Jump to content
php.lv forumi

JanisZ

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

JanisZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Da labi džeki. Vismaz cik es skatos tā konkurence tai web risinājumu sfērā ir tik milzīga, ka jauniņos vispāŗ īsti par cilvēkiem neuzskata. Nu vo jauniņais bez visādiem zīmēšanās variantiem, gan jau kaut kādu standarta risinājumu taisa parastajiem cilvēciņiem pa lēto. A būtībā dažiem uzņēmējiem nekā daudz izņemot adresi un nodarbošanos nevajag vot i pa 20 Ls uztaisa. Man tikai jautājums šitie visi PRO un ņirdzēji neatceras kā paši sāka to savu programmētājā karjeru? Piem es uzskatu, ka varu daduz ko uzrakstīt sākot no dzelžiem iekš C/C++ un beidzot ar to pašu web labi nav jau tās pieredzes, bet ir taču daudz standarta risinājumu tikai, kas man to dos uzsākt programmētāja karjeru, visi grib džekus, kuriem pat ne programmēšanas sajēga ir galvā, bet tieši un konkrēti dziļa valodas sintakses pārzināšana no galvas. Bet kā tu to sintaksi iemācīsies bez prakses un konkrētiem uzdevumiem? Da nekā vot i jāsāk ar lapām par 20 Ls :) Visiem ņirdzējiem par spīti :)
  2. Njā tie programmētāji izstās pēc vienas nervozas, skaudīgas un skopas publikas. Vai visi tādi? :) Nu jā visiem bail, ka uzradīsies kāds ģēnijs, kas nebūs veltīgi laiku iztērējis uz visādas informācijas pārfiltrēšanu, pirms nonāk līdz kaut cik sakarīgam rezultātam. Beehh riebīgi brīžiem metas.
  3. Sāls jau ir tajā, ka tajā Wamp 5 atšķirībā no mana Wamp 2.0 tā failu un direktoriju struktūra ir mazliet savādāka. Līdz ar to tie apraksti īsti neklapē kopā. Bet nu, kas meklē, tas atrod. Būs jāiemēģina roka arī ar to atsevišķo daļu stiķēšanu kopā, kas dota AndraP aprakstā.
  4. It kā ir rīks phpMyAdmin tur tāds smuks interfeiss uztaisīts. Īsi runājot mēģināšu veco labo metodi, ta jau redzēs, turklāt tā pārinstalēšana nav nemaz tik sāpīga :)
  5. Tātad, internetā atrastajos aprakstos par wamp paketi parasti visi piemēri un apmācība ir priekš Wamp 5. Man ir Wamp 2.0a (man radies iespaids, ka Wamp 2.0a ir jaunāka pakete un tur tie setingi automātiski iestatās instalējot). Savulaik mainīju php.ini, lai varētu skatīties kļūdas kā rezultātā, pēc Wampa restarta, dabūju kaut kādas tur DLL bibliotēkas pieslēgšanas kļūdu, palaižot Wamp serveri. Var jau būt, ka kā iesācējs kaut ko sačakarēju vienkārši tai failā, ne tur izmainot. TOmēr patiesi kļūdas man sāka uzrādīt pēc tam, kad UNICODE nomainīju uz UTF-8 un pārinstalēju Wampu viss strādā, pez php.ini izmainīšanas. Tagad, kad esmu sācis pamazām apgūt datubāzes (datubāzes ir pieslēgtas ieraksti un atvēršana ir jau izmēģināta), ja es tagad savā Wamp versijā mainīšu paroli datubāzei vai man tā būs jāieraksta tai Config myphp (īsti neatceros nosaukumu). Jeb tomēr manā Wamp relīzē tas viss notiks automātiski? Protams varu mēģināt veco labo zinātiskā VTIKA metodi, bet nu labāk tomēr patīk SENSEJU dzīves izklāstsus paklausīt. Tā kā tagad dzīvojos bez paroles. Huh ... netiesājiet bargi:)
  6. Man tā pieredze nav liela. TOmēr man arī sākumā errorus nerādīja nekādus nu tajā it kā debugošanas režīmā. NOmainīju teksta formātu uz UTF-8 sāka uzrādīt visas kļūdas. Bez nekādas error report mainīšanas php.ini failā man gan ir Wamp 2.0. Ja ne par tēmu, tad sorry:)
  7. Būtībā nekad nēesmu profesionāli nodarbojies ar programmēšanu. Šo to darbā, kad vajadzēja VB uzrkastīju, jeb javā sīkajiem būrtu apmācību vai rēķināšanas apmācību. Tātad retorisks jautājums. Kādos gadījumos sākam izmantot datu bāzes un kad ir vērts nopuļēites ar failu strukturēšanu. Piemēram ir lapa kurā tiek ievietoti raksti, vai arī komentāri atstāti. Kā tiek kārtoti faili. Viss info ņemts no viena TXT un tur pat arī iegāzsts masīva veidā. Vai tomēr ir vērts vairākus failus izveidot, katram savu. Nu apmēram, Ja kādam ir vēlme dot man kādu mājienu, jeb sniegt zināmu apgaismību varbūt varētu mani mazliet pamācīt :)
  8. Man bija tāda pati problēma, tikai ftp serverī :) Uzrādi pionu ceļu līdz bildei ieskaitot bildes formāta paplašinājumu tādus kā "jpg ... u.t.t."
  9. Njā es gan caur Mozillu skatījos tur vienkārši teksts uz balta fona :) Bet nu tas tā. Jautājums tu savu serveri turi? Kādu programmu izmanto to pashu Apache vai ko citu? Kā konfigurēji, kur guvi informāciju par konfigurāciju. VIenkārši es arī gribētu pamēģināt :) Kādas 5 dienas te tikai ņemos ar šādām lietām ar to HTML un PHP. Bet šo to jau esmu uztaisījis.
  10. PS. Ne par šo tēmu, lai nebūtu šitāds čakar ar tiem ceļiem un paplašinājumiem. Jūs nevarat ieteikt kādu IDE priekš HTML un PHP
  11. Lūdzu nevajag taisīt muļķīgas QUOTEs Oj paldies!!! Nu vāks kā vienmēr uz kautkādu stulbumu uzķēros. Tāda pati kļūda man bija, kad nevarēju FTP serverī html -ā atvērt ielādēto bildi. Atkal uz tā paša grābekļa uzkāpu. Paldies. Tagad zināšu.
  12. Lūdzu nevajag taisīt muļķīgas QUOTEs To es arī redzu, bet kas ir jādara, lai šis failstiktu atrasts. Atkal kaut kur jāmaina setingi. Kas ar to "include_path"?
  13. Lūdzu nevajag taisīt muļķīgas QUOTEs Kļūdu saraksts lapā http://paste.php.lv/6803
  14. Jā tieši to ko vēlos :) tas ir Hello World :D
  15. Saglabāju kā UTF-8 un tagad izleca vesela čupa ar kļūdām :)
×
×
  • Create New...