Jump to content
php.lv forumi

Bilžu izmantošanas aizsardzība


Pentiums

Recommended Posts

Kā uzlikt apachim aizsardzību, lai neviens nevar no sava hosta izmantot manas bildes kas atrodas uz mana hosta? Tā vietā lai parādās kāda manis norādīta bilde..

Esmu citur tā redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga ta tu turi tās bildes, ja citi nevar izmantot? Vai nebūtu vienkāršāk bildes turēt ĀRPUS web direktorijas? Un teiksim, ja vēlies tirgot fotogrāfijas, to preview ar watermark turi web direktorijā, bet oriģinālus turu ārpus web direktorijas, jo pēc pieprasījuma ar php palīdzību tu tāpat tās bildes vari aizsūtīt klientam!

Link to comment
Share on other sites

andrisp - nē nu padomā pats - vai savu upload skriptu nevari uztaisīt tā lai seivo bildes ārpus web direktorijas? Un tikai tās, kas paredzētas publiskai apskatei likt web direktorijā? Principā pēc būtības VISAM būtu jāatrodas ārpus web direktorijas, IZŅEMOT - css, javascript failus (ja nav kas slēpjams), publiski skatāmās bildes un tās, kas attiecas uz lapas dizainu, publiski paredzētie pieejami faili (parasti tādi, ko piedāvā bez maksas lejupielādēt lietotājam), index.php un .htaccess

 

Vai arī es kļūdos? (pamato)

Link to comment
Share on other sites

Piekļuvi failiem, ja kas, var ierobežot arī ar Apache moduļu palīdzību:

piemēram, mod_authn_dbi (hint: arī pieprasot bildes tiek sūtīti visi tie paši cookiji, ja vien bildes ir tajā pašā domēnā ;) )

Tam ir priekšrocība, ka tiek daudz mazākā mērā noslogoti servera resursi, jo izlaist katru bildi caur PHP prasa vairāk resursus, kā arī PHP uzstādījumi var neļaut to darīt lieliem failiem: max_execution_time un (rakstu no galvas, bet nu - you get the point ;) ) max_memory_usage.

Protams, arī šī metode nav bez mīnusiem (piemēram, ne vienmēr šis modulis ir pieejams), taču atzīmēšanas vērta, manuprāt ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...