Jump to content
php.lv forumi

PHPUnit testi - izmantojat?


Endijs

Recommended Posts

Njā. Es arī kādu laiku atpakaļ pamēģināju, bet tā kā sanāca iztērēt samērā daudz laika, tad ideju atmetu.

Bet tagad sāku domāt, ka ja jau tāda lieta ir un viņu lielie vīri aktīvi izmanto, tad droši vien, ka ir jēga no tā. Varbūt ka jāpamēģina atkal.

Link to comment
Share on other sites

Gluži nav par PHP (bet par Python un C++), bet es, atnākot strādāt uz patreizējo darbu, arī nespēju piespiest sevi rakstīt kārtīgus unittestus kādus te visi rakstīja. Likās lieka laika tērēšana.

Vēlāk sapratu, ka jādomā otrādāk - vispirms jāraksta unittests, lai zinātu, kā tu klasi/moduli izmantosi, kāds būs tās interfeiss un tml.. Un tikai tad jāraksta kodu. Šādi es laiku pat ietaupīju, jo no sākuma jau tika izdomāts un saprasts kādai jābūt tai klases/moduļa darbībai, iekšienei un interfeisam. Rakstot pašu klasi vairs vajadzēja mazāk aizdomāties.

Link to comment
Share on other sites

Lai izmantotu testus sarakstītājam ir jābūt "testēšanai draudzīgam". paņemt jebkuru jau esošu projektu un izdomāt, ka no šodienas rakstu testus būs diezgan grūti un diezgan ātri atmetīs tādu ideju kā lieku laika tērēšanu. Tāpēc, tiem, kas tagad šito salasās un gribēs pamēģināt vispirms testus, tad pašu kodu pieeju, iesaku sākt ar jaunu projektiņu.

Link to comment
Share on other sites

Man doma ir tāda (sakarā ar DB). Visu laiku turēt testa DB. Uzrakstīt skriptu, kas iztīra testa DB un atkal aizpilda ar datiem (pirms katras testēšanas). Protams, tīrīšana un atkal datu ievietošana notiek tām daļām, kuras testē. Ja testējam kaut ko ar pāris tabulām - pārtaisam tās. Laižam visus testus - pārtaisam visu DB.

Ja tā nav pareizi - zinātāji gan jau palabos. Man īsti nav pieredzes ar šito.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...