Java Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Ieskatoties šad tad IT darbu sludinājumos, uzklausot dažreiz, kad nav ko darīt "vietējos potenciālos klientus" ar potenciālu makā (kas klasiski mēdz būt daži papīrīšu gabali, uz kuriem uzrakstīts divciparu vērtības skaitlis, ja tas izteikts latos), joprojām uzkrītošs ir pieprasījums tieši pēc PHP programmētājiem, krietni retāk - citām valodām! Interesanti, kāpēc tas tā ir, ja labi zināms, ka PHP ne tuvu nav tā labākā un spēcīgākā valoda un tādu spēcīgu valodu kā Python, C, C++, Java, C#, Objective C u.c. pārzinātājiem ir ievērojami mazākas iespējas no kā izvēlēties? Kādi ir galvenie iemesli jūsuprāt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Taadeelj, ka muusdienaas visi grib maajaslapas un neviens taas netaisiis C valodaas vai JAVA (protams ir iznjeemumi). PHP ir viena no populaaraakajaam valodaam shajaa nodaljaa taa kaa arii pieprasiijums ir atbilstoshs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Java Posted February 2, 2010 Author Report Share Posted February 2, 2010 Vāja atbilde. Tās pašas "mājaslapas" var taisīt vismaz tikpat veiksmīgi kā php arī uz Python, Ruby (on Rails), PERL, Java (lielākiem projektiem), .NET (sīkāk nezinu), tātad - kāpēc tieši php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) PHP jau pamatos ir ļoti universāla, tāpēc tai ir liels comunity, liels gatavu un pusgatavu moduļus skaits, liels apmācību skaits visdažādākajās valodās, daudz bezmaksas rīki. Tas ir kā apburtais loks, kurā tev nav iespēju uzvarēt: 1. Daudz lietotāji, rada daudz bezmaksas risinājumus (frameworkus, apmācības, gatavas aplikācijas, skriptu gabalus, utt.) 2. Lielais jau pusgatavo risinājumu klāsts straujāk palielina PHP lietotājus. Jeb jaunie lietotāji izvēlas PHP, jo to ir ērtāk apgūt. Es pat teiktu, ka vienīgais, kas man īsti neapmierina, izstrādājot aplikācijas ar PHP ir tāda ideoloģiska nesaderības starp SQL datubāzi un manu aplikāciju, gandrīz vienmēr ir jābūvē kaut kāds datu apmaiņas abstrakcijas slānis. Ja kāds izveidotu ātrdarbīgu risinājumu datu glabāšanai, kurš ir ideoloģiski tuvāks PHP, tad PHP vēl vairāk dominētu. Edited February 2, 2010 by codez Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 ja labi zināms, ka PHP ne tuvu nav tā labākā un spēcīgākā valoda WTF? Kur kas kad? Pamato! Atkal sākās? Sen neesi izārdījies, bet ārdīties gribās, ka speciāli jācep flame-war tēmas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Java Posted February 2, 2010 Author Report Share Posted February 2, 2010 Es pat teiktu, ka vienīgais, kas man īsti neapmierina, izstrādājot aplikācijas ar PHP ir tāda ideoloģiska nesaderības starp SQL datubāzi un manu aplikāciju, gandrīz vienmēr ir jābūvē kaut kāds datu apmaiņas abstrakcijas slānis. Ja kāds izveidotu ātrdarbīgu risinājumu datu glabāšanai, kurš ir ideoloģiski tuvāks PHP, tad PHP vēl vairāk dominētu. Tam jau ir izdomāti risinājumi. Vismaz Java (sk. piemēram Java Persistence API, Hibernate). Par PHP nezinu - tur arī kaut kas noteikti ir. Bet "kurpnieku projektiem" tas tiešām nav vajadzīgs! ;) WTF? Kur kas kad? Pamato! Atkal sākās? Sen neesi izārdījies, bet ārdīties gribās, ka speciāli jācep flame-war tēmas? Izlasi vēlreiz un rūpīgāk, ko es rakstīju un pameklē googlē teoriju par programmēšanas valodām, salīdzinājumus, tai skaitā kvalitatīvus praktiskās pieredzes aprakstus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 "If all you have is a hammer, everything looks like a nail" /Abraham Maslow/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Java Posted February 2, 2010 Author Report Share Posted February 2, 2010 Aleksejs - dīvaina piezīme, subjektīvas izjūtas? Bet ja par tēmu - tad palūkojot sludinājumus nevari atlasīt, kuri ir php un kuri ne-php? Latvijā man šķiet vairāk kā 50% ir "php"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts