Jump to content
php.lv forumi

robotu programmas


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Jautājums gluži nav par šo sfēru, bet par programmēšanu kā tādu gan ir. Ir tāda nojausma, ka tuvākā vai tālākā nākotnē būs vēlme izveidot kaut ko līdzīgu robotiņam, kas veiks kaut kādas funkcijas un tad man radās jautājums. Ir tikai kādas dažas valodas, kurās kodē kodus robotiem vai tomēr tas klāsts ir lielāks un vai te kādam ir kāda pieredze vai nojausma kādu valodu būtu viss ieteicamāk apgūt, lai nākotnē varētu pilnvērtīgāk radīt kādu koda gabalu? Jautājums arī tāds tāpēc, ka pēdējā laikā esmu kaut kā aizrāvies ar valodu Ruby un arī saistībā ar to pavīdēja doma vai ar Ruby arī var kodēt robotiņiem softus vai kā viņus tur pareizāk sauc?

Link to comment
Share on other sites

Par kādiem robotiem iet runa? Ja par softiskiem - tad jebkurā softā to var darīt, vai tas pitons, perls vai tas pats php, vai tīrs šells. Atkarībā no vides, vajadzībā un iespējas.

Ja par hardwariskiem, tad tur iespējas daudz izvirst visdrīzāk nebūs. Jālieto būs tas, kas tiek piedāvāts.

Link to comment
Share on other sites

Njā, es nezinu kā īsti nodefinēt to "savu" robotu, bet ar vārdu robots es biju domājis, ka, piemēram, kodam padod kādu vārdu un to uztverot robots, kurš teiksim būs mašīna ar 4. riteņiem to uztvers uz izpildīs. Vai arī tas pats stāvošais robots 2. kājas 2. rokas un padodot konkrētu vārdu viņš, piemēram, paceļ vienu roku. Nu kaut kā tā... Doma jau bija vai ir jāapgūst kāds no šiem C#, C++, Python obligāti, lai kaut ko tādu uzkodētu vai tajā pašā Ruby es varu tādas darbības veikt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...