Jump to content
php.lv forumi

Kā būtu izdevīgāk?


shurix

Recommended Posts

Ir lapa kur pievienoti 100 serveri. Katram vajag parādīt info. Kā būtu labāk dabūt to info ik pa 30 minūtēm. Domāju vienkārši, kad kāds ieiet lapā, ja ir pagajušas 30 minūtes tad updato, bet daži serveri ir izsleegti utt. tas ļoti bremzētu lapas ielādi. Vēl iespēja caur cron. Bet vai tas nebremzētu pašu host serveri, kad viņam jaizmaļ cauri visi tie 100 serveri un jaupdato mysql? Varbūt ir vēl kāds cits variants?

Link to comment
Share on other sites

Varbūt ir vēl kāds cits variants?

Jaa. prieksh cekosanas uzturet citu masiinu. kas savaac info un nosuuta datus uz masiinu kas hostee pashu webu (vai arii hosts sleedzas un savaac info no DB)

tad buus vienalga cik ilgi tiek vakta taa info

+ nebaa jau buus vienmeer tikai 100 vieniibas, noteikti nakotnee palielinaasies...

 

piedevam taa masiina kas vaac info, var buut sameeraa vaaja (taatad leeta) (pat P3 256 RAM un kaadu 40Gb HDD buus atliku likaam )

Link to comment
Share on other sites

Varbūt esi tik laipns un, ja jau saproti jautājumu, tātad arī latviešu valodu, tad raksti latviešu valodā, jo šis tomēr ir .lv portāls un lielākā daļa apmeklētāju šeit ir latvieši.

Izrādi kaut nedaudz cieņu, ja vēlies tādu saņemt pretī.

Link to comment
Share on other sites

Principā pie šāda datu apjoma tos būtu jākešo aka jāpieglabā lokālajā datubāzē, nevis jāpieprasa onlainā ar ajax vai vēl kautko.

 

Es to darīju aptuveni sekojoši. Brīdī kad cilvēks pievieno savu serveri, tas tiek apdeitots. Pie katra apdeita pierakstam datumu, lai zinātu precīzu laiku, kad noticis pēdējais apdeits. Ik pa minūtei krons palaiž skriptu, kas izselektē visus serverus, kas nav atjaunoti vairāk kā 5 minūtes un izsūta pieprasījumus uz šiem serveriem.

Tavā gadījumā gan nav jēgas tik bieži laist apdeitu čekotāju tik bieži, bet tas būtu jādara background`ā.

Link to comment
Share on other sites

Используй ajax. В багройнде запусти скрипт который определит инфу по серверам если инфа обновилась кешируй на пол часа.

Izmanto ajaxu backgrounda un keshu.

 

Es cienu latvieshus bet ar latvieshu valodu problemas :) ta jau un saki ka nesaprati krieviski bet nejau runa iet par cienju un es meginashu rakstit latviski.

Link to comment
Share on other sites

Un nav ko baidīties par valodas nesaprašanu - visādi sīki šmurguļi latviski raksta tik briesmīgi, ka dažkārt rodas jautājums par to, vai analfabētisms atkal nekļūst pie mums aktuāls. Viņus tak var viegli sasist vienos vārtos arī šādi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...