Jump to content
php.lv forumi

Datubāzes kopēšana!


iall

Recommended Posts

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Un kas notiek, ja divi developeri palabo vienu un to pašu koda daļu ? Vai arī ja viena kodera palabotais kods ir atkarīgs no cita koda, ko diemžēl kāds cits koderis ir jau pamainījis ?

tad bļauj un liek developeriem pašiem resolvēt konfliku - tb izlemt kuras rindiņas uzskatīt par īsto variantu, bet praksē ir ļoti maz gadījumi, kad visi vienlaicīgi taisa vienu lietu, ja nu vienīgi darba organizēšana pilnīgi nekāda un visi grib to vieglāko uztaisīt :)

 

kad kāds cits nodzēsis/pamainījis f-ju, kuru tu izmanto, gan versiju kontroles verķis neko nesaka - tam automātiskie testi domāti.

Link to comment
Share on other sites

hm.. tas samerģošanas process izklausās pēc kaut kā tāda no kā tikai problēmas vien var rasties. Vai tad reāli dzīvē kaut ko tādu vajag ?

 

Jā, vajag un ui kā vajag. Bez tā vairāk-developeru softa developēšanu nevaru iedomāties.

 

Un kas notiek, ja divi developeri palabo vienu un to pašu koda daļu ?

Konflikts. Source kontroles sistēma par to paziņo un parāda, kuras koda daļas konfliktē. Tas notiek, bet reti. Ja tas notiek bieži, tad tas nozīmē, ka nav kautkas kārtībā ar uzdevumu dalīšanu grupā. Jo parasti cilvēki nemaisās vienā koda vietā vairāki reizē. Šad un tad, protams, tas notiek. Biežāk notiek tas, ka viens developeris pamaina vienu funkciju kautkur faila sākumā, bet otrs developeris pamaina tā paša faila citu vietu (piemēram kautkur pa vidu izveido jaunu funkciju). Ar šādu samergošanu nav nekādu problēmu.

 

Vai arī ja viena kodera palabotais kods ir atkarīgs no cita koda, ko diemžēl kāds cits koderis ir jau pamainījis ?

Tamdēļ vajag testēšanu. Nav jau tā, ka samergošana notiek automātiski uz servera. Mergošana notiek pie tevis. Tu pasaki, lai tev novelk jaunākās koda izmaiņas, un no servera atnāk citu cilvēku izdarītās izmaiņas (bez šī soļa nemaz nav iespējams ielikt tavu sourci uz servera). Tu tagad to kodu, kas ir pie tevis, notestē un pārliecinies, ka tas strādā (un te pamatīgi palīdz unit testings un automātiskie test), un tikai pēc tam sūti sourci uz serveri. Ja testi ir kārtīgi rakstīti un ir labi, tad nebūs nekādu problēmu.

 

Laikam sanāca nedaudz atkārtot to pašu, ko v3rb0 jau pateica..

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...