Jump to content
php.lv forumi

LR likumi un figņas ar to.


eregi

Recommended Posts

Tātad, drīz tiks vērts viens projekts vaļā, kurā tiks nodrošināt bilžu un video pievienošana. Tādēļ radās jautājums, vai un cik lielā mērā servera īpašnieks ir atbildīgs par failiem, kuri atrodās uz tā, un kā no tā var izvairīties, vai pēc likumdošanas ievietojot lapā rindas 'nedrīksti pievienot tādus un tādus failus blablabla, un servera op nav atbildīgs par tiem, visu atbildību uzņemies Tu, turpinot failu pievienošanu..

 

Tas apm tā, vai kādi šāda tipa teksti tiešām ir vajadzīgi/derīgi, un tam noteikti man vajadzētu glabāt katra lietotāja ip, janu hui..

 

 

+ vēl radās jautājums kā jūs ieteiktu veidot partīcijas, ja man ir divi ~ 40 gb diski + 160 gb disks, protams, vajag atvēlēt vietu bekapiem.. doma sākumā bija veidot abus 40 gb uz raid1, priekš sistēmas un mysql + bilžu bekapiem, bet 160 izmantot video uzglabāšanai. Varat dalīties pieredzē kā jūs esat dalijuši diskus bekapošanai/drošībai.

Link to comment
Share on other sites

uz 160 GB glabaat video? tu ko? projekts vienam meenesim?

vispaar ja tas ir serveris, tad parasti visu liek raid1, jo ja tas 160gb tev pie dieviem aizies ... ehhh datu nav ..

ja izmanto sata parastos hdd tad jau vareeji nopirkt 4x500 vai vismaz 3x500. divus raid1 kur ir sys un tad to otro bakupam. bet vispaar jau visus 4 var ielikt raid5 un sadaliit partiicijaas, buus vairaak gigabaiti ... :)

Link to comment
Share on other sites

Nē, tas attiecas uz jebkuru sistēmu, kurā tiek glabāti/apstrādāti personas dati (kur jēdziena "personas dati" ir likumā definēts termins), kas darbojas LR jurisdikcijā. Tālākie MK noteikumi tik tiešām ir saistoši valsts iestādēm, taču tajos atrunātās lietas ir tik pat aktuālas nevalstiskās organizācijās un komerciestādēs.

 

Un vēl te: http://www.sprk.gov.lv/index.php?sadala=38

Edited by Aleksejs
Link to comment
Share on other sites

Jā, šobrīd valsts datu inspekcija atrodas kaut kādā anabiotiski letarģiskā stāvoklī, taču, ja palasīsi likumus par viņiem piešķirtajām tiesībām... Anyway - likums attiecas arī uz tevi. Tas, ka to nepielieto, nenozīmē, ka, ja kādam savajadzēsies Tevi nogremdēt, tad to nevarēs pielietot.

Link to comment
Share on other sites

Tajā reģistrā nav nevienas nevalstiskas iestādes db. Es mēru tā, ka, ja vispopulārākais soc tīkls nav papūlējies tur reģistrēties, tad es par to varu pat nedomāt.

 

Kā tad nav:

Pārzinis Apstrādes reģistrācijas numurs Apliecības numurs

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Draugiem" 000013 000013

Link to comment
Share on other sites

Klez, ne, vienkārš nav tik daudz līdzekļu, lai pirktu kaut ko labu tādēļ pašlaik nāksies iztik ar lūžņiem, nedaudz tos pārtīru, salieku kko jaunu un tad kādu 2 mēn laikā domāju ņemt ko nopietnu, zinu, ka tie 160 gb tik ātri neaizpildīsies (:

 

jā, izskatās, ka viss ar to LR likumiem ir baig sarežģīt.

Link to comment
Share on other sites

nu ja iet runa par video tad taa vis nesaki... protams ja tie jaalaadee par makstu tad jau gan kaadam laikam pietiks ...

nu 320 GB seagate AS seerijas disks maksaa ~ 50 LVL ... protams serverim vajag NS seerijas ...

bet iesaku uzreiz likt raid`aa jo tad var mainiit diskus un staipiit raidu dziivai sisteemai, ja runa iet par linuxi :)

neesmu hardware raidam mainiijis diskus ar atskiriigu izmeeru. linux soft raidam esmu un var izstiept pashu raidu un lvm arii.

protams ja peerc jaunu kasti tad nav jeegas baigi raidot un cereet ka esoshie dzelzhi 2 meen novilks :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...