Aleksanm Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 (edited) Sveiki, palīdzat Lūdzu! Man ir tabula ar 4 kolonām iekš mysql. vēlos izveidot saucamo dropdown formu, kurā ir pieejami visi ID no db ieraxtiem. Tas nepieciešams: paņemu no formas izvēlos vienu id un tad tālāk strādāju tikai ar to. Pēc zemāk minētā scripta man katram id ir sava forma, bet vajag, lai visi id ir vienā, Lūdzu, var kāds palīdzēt.. <?php // create connection $connection = mysql_connect("localhost","user","password") or die("Couldn't make connection."); // select database $db = mysql_select_db("test1", $connection) or die("Couldn't select database."); // create SQL statement $sql = "SELECT id FROM people"; // execute SQL query and get result $sql_result = mysql_query($sql, $connection) or die("Couldn't execute query." ); // put data into drop-down list box while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) { $od = $row["id"]; ?> <SELECT name="operating_system"> <option value="<?php echo $od ?>"><?php echo $od ?></option><?php }?> <select> <FORM method="post" action="<?php echo $PHP_SELF;?>"> <INPUT type="submit" value="submit"> Edited July 10, 2007 by Aleksanm Link to comment Share on other sites More sharing options...
.qHb l Und0^ Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Vo man ar šitas intresētu! Vieneiz bija vajadzība, bet tā arī neizdomāju! Toreiz izmantoju POST! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Tak kur jūsu loģiskā domāšana. Cikla jēdzienu, tā būtību, vispār saprotat? A; while (B) { C; } D; php kods vispirms izpildīs A daļu, pēc tam pārbaudīs B kā booleanu, ja tas ir true, tad izpildīs C daļu, ja false, tad neizpildīs. C daļu tas turpinās izpildīt tikmēr, kamēr B ir true. Līdzko tas paliks par false, tā izpildīšana beigsies. Pēc visa tā tiks izpildīta D daļa. Tagad jums mājasdarbs - uzrakstiet HTML kodu, kādu gribat redzēt outputā, tajā jūsu dropdown formā ielieciet lauku ar četrām ID vērtībām. Un pēc tam atbildiet uz jautājumiem - kas ir jāizvada A daļā? Kas ir jāizvada C daļā? Un kas ir jāizvada D daļā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksanm Posted July 11, 2007 Author Report Share Posted July 11, 2007 Nu maas zināšanas nav tik labas, lai ko tādu dabūtu gatavu. Ir tā, ka man ir 167 ieraxti(tos vajag tai dropdownā) un iezvēloties kādu uzreiz attēlojas pārējais info no mysql Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 (edited) bubu --> gribeeju cilveekiem paliidzeet , bet pardomaaju ... tik tieshaam Galu galaa Ja pasiem nav Elementaaraako zinaashanu un Logjikas Pirmziemnieku liimenii, tad ..... + kods jau vinjiem daljeeji gatavs ... tik pareizi salikt.. visas daljas... ;) iezvēloties kādu uzreiz attēlojas pārējais info no mysql Palasi par JavaScript ... onchange .. Edited July 11, 2007 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 nez kapēc cikls katram id taisa savu formu? varbūt varētu to visu pamēģināt sarakstīt pareizā secībā un tad paskatīties kā strādā? par cik man arī gadās problēmas un esmu laipns pēc dabas :D http://paste.php.lv/5774 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 http://lv.php.net/manual/en/control-structures.while.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksanm Posted July 12, 2007 Author Report Share Posted July 12, 2007 (edited) Liels paldies. Jūs man palīdzējāt. Slēdzam ciet. Edited July 12, 2007 by Aleksanm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts