Jump to content
php.lv forumi

Drupal


euphoric

Recommended Posts

Hello !

 

Varbūt kāds var palīdzēt ar `Drupal`, lieta sekojoša :

 

Ir `User_register` forma.. viss notiekas kā vaig, bet tagad rodas vajadzība pēc papildus 'Datu' save'ošanas iekš DB, pie katra jauna usera .

 

Kā lai to realizē ?

 

Rakņājos pa kodolu cerībā atrast kurā vietā notiek datu savākšana no Input'iem un INSERT's, bet sapratu ka nav laba doma tā darīt ...

 

Varbūt ir iespēja kkādā veidā pieslēgt manis pašu rakstītu .php failu pie tas formas, lai izpildas līdz ar Submit'u ?

 

Vai kādi citi varianti ?

Link to comment
Share on other sites

 

Ir `User_register` forma.. viss notiekas kā vaig, bet tagad rodas vajadzība pēc papildus 'Datu' save'ošanas iekš DB, pie katra jauna usera .

 

 

Vai ar šo tu domāji ka nepieciešami papildus jau esošajiem user laukie jauni savējie? Ja jā, tad ir divas iespējas. Viena lieta būtu lietot pamata moduli Profile, attiecīgi papildinot ar vajadzīgajiem laukiem, otra, var izmantot CCK un Content Profile, kas dod lielākas iespējas. Iepriekš reģistrēto lietotāju datu papildināšana šajā gadījumā būtu atsevišķa dziesma. Kas precīzāk būtu nepieciešams?

Link to comment
Share on other sites

Ir tāda lieta, ka man pie reģistrācijas vaig ievietot, papildus, noteiktus datus. Nav oblegāti `user` -tabulā, pie katra 'usera' . Varu arī ar phpMyAdmin uztaisīt noteiktu `table` un tur bāzt to ko man vaig ar 'Uid' no `user`.

 

Nēesmu nekad ar CMS ņēmies un 'Drupal' konkrēti, tapēc pagaidām nevaru iebraukt, kā lai piebāžu savu scriptu, lai izpildas kopā ar reģistrāciju.

 

Un tad vēlāk arī pie ielogošanas būs nepieciešams pārbaudīt tos `jaunos` datus uz sakritību.

 

Aptuveni tā.. .

 

Būtu tas parasts FW, nebūtu problēmu, bet te viss tik ļoti sapiņķerēts ..

 

Pāldies, jau iepriekš =)

Link to comment
Share on other sites

Uzreiz ieteiktu vairākas lietas:

  1. Necensties ko mainīt Core kodā, jo tā gan ir slikta prakse, gan daudz kas var nobrukt veicot apdeitus un apgreidus. D komanda tajā ziņā ir malači. Ne tikai savas lietas labo, bet arī sabiedrības ieguldītos moduļus čeko no drošības jautājumu puses. Tādēļ Updates un Upgrades - pēc noklusējuma būtu jāuzstāda.
  2. Visu ko tev nepieciešams darīt, vis ērtāk būtu veikt savā modulī, ja tas ir loģiskais risinājums. Ja vizuālais - tad attiecīgi specifiskajā tavā Tēmā (Theme).
  3. Ja kāds to ir veicis (vismaz daļēji), centies to izmantot, jo nav jēgas lieki tērēt savu laiku, kā arī papildinot Drupal moduļu klāstu ar jaunu - Drupal paliek ar vien jaudīgāks un konkurēt spējīgāks.

Mazliet vēstures: Ar Drupal es sāku patiesi mācīties web izstrādi, lai gan tas nav vienkāršākais un pareizākais ko darīt. Bet šis Freimworks (kuru būtībā pat varētu dēvēt jau par Application Framework ar CMS pamatu) var izdarīt praktiski visu. Ir daži ierobežojumi tehniskajā dizainā, bet par tiem esmu tikai lasījis, bet nekad neesmu ar to saskāries. Līdz ar to varētu teikt, ka izdarīt to var.

 

Moduļu veidošana ir salīdzinoši primitīva. http://drupal.org/developing/modules

Kā jau iepriekš rATRIJS norādīja, API ir labākā info vieta, ja nevēlies iedziļināties moduļu kaudzē un to atrašanā: http://api.drupal.org. Es vēl bieži izmantoju šo: http://www.drupalmodules.com, kas palīdz ātrāk atrast nepieciešamo. Ja nepieciešama palīdzība, dod ziņu, jo esmu pamatīgu laiku veltījis moduļu izpētei, līdz ar to varu palīdzēt ieekonomēt tavējo (laiku).

 

Kā var būt ir nojaušams, neesmu kodētājs, tādēļ recepti kodiem neiedošu, bet varu palīdzēt sameklēt nepieciešamos moduļus un nokomentēt to uzstādījumus. Pārējais varētu būt tad tavā ziņā. Ko es būtu darījis tavā vietā, ja esmu pareizi tevi sapratis:

 

Izmantotu sekojošus moduļus:

  • CCK (http://drupal.org/developing/modules) - izveido vizuālu interfeisu lauku papildināšanai kontentu tipos, ieskaitot dažādus input widgets, ja tas ir būtiski. Ar šo tu jebkuru kontenta tipu vari papildināt ar sev vajadzīgiem lauciņiem un to paveidiem.
  • Content Profile (http://drupal.org/project/content_profile) - šis dod iespēju noteiktu kontenta tipu piesaistīt kā profilu, attiecīgi ir labāk nekā lietot Core Optional Profile moduli, jo pēdējais ir ar ierobežojumiem. Content Profile gadījumā tu dabū lielu modifikācijas iespēju, tajā pat laikā to automātiski sasaistot ar konkrēto lietotāju bez papildus programmēšanas.
  • Lauku satura testam es izmantotu kaut ko no Validation... moduļiem. Te gad bija būtiskas izmaiņas moduļos, un būtu nepieciešams konkrētāk zināt uzdevumu, lai piemeklētu vajadzīgo, bet pēc būtības var skatīt piemēru Webform Validation (http://drupal.org/project/webform_validation'>http://drupal.org/project/webform_validation).
  • Webform modulis (http://drupal.org/project/webform) būtu izmantojams gadījumā, ja vēlies vienkārši savākt datus no klienta tos pēc būtības nesaistot ar lietotāju, bet tas laikam ir kas cits.

Tālākās darbības:

  • Izveidotu jaunu kontenta tipu, attiecīgi ar CCK palīdzību papildinot to ar nepieciešamajiem lauciņiem. Katram papildus lauciņam ir iespējams nodefinēt, vai tam ir jābūt pieejamam lietotāja reģistrācijas formā.
  • Atkarībā no uzdevuma nodrošinātu šo lauciņu validāciju.
  • Pārējais viss notiktu Drupal ierastā garā.

Manā gadījumā labākais tajā visā ir tas, ka nebūšu patērējis laiku un uzrakstījis nevienu kodu - viss ir pieejams UI. Ja nepieciešama palīdzība, dod ziņu iekš Private message, tiksim galā.

Link to comment
Share on other sites

Trollis says:

>> Drupal paliek ar vien jaudīgāks un konkurēt spējīgāks.

 

Rij vairāk resursu ne po ģelu?

 

>> var izdarīt praktiski visu.

 

Kā, piemēram, ar parastu PHP?

 

>>Rij vairāk resursu...

Viss ir ļoti relatīvs. Skatoties no kāda skatu punkta tu raugies. Nav tādas sistēmas, kas būs adekvāta "vizītkartes tipa lapai" un komplicētai satura vadības sistēmai. Katrā gadījumā ir jāvērtē, vai tev un kas tev ir vajadzīgs. Tas pats jautājums varētu būt saistīts arī diskusijai PHP vai Java vai Python. Ir jābūt jēgai pielietot vienu vai otru, vai arī izvēlēties komplicētu CMS, pret vienkāršu CMS (tajā skaitā pašrakstītu PHP kodu). Visam ir savs pielietojums un sava efektivitāte. Resursu patēriņš nav PHP vai sistēmas jautājums (lai gan tā atkal ir atsevišķa tēma). Tas ir risinājumu komplekss, kuru jāvērtē pēc vajadzības, iespējām un adekvātuma.

 

>>...kā piemēram ar parastu PHP...

"Nezināju", ka PHP iedalās "parastajā" un "citā" (noprotams Drupal, kas arī ir PHP bāzēts). Ja ņem vērā ierobežojumus, par kuriem minēju iepriekšējā tekstā attiecībā uz Drupal FW kā tādu (būtiski mainīsies D7 versijā), tad jā - visu to pašu, ko var izdarīt ar "parastu PHP", to var izdarīt arī Drupal, jo arī Drupal ir parasts PHP. :) Tikai papildus nāk klāt nianses par MVC un OOP. Nav vēl parastāka! Starp citu ne tikai PHP! Tādēļ to dēvē par "Framework" vai "Application framework", nevis vienkārši kā CMS, no kā patiesībā tas arī savā laikā radās.

 

Katrā gadījumā resursu plānošana un patēriņš, kā arī PHP versijas nebija euphoric jautājums. Līdz ar to domāju, ka, ja tevi interesē šis jautājums, tev būtu jāatver jauna diskusija. Pretējā gadījumā, kā tavs komentārs palīdz/atbild uz jautājumu euphoric? Vai arī apgāž manu piedāvājumu risinājumam?

Link to comment
Share on other sites

Paldies, liels, j2b !

 

Centīšos ieurbties tajos `moduļos` .

 

Kaut gan pirmais iespaids nav īpaši pozitīvs, par šo sistēmu . Parastam, MVC fw, mana uzdevuma izpildei, prasītos pēc pāris klasēm, kas saturētu dāžas koda rindas .

 

Pāldies vēlreiz :)

Link to comment
Share on other sites

Paldies, liels, j2b !

 

Centīšos ieurbties tajos `moduļos` .

 

Kaut gan pirmais iespaids nav īpaši pozitīvs, par šo sistēmu . Parastam, MVC fw, mana uzdevuma izpildei, prasītos pēc pāris klasēm, kas saturētu dāžas koda rindas .

 

Pāldies vēlreiz :)

 

Tā tas varētu būt, bet cik nojaušu, tad nejau pats izvēlējies šo darbiņu darīt uz Drupal, kā rezultātā ir jārēķinās ar to, kas jau ir. Veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Drupal ir frameworks? Ko tu pīpē? :) Tad jau tik pat labi wordpress arī ir frameworks. :D

 

Tur nav jāpīpē, bet vienkārši jālasa :) Lai arī tev tehniski varētu būt taisnība, ka Drupal nav frameworks, tad piekristu tev tikai tehniskā nosaukuma ziņā, un arī tajā, ka Drupal nav Programming Framework. Par šo patiesībā ir daudzas diskusijas.

Šeit kaut vai viena:

http://www.mattfarina.com/2009/02/03/is-drupal-a-web-application-framework-or-just-a-content-management-system

 

No konteksta izņemot... ja salīdzina pamata Programmēšanas framework fīčas, tad Drupal faktiski nodrošina to pašu. Tas nekas, ka nav oficiāli dots tāds nosaukums, un potenciāli ar Wordpress, varētu būt līdzīgi. Šeit ir Wikipēdijas raksts, un nezin kādēļ, tur ir Drupal minēts. Var būt čaļi arī pīpē :) http://en.wikipedia.org/wiki/Web_application_framework

 

Es Drupal uzskatu par Web application framework, nevis par Programming Framework.

Link to comment
Share on other sites

Drupal nodrošina to pašu, kā pamata programmēšanas frameworki? :) Teiksim, savu tabulu izveide, bez visām uzspiestajām. Savu bibliotēku brīva izvēle. Pārrakstīt datu filtrēšanu vai urļu routing pa savam, arī ir kā 2 pirkstus apm.zt un tas viss protams, neuztraucoties par frameworka updeitiem? :)

Link to comment
Share on other sites

Kā jau minēju, katram darbam un vajadzībām ir savs instruments. Ja tev vajag 2 tabulas un 5 lapas, tad CMS vai Web App Framework tam nav nepieciešams. Ņem CodeIgniter vai jebkādu citu, un būsi laimīgs.

 

Ja vēlies izmantot Web App Framework funkcijas, un visu no sākuma nerakstīt, bet jau izmantot kā gatavas sastāvdaļas, tad tur var sākt skatīties. Un kādēļ lai šādu sistēmu nesauktu par framework? No linka: http://en.wikipedia.org/wiki/Web_application_framework Features sadaļa. Ja nezināji, ka Drupal to var nodrošināt, tad kādēļ vari izteikt tādus apgalvojumus?

 

Tabulas - jā, var veidot savas pēc vajadzības. Protams, ka Drupla "uzspiestās" saglabājas, jo savādāk pats Drupal nedarbojas - tas ir App Framework, jeb drīzāk platforma, nevis programmētāju palīglīdzeklis. Bibliotēkas - kādēļ ne? URL filtrēšana un rewrite & routing - lūdzu, kā divus pirkstus ... nedomāju, ka šis jautājums ir Drupal vai kas cits, jo jebkura sistēma ir jāiemācās, un ja to zini un saprotu, tad ir kā 2 pirkstus. Ja nezini, pat ar roku būs par maz... Un jā, ja pareizi visu dara, tad visi apdeiti iet griezdamies un bez ietekmes uz savu radīto.

 

Tā šķiet, ka esi par slinku palasīties, un vēl joprojām, cenšoties aizstāvēt savu viedokli, nesaprotu, kā šī bezjēdzīgā diskusija var palīdzēt euphoric atrisināt viņa problēmu? Ja tev Drupal nepatīk - nelieto, bet liec savas zināšanas lietā un palīdzi cilvēkam atrisināt viņa problēmu, nevis diskutē par savām pārliecībām.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...