Jump to content
php.lv forumi

Darbs ar failiem un datu bāzēm


JanisZ

Recommended Posts

Būtībā nekad nēesmu profesionāli nodarbojies ar programmēšanu. Šo to darbā, kad vajadzēja VB uzrkastīju, jeb javā sīkajiem būrtu apmācību vai rēķināšanas apmācību.

Tātad retorisks jautājums.

Kādos gadījumos sākam izmantot datu bāzes un kad ir vērts nopuļēites ar failu strukturēšanu. Piemēram ir lapa kurā tiek ievietoti raksti, vai arī komentāri atstāti. Kā tiek kārtoti faili. Viss info ņemts no viena TXT un tur pat arī iegāzsts masīva veidā. Vai tomēr ir vērts vairākus failus izveidot, katram savu. Nu apmēram, Ja kādam ir vēlme dot man kādu mājienu, jeb sniegt zināmu apgaismību varbūt varētu mani mazliet pamācīt :)

Link to comment
Share on other sites

Faili ir vēsture tādiem gadījumiem.

Webā faili ir nepieciešami datu glabāšanai, kurām nebūs vajadzīga apstrāde (video,mūzika,bilde,log faili).

Failus izmanto arī kēšošanai.

 

Datu apstrādei tikai un vienīgi DB.

Link to comment
Share on other sites

Ja atbild uz retorisko jautājumu .. tad rupji sakot kas tad ir DB? Tie paši faili.. tikai konkrētu DBVS produktu ražotāji ir izdomājuši kādā veidā šos datus glabāt - kādā veidā sakārtot lai būtu iespējams ātri pieļūt nepieciešamajai informācijai. Ir gadijumi, ka tu ar savu algoritmu vari paveikt šo uzdevumu labāk.. Ne velti tā paša samērā populārā MySQL ietvaros ir dažādas engines - acīmredzot ir dažādi uzskati par to kā dati jāglabā :)

 

Lai arī nevar noliegt zināmas priešrocības abos variantos, tad balstoties uz tevis teikto par komentāriem un rakstiem mājaslapā - DB.. Tas būs universālāk un vienkāršāk..

Link to comment
Share on other sites

Vaitad uz retoriskiem jautājumiem ir jāatbild? :))

 

Bet vispā - glabā kā pašam ērtāk, ņemot vērtā hostētāja piedāvātās iespējas. Ja uzskati, ka vienkāršāk ir uzkodēt vajadzīgo datu apstrādi failos kā arī novērst problēmas, ko sagādā vairāku lietotāju (kas ir tipiski web vidē) vienlaicīga "failu datubāzes" lietošana (concurrency) - var jau glabāt failos. Taču daudz ērtāk būtu tomēr izmantot DBVS. Ir vesela grupa aplikāciju, kur ērtāk izmantot AndraP pieminētos flatfile DB.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...