Jump to content
php.lv forumi

jurgenzz

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    169
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jurgenzz

  1. const arr = [ 'Ēnas', 'Ēna', 'Epizode', 'Ēvele', 'Egles zarā sēž kaķis', 'Ērenpress ir velosipēdu ražotājs']
    
     const alphabet = ['A','a','Ā','ā','B','b','C','c','Č','č','D','d','E','e','Ē','ē','F','f','G','g','Ģ','ģ','H','h','I','i','Ī','ī','J','j','K','k','Ķ','ķ','L','l','Ļ','ļ','M','m','N','n','Ņ','ņ','O','o','P','p','R','r','S','s','Š','š','T','t','U','u','Ū','ū','V','v','Z','z','Ž','ž'];
    
    arr.sort(function (a, b) {
              // index = burta pozīcija (0,1,2,3)...
              const byLetters = (index) => {
                // paņemam burtu pēc indexa (piemēram Ē, n, a, s)
                const titleA = a[index], titleB = b[index];
                
                // ja kāds no burtiem vairs nav (ēna/ēnas gadījuma), īsāko vārdu liekam priekšā
                if (!titleA || !titleB) {
                  return titleA ? 1 : -1
                }
                
                // ja burti ir vienādi, skatāmies nākamo burtu
                if (titleA === titleB) {
                  return byLetters(index+1)
                }
     
                // salīdzinam pēc alfabēta
                const indexA = alphabet.findIndex(c => c === titleA)
                const indexB= alphabet.findIndex(c => c === titleB)
                if (indexA < indexB) {
                    return -1;
                }
                if (indexA > indexB) {
                    return 1;
                }
              }
              
              // sākam ar pirmo (0) burtu vārdā
              return byLetters(0)          
    });

    Lielākā kļūdas tavā kodā:

    1. nav tāds `alphabet.titleA`, 

    alphabet.titleA < alphabet.titleB
  2. Brieža sarakstā ir viens punkts:

    Quote

    Brīvajā laikā attīsta savas zināšanas, ir hobijprojekti, eksperimentē

    Normāls programmētājs, kas atbilst šim kritērijam, ļoti iespējams, atbildīs pārējiem un spēs atbildēt arī uz iepriekš intervijā dzirdētajiem jautājumiem (php versijas, es5/es6 etc).

    Ja nespēj atbildēt kaut aptuveni (veic minējumus, diskutē, "vēl neesmu izlasījis, bet dzirdēju, ka.." utt) uz šiem jautājumiem, tas iespējams parāda interesi par programmēšanu in general. Šādi var izfiltrēt kandidātus, kas iemācās minimumu, lai izpildītu darba uzdevumus un saņemtu par to lielo piķi, vai arī turpinās eksperimentēt un apgūt lietas - kas ir lielāka pievienotā vērtība.

  3. Līdzīgā formātā tika izskatīti kandidāti front-end vakancei mūsu uzņēmumā - ir uzdevums, kas jāizpilda formātā, kā pašam tīk (tātad, js libi/fw vai vanilla, css/scss, html/pug younameit brīva izvēle).

     

    Pēc tam tiek vērtēts vai spēj izpildīt, kā strukturē kodu, vai spēj pamatot tehnoloģiju izvēli, paskaidrot, kas notiek kodā etc. Ja redz, ka saprot ko dara, tad pielāgoties mūsu "stackam" nebūs problēmu. 

  4. 21 hours ago, briedis said:

    Principā vanilla JS (ecma6), Vuejs, spēt izmantot bootstrap4, SCSS (piekopt standartu, piemēram, BEM), gulp/webpack. Ar to vajadzētu pietikt standarta frontendistam, imho.

    Pietiek ar JS (es5/6/7) un css/scss. Pārējo spēs iemācīties, ja saprot pirmo. Kā reiz tikko mūsu kompānijā cilvēki, kas pildīja testa uzdevumu, to varēja pildīt sev tīkamā tehnoloģijā un tad arī vērtējām, vai spēj izpildīt un pēc tam pastāstīt ko un kāpēc darīja. 

     

    Un bootstrap ir priekš backendistiem, lai nebūtu jāraksta css, IMHO.

  5. 15 hours ago, r8r said:

    līdz ar ko definējas vismaz 3, ja ne pat 5-6 darbinieka līmeņi plus tech stack specifika

    Labi iesāki, kā reiz te pasaki - dažādi tech etc, viens ieraugot stacku uzreiz saprot, ka viņš var tēmēt uz tiem 1000eur, jo zin 1-2 un tad augs uzņēmumā, cits ierauga, ka var pacelt visu stacku un uzreiz prasa tos 4k. 

  6. 19 hours ago, foxsk8 said:

    Kāda jēga studēt, ja pats nevar neko uztaisīt :)

    Pēc studiju beigām būs kārtējais ss.lv ieraksts, taisu lapas pa 100 eur. 

    Neapvainojies, bet tā arī ir. 

    Šis gan nebūs taisnība :) Māsa kā reiz šobrīd studē IT projektu vadību un tas, kas viņiem ir jāizveido pirmajā kursā ir pat nedaudz bailīgi :) 

    Arī ne-web-dev-etc-apguvējiem liek taisīt visādus brīnumus. 

  7. @Leotard - tajā pašā laika ir vesela kaudze darbinieku, kuriem desktime nemaz nav uzstādīts, tā kā tu te diezgan pārspīlē :) 

    Tu arī laikam nesaproti DeskTime pamatbūtību (kā tas ir daudziem produktiem šaja industrijā) - skaitīt laiku un produktivitāti, nevis čekot kurās lapās tu sēdi un keyloggeris arī iebūvēts nav. Viss kas ir redzams gan tev, gan darba devējam - programmas title un tajās pavadītais laiks. 

    Izspiegot darbiniekus var vēl 100 citos veidos, un nevar zināt, varbūt tavs darba devējs kādā no tiem to jau dara tev nezinot. 

  8. Paturpinot - no 0 taisīt ir jēga ne tikai gadījumā, kad funkcionalitāte ir nepieiciešama vairāk/dažadāka nekā WP sneigtās iespējas, bet gan arī gadījumos, kad lapa ir tik vienkārša, ka nekas netiks izmantots no WP sniegtajām iespējām - nav jēga likt WP, ātrāk būs no 0 "uzcept". 

    Bet no cilvēkiem man apkārt, kas nodarbojas ar lapu izstrādi, reti kurais izmanto kādu gatavu risinājumu, bet ja izmanto, tad biežāk tas ir kas cits, nevis WP. 

  9. Par desktime piekrītu, pilnībā netraucē un neparko nav jāuztraucas un jāpiekrīt @briedis - pašam ir vieglāk izsekot, cik stundas esi darbā, jo darba dienas sākums ir mainīgs. Man šķiet sākumā arī tika minēts, ka nevienam neinteresē pārbaudīt tavus ievāktos dekstime datus, tik ilgi, kamēr neredz vajadzību (darbu nekavē, ar uzdevumiem tiec galā utt). Attiecīgi ja rodas aizdomas, ka nekas netiek darīts, tad varbūt pačekos, ko tu darba laikā dari, varbūt jau nedēļām ilgi neizej no reddita.

    btw, uz ubuntu chrome tabu titles neredz bez papildus extension esošajai versijai :D

  10. @Wuu, es esmu arī grupā (maponā gan, ne printfulā kā frontends).

    Neredzu šķēršļus, ja intervijā pārliecināsi cilvēkus par savām prasmēm, algu prasīt šajā diapazonā. 

     

    Par printfulu varu tikai minēt to, ka cilvēki kas tur atrodās, kad redzu tos staigājot pa ofisu - neizskatās bēdīgi un neapmirināti ar dzīvi.  

    Un ārā pīpētavā reizēm sanāk reizēm dzirdēt sarunas, kur var noprast, ka printfulā programmēt noteikti ir interesantāk par kādu vietējo wp kantori. 

  11. Nepiemērots nodublēt elementu un pie tā izmaiņām paņemt mērvienību un kaut kur attēlot un vēl jo vairāk, kad jquery jau ir projektā? wtf

    Vilkt iekšā view lib/fw ir nepiemēroti simple uzdevumiem.

    Teorētiski piemērotākais ir @Alnis risinājums. Ir jāzin laiks un vieta, kad kaut ko lietot. Šaja gadījumā neredzu pilnīgi nekādu vajadzību lietot kādus react/vue/angular n friends priekš šādām elementārām darbībām. 

     

    btw edit: Alņiem šodien vārda diena - sveicu

  12. 3 hours ago, Kemito said:

    Un kas tad būtu jQuery Tavā izpratnē? :)

    Library :) 

    Ok, react un vue arī ir "view libraries", bet tajā pašā laikā ir daudz tuvāk fw, jo tu beigās tāpat neizmanto plikus react/vue, savelc vēl klāt visādu citus libus un beigās lieto to visu kā fw :)

×
×
  • Create New...