goma smile Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Man ir jautajums ka var izdarit ka no cita hosta var pieconecteties citam hostam un sutit uz to hostu noteiktas tabulas.. isak sakot ka es varu no sava datora pieslegties cita drauga mysql un sakt tur rakstit :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 RTFM: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/connecting.html To specify the hostname and username explicitly, as well as a password, supply appropriate options on the command line: shell> mysql --host=localhost --user=myname --password=mypass shell> mysql -h localhost -u myname -pmypass vai arī: http://lv2.php.net/mysql_connect Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 Taka nesapratu kads nevaretu paris vardos pateikt a gadijuma tas nav pie privilegies ? kur host any .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Jā, protams, vajag arī būt piešķirtām tiesībām. Atslēgas vārds: GRANT Vajag arī būt tīkla līmeņa iespējai (routēšanas un firewall uzstādījumi), kas atļautu šīs darbības. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 (edited) a gadijuma tas nav pie privilegies ? kur host any .... Jaa protams Mysql jabuut iestaadiitam ka var piekonekteeties no konkreetaas IP VAI * tas noziimee Jeb no kura servera.... [ katram lietotaajam tiek pieskjirts hosts no kura (iem) vinsh driikst pieslegties.... ] Aleksejs --> ar GRANT tam nav nekaada sakara ... Userim kas konekteejas no cita hosta var arii nebuut (un biezji vien nav arii) GRANT privilegijas parasti tam kas konekteejas no cita hosta uzliek minimaalas tiesiibas .... GRANT --> tomeer ir administresanas tiesiibas , nevis atljauja izmantott DB .... Edit: ups Nesmu vel pamodies :( jaa ja tiesiibu pieskirsanai izmanto atslegvardu GRANT ... , nezkapec es uzreiz aizdomajos par GRANT kaa privilegiju liimeni ... Edited November 10, 2008 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Grey_Wolf, manuprāt Aleksejs tieši to arī domāja, ka lietotājam jābūt piešķirtām tiesībām slēgties un darīties (un šīs tiesības piešķir admins ar GRANT). Edit: es arī laikam neesmu pamodies. :] Pamanīju, ka pats pamanīji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Grey_Wolf, no jebkura hosta gadījumā nav % ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts