Jump to content
php.lv forumi

epasta atvershana ar php


darksign

Recommended Posts

Man patreiz vajag vienkārši nosūtīt kaut ko ar mail() funkciju, un pēc tam atvērt to pašu nosūtīto mailu.. varbūt kaut kur jau ir kāds koda gabals ko papētīt??

 

p.s. sāku lasīt infu php.net par imap funkcijām, bet vēl īsti nesapratu ar ko tur sākt utt.. būtu labi, ja iedotu kādu mazu piemēru...

 

un vispār tā lieta nepieciešama, lai notestētu, vai serverim kaut kas nav sagājis grīstē.. jo nezinu kapēc.. bet ik pa laikam kāds no adminiem kaut ko ar tīklu patchojot vai ko citu darot nograuj kaut ko un epasta sūtīšana vienreiz tika pārtraukta no php skriptiem.. līdz ar to nepieciešams automātiski reaģēt... nepieciešams automātisks rīks.. tapēc arī visa tā štelle....

Link to comment
Share on other sites

varbūt es kļūdos, bet tam mail_mime ir tikai epasta izveidošana.. un tā funkcija kas ir it kā domāta atkodēšanai.. neredzēju kur es tur var norādīt mail serveri, useri, un paroli lai vispaar to epastu dabuuutu... hmm????

Link to comment
Share on other sites

Nu dokumentācijā dažās vietās ir pa piemēram:

http://lv.php.net/manual/en/function.imap-headerinfo.php

Mums Mikijs te aktīvi ar e-pastu lietām nodarbojas (~; Varbūt viņam kāda laba ideja par šo tēmu.

Bet vispār - kādā veidā taisies mailu identificēt? Variants - unikāls "Subject". Vēl ņem vērā, ka pēc RFC e-pasts jāvar nosūtīt nevis sekunžu, bet gan stundu laikā. :)

Link to comment
Share on other sites

to marrtins =>

sorry my bad...

 

jā vajag pop3 vai imap

pārbaudīt nevis to ko php db saglabājis, bet pieslēgties servukam un atvērt emailu :)

 

to Aleksejs =>

jā par to kavēšanos zinu.... bet tur kaut ko var līdzēt? sīkumos gan nezinu kas tur ir ar to RFC un kapēc viņš tik lēns... aizkave graylistā ???

un jaa vēršu vaļā konkrētu iepriekš zināmu emailu, un meklēšu pēc subjekta :)

 

tnx par linkiem vēlāk izpētīšu visus linkus.. ziņošu rezultātus :)

Link to comment
Share on other sites

Autor, ja nav noslēpums, kāda vajadzība šādam saimnieciskam pasākumam?

Man tikai divi varianti prātā šaujas:

Nespēj noticēt tam, ko pats nosūti (pie kam sev!), un pie visa tā vēl uz ne viena no Tev pieejamajiem datoriem nav iespējams uzinstalēt kādu no n-tajiem mailklientiem, ar kuru vienkārši un ērti apskatīt šo sev nosūtīto e-pastu.

Citus variantus nespēju iedomāties!

Link to comment
Share on other sites

superKrona, autors jau minēja kapēc vajag ...

manupraat vienkaarshaak tev buutu uztaisiit inboxaa pasta kastiiti un tad ar to skriptu nosuutiit uz to pastu veestuli piem ar subjektu "parbaude 12"

vai kaut kaadu random stingu un tad ir varianti ar imap klaseem

vai ar soketiem vai imap/pop3 ... un ja taada veestule galaa ir tad vinju var izdzēst ...

Link to comment
Share on other sites

protams ka inbox.lv pakalpojumu sheit nekaadaa zinjaa neizmantoshu.. ja nu vieniigi testeejot pashu to imap padariishanu kameer to klasi uztaisu...

 

visa taa jezga tieshi ir taapeec, ka kaut kaadu citu cilveeku deelj (nav atkariigs no manis) ir gadiijies nonest epasta servisu nost.. un tad nu taadi prikoli.. ka uz kaut kaadu inbox.lv suutaas, bet uz firmas ieksheejo pastu nesūtās.. dēļ tik vienkāršas lietas (kā vēlāk atklājās) ka bija piekonfigurēts pie hostname vai kaut kas taml... un kad viņi dinamiski mainījās.. t.i. no viena servera pārslēdzās uz otru.. pie kaut kādas failures.. tad pēkšņi nedarbojās epasts... (nu un tieši saita supportam...)

tapēc, lai arī tagad problēmas ir apzinātas utt.. ir nepieciešams automātisks tests :) .. par tā lietderību un patērēto laiku var nemaz neteikt... tā ir prasība no big bosa, kas šoreiz netiek apspriesta ;D

 

*** p.s. shis joks ljoti tiek ik pa laikam atlikts, tapeec ka ir svariigaaki darbi.. bet rezultaatus centiishos atcereeties un ieposteet kas tur galu galaa ir sanaacis :)

Link to comment
Share on other sites

Pag, Tu vari konfigurēt abus serverus - gan kas sūta, gan kas saņem? Tad var saņēmējam sakonfigot kaut-ko līdzīgu autoreply, bet izsūtītājam lai saņemtais autoreply mails tiek padots PHP skriptam. AR postfix un qmail to toč var. Gan jau ar pārējiem mail serveriem arī.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...