Jump to content
php.lv forumi

Vajadzīgās lietas hostingā


Rich Bitch

Recommended Posts

Instalēju serveri ievietošanai datu centrā un tāpēc maza aptauja, lai zinātu kādas fīčas iespējot, lai lietotāji būtu sākumā apmierināti.

 

Kādas funkcijas/iespējas Jums būtu vajadzīgas uz servera uz kura Jūs gribētu hostēties?

Link to comment
Share on other sites

1) Kā jau daži teica - lai nekādā veidā nebūtu nolasāmi citu faili. (Ieskaitot tmp failus/sesijas).

 

2) Lai uz servera būtu uzinstalēti _vismaz_ tie PHP extensions, kuri ir pieejami pēc noklusējuma. Papildus bonuss, ja būtu uzinstalēts kāds no PHP cache (apc, Zend optimizer, whatever), lai visiem viss strādātu ātrāk. Javas atbalsts (Tomcats, vai kāds komerciāls variants) nebūtu slikts, ja vien uzturētājam ir pietiekamas tehniskas zināšanas par to, kā to izmantot.

 

3) Lai katram klientam būtu iespējams izmantot savu (atšķirīgu) php.ini (vai savu .htaccess, ja izmantojam Apache php moduli)

 

4) Nav tieši saistīts ar serveri, bet es gribētu, lai aizsūtot e-pastu par problēmām - jebkādām - pāris stundu laikā būtu atbilde. Kaut vai tāda, ka skatīsimies rīt, bet ka esam saņēmuši, un saprotam.

 

5) Lai būtu pieejama statusa lapa (uz cita servera) par to, vai pašlaik hostingam ir kādas problēmas. Piemēram, "zinām, ka ir problēmas ar strāvu datu centrā, Latvenergo sola salabot stundas laikā". Galvenais, lai nebūtu katru reizi jāzvana un jāinteresējas kas par desām. (Vissliktākā atbilde ir - mēs nezinām, kāpēc mūsu serveris neiet).

 

6) Ja plānojam pārstartēt serveri, klientus painformējam kādu laiciņu PIRMS restarta. Ja plānojam mainīt PHP vai MySQL versiju, vai jebko citu - tas pats.

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Vēl dažas lietas, kuras būtu labi, ja būtu:

Izvēle starp vismaz šādām DB: MySQL, PostgreSQL, SQLite.

Izvēle starp šādām "programmēšanas vidēm": PHP, Perl, Python, Ruby, iespējams Java (par Javu zinu par maz, lai kaut ko konkrētu prasītu).

Lai būtu pieejamas standarta shella utilītas: grep, sed, awk utt.

Lai būtu pieejams kāds cron paveids.

 

Un lai pieejams būtu tieši tas, ko klients ir izvēlējies - teiksim, ja esmu izvēlējies tikai PHP, lai nebūtu pieejams Perl.

 

Lai DB un vidēm būtu pieejamas vairākas versijas Obligāti pēdējā stabilā sapačotā un dažas no iepriekšējām.

 

Web serverim būtu vēlams pieslēgt mod_security (vai ekvivalentu).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...