Jump to content
php.lv forumi

Zend PHP Certification


black

Recommended Posts

Klīst baumas, ka laacz gatavojoties būt par pirmo Zend sertificēto lāci Latvijā :)

 

Vai kāds gadījumā nav meklējis linkus ar demo jautājumiem/atbildēm, kas palīdzētu sagatavoties minētajam eksāmenam?

 

Atradu šo te. 20 testa jautājumi, likās diezgan normāli, jo neviens nebija tāds, ko varētu ātri un fiksi atrast manuālī.

 

Ja kādam būtu vēl kādi ieteikumi (ieskaitot offtopic par to, vai kādam Latvijā vispār šis sertifikāts ir vajadzīgs), you're welcome.

Link to comment
Share on other sites

Un jēga no tāda sertifikāta? Mētāt pirkstus vēdeklī?

 

Ja palasa Zend listes tad tu sertificējies produktam kas iespējams diezgan kardināli mainīsies ar nākošo relīzi.. Tas būtu apmēram kā pirms kāda laiciņa sertificēties uz WinXP kad jau nāca laukā Vistas relīzes..

Protams cits jautājums (un par to šaubās arī paši developeri) cik ātri notiks migrācija.. (piemēram tagad liela lietotāju bāze ir aizvien 4.x php) ?

 

Būtu labāk kādu ekstensiju uzrakstijuši vai piedalijušies php google summer of code..

 

 

p.s. aiz kam tas "pirmais" jau ir nokavēts.. un ir kāds jau paspējis..

Link to comment
Share on other sites

Iekš CV tā būtu viena lieka rindiņa un viss. LV nevienam darba devējam neko neizteiks vārds ZEND, protams, ja tu netaisies iet strādāt kādā kompānijā, kura nodarbojas tikai un vienigi ar web izstrādi kur direktors ie iepriekšējais koderis un var atļauties tev maksāt 200 LVL uz rokas plus vēl bonusā dod laptopu, lai tu vari strādāt arī mājās pa vakariem.

 

Bet tā lielo un maksāt spējīgo kompāniju vadītāji un lēmēji, par pieņemšanu/nepieņemsanu un tavas algas lielumu, pat nezin kas īsti ir PHP un ko ar viņu dara. Viņiem vajag mājas lapu vai portālu un par to viņi tev maksā, nevis par to, ka tu bārsti gudrus svešvārrdus ZEND, PHP, CSS, HTML, XHTML, SQL utt utjp

 

Jautājums. Tev to vajag?

 

 

P.S. man r brainbench.com sertifikāts par labām franču valodas zināšanām, nu un, tu domā, ka es kaut vārdu franciski varu pateikt?

Link to comment
Share on other sites

Viens pluss ir tas, ka mācoties sertifikātam (da jebkādam) vienmēr var iemācīties kaut ko jaunu. Pirms sāku mācīties java sertifikātam, arī domāju, ka visu jau zinu. Izrādījās, ka tomēr nē. Beigaas tiku gan pie sertifikāta (palīdz darba intervijās) gan pie kaut kaadaam papildus zinaashanaam.

 

Runājot par HR cilvēku attieksmi par sertifikātiem, zinu, ka daudzos lielajos uzņēmumos tiek veidoti saraksti ar sertificētajiem darbiniekiem, un šos sertifikātus tad tālāk mēģina "pārdot" klientiem. Daži klienti interesējas par sertificēto programmētāju skaitu, un daži vēlas, lai vismaz projekta vadītājam būtu kāds sertifikāts.

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Man gan nav bakalaurs, bet ir sertifikāts, par kuru mans darbadevējs priecājās, jo pasūtītājiem redz tas svarīgi, kā saka - vien liels trekns "+".

Ar savu bakalauru/maģistru/doktoru var tikai `ieskrieties sienā` (mācīt studentiem teoriju).

Man bija vien kolēģis, kuram laikam bija doktora grāds (!?), bet rakstīja drausmīgi neloģisku kodu... tjap-ļap, kā dzejniekiem, ej nu saproti, kas tur bija domāts...

 

Tāpat šeit, kodera līmeni vērtē pēc padarītiem darbiem. aka webā - uzņēmuma portfolio

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka tas sertifikāts būs baigi labs! Tas arī paver iespējas strādāt ārzemēs, jo tur tomēr top daudz noptnāki projekti! Es arī tādu gribētu iegūt un tas man nenozīmētu tikai ierakstu CV, lai palielītos kaut kur! Es ceru, ka laacz iegūs šo sertifikātu, jo tā tikai mēs bīdamies uz priekšū. Gan jau kāds vēl iegūs tādu, kvalifikācija kļūs augstāka!

Novēlu veiksmi laacz! Black, iesaku tev ar tiekties uz to, ja tevi tas interesē! Pēc tam visi skauģi varēs ēst no rokas :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...