Mikijs Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) =] Sveiki - man uzdeva mājas darbu "izveidot kvadrātvienādojumu programmu", to arī izdariju, bet problēma ir tā, ka jūtu ka kaut kas nestrādā, matemātikā esmu vājšs =/ tapēc pastities vai viss ir pareizi =/ http://www.teiksmina.lv/faili/mans_majasdarbs.php - es domāju vai atrisināt piemērus variet pareizi =/ kods ir pareizs! Piem: 62x2 + 62x + 2 = 0 Iespējamā vērtība ir x = -0.0334 x = -0.9666 ? Edited January 23, 2008 by Mikijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Bah... melnās kastes testēšana. Lieku darbu mums tu dod. Labāk iedod sourci, tad ātrāk pateiksim vai un kas ir nepareizs. Dažas kļūdas tomēr atradu: Uz 0 x^2 + 0 x + 0 = 0 pasaka, ka visi lauciņi nav ievadīti. Izteiksmei ir bezgalīgi daudz atrisinājumu, a šis tur muld ka neesmu visus lauciņus ievadījis... Arī uz 0 x^2 + 1 x + 0 = 0 pasaka, ka visi lauciņi nav ievadīti. Taču izteiksmei ir viens atrisinājums x = 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 http://www.teiksmina.lv/faili/majasdarbs.php (source) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Ak dies... Kā tu negatīvus skaitļus pārbaudi, šausmas! :) if(substr($m, 0, 1 )=="-"){ Vietā vajag rakstīt: if ($m < 0) { Kāda jēga vilkt kvadrātsakni, ja vienādojums ir natrisināms? T.i. ja D = b*b-4ac < 0, tad tu velc kvadrātsakni no -D. A jēga? (-1)*$b vietā mierīgi vari rakstīt -$b round($atb,"4"); Round funkcijai otrajā argumentā ir jāpadod skaitlis nevis strings. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 bet zem stringa jau bus skaitlis =/ -> atjauno lapu (source) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 =/ kkas tomer nav isti nesaprotu itka viss ir velreiz rita jaiet visam eassyy cauri tagad kka nedarbojas galva Link to comment Share on other sites More sharing options...
martins256 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) nu bet ar imagināriem skaitļiem jau ar var rēķināt :D matemātiskā puse ax^2+bx^2+c=0; D = b^2-4ac ja D < 0 => nav atrisinājumu, te sākas imaginārie => z = (-b(+-)sqrt(-D)i)/2a ja D = 0 būs 1 atrisinājums ja D > 0 būs 2 atrisinājumi x1 = (-b+sqrt(d))/2a x2 = (-b-sqrt(d))/2a Jāpieļauj arī gadījumi, kad 0x^2+3x+3=0 Edited January 23, 2008 by martins256 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Vispār jau, ja a=0, tad tas vairāk nav kvadrātvienādojums. Es tik tā joka pēc to pamēģināju :) bet zem stringa jau bus skaitlis =/ Nu un? Strings nav skaitlis. Tur nav citu variantu. Ko strings satur - tā jau ir cita opera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Mikij, kā Tu 9. klases eksāmenu liki, ja nezini kā risina kvadrātvienādojumu? Man šķiet, ka pie šādiem tempiem Armagedons iestāsies daudz ātrāk, nekā gaidīts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Mājas darbi jā[ilda pašiem! Vajag tā kā boot.lv - close topic + warn! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts