faila vārdu paņemt un ieglabāt tālāk MySQL DB, tad tur nekādi UTF-8 formātā nevaru to tringu korekti dabūt. Īsti tā arī neatradu, kāds būtu pareizais funkciju klāst ar parametriem, kā to failsistēmas ielasi apstrādāt. Varbūt kāda pieredzet? Domāju, nav būtiski, vai tas ir Win vai *x sistēmas - ja failsistēma ir Unicode, tad jābūt vienādam risinājumam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Ātrumā kas nāca prāta: 1) Fails saglabāts utf 8 formātā? 2) meta tagos ir utf-8 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Man kaut kā stāv atmiņā, ka windows ar unicode pārāk negribēja draudzēties... Ko saka mb_detect_encoding() ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 vai tas ir Win vai *x sistēmas - ja failsistēma ir Unicode, tad jābūt vienādam risinājumam. Saglabat faila nosukumu ar nacionaliem simboliem ir 'sekretares' stils.. jo shadi faili 1. ir slikti parnesami uz citam sistemam 2. dazu labu nacionalo simbolu win. nemak nodzeest ( ir filmenegeri kas to lieliski prot, bet win ar shamo ir problemas) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Man kaut kā stāv atmiņā, ka windows ar unicode pārāk negribēja draudzēties... Windowsā ar unikodi jau sen nav nekādu problēmu (kopš Win NT laikiem, tai skaitā 2k/xp/vista/7). Saglabat faila nosukumu ar nacionaliem simboliem ir 'sekretares' stils..jo shadi faili 1. ir slikti parnesami uz citam sistemam 2. dazu labu nacionalo simbolu win. nemak nodzeest ( ir filmenegeri kas to lieliski prot, bet win ar shamo ir problemas) Muļķības. Tas bij relevanti Win9x laikos. Mūsdienās tā vairs sen nav problēma. Gan windowsā, gan linuxā, gan starp abiem šurp un turp. Esmu studījis failus, kuru nosaukumā ir japāņu un ķīniešu hieroglifi, uz/no linuxi caur Windows'u - it nekādu problēmu. Protams, ja vien nelieto aizvēsturisku tavu faila menedžeri, kuram nav unikodes supports. Far Manager 2 jaunākās versijas jau labu laiku supportē unikodi visā pilnībā - gan failu/folderu nosaukumiem, gan faila satura rediģēšanā (visu veidu UTF kodējumi). Tāpēc nevajag vainot Windows'u, ja pats softs ir slikts un nepilnīgi uzrakstīts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Tāpēc nevajag vainot Windows'u, ja pats softs ir slikts un nepilnīgi uzrakstīts. Es runāju tieši par pashu win .. netceros kurš no simboliem bija, bet zinu toch ka problemas bija ar failu izdzesanau (attieciigi arii nevar parvietot ) artii ar failu kopesanu uz servera ir bijushas problemas ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Esmu gatavs saderēt, ka Windows XP/Vista/7 Explorer'im nav nekādu problēmu ar failu izveidošanu/kopēšanu/pārvietošanu/izdzēšanu, ja faila nosaukums ir unikodē (precīzāk UCS2 kodējumā). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 bubu -> Es nekur nemineju par UTF8 bet gan par nacionalajiem simboliem .. zinot ka shamos var dabuut vairakos veidos (dazados kodejumos), tad iespejami taadi briinumi kaa mineeju .. Taapec labak no taa izvairiities ... P.S. teiksim shdi gadijumi noverojami kad failu kopee no citas sistemas , ts ir nevis pats izveido, bet teiksim iekopee no CD etc. (un rid only tur neprichom), kur kaads gudritis faila nosaukuma izmantojis nac simbolus .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Es arī neko neminēju par UTF8. Bet gan tieši par ne-ASCII kodējumā iekļautajiem simboliem (da kaut ķīniešu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts