Jump to content
php.lv forumi

combo box -> atlasa pa rindiņām!


zviedzha

Recommended Posts

Ir nepieciešams uztaisīt scriptu!

 

Ir viena tabula! Tabulā ir lauki: id, vārds, uzvārds, vecums

Izvēloties ar combo box no mysql tabulas lauku "vārds", tālāk nākamajos combo box logos parādās tikai tie lauki, kuri atbilst pirmajam kritērijam - vārdam! Un tad arī trešajā parādās no iepriekšējiem combo box atlasītie lauki!

 

Ir divi Jāņi Bērziņi, bet vienam ir 11 - otram 12 gadi!

Izvēloties "Jānis" -> "Bērziņš" -> "11" un "12" (trešajā combo boxā jāparādās ir abiem variantiem)

 

Un spiežot pogu AIZIET, tiek izvadīts: Mani sauc $vards $uzvards un man ir $vecums gadi!

 

Vai tas ir iespējams ar php? Vai tomēr kas cits?

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Ja. Tikai ja gribu, lai paradas pec katra sola bez refresha izmanto ajax tehnologiju.

Link to comment
Share on other sites

Ja datu nav daudz, tad tu vari atlasīt visus tabulas ierakstus, un nosūtīt kautkur slēptos laukos (vai javasripta masīvos) vienā reizē. Un pēc tam tikai javaskriptā rādīt vajadzīgās vērtības uz kombokšu vērtību nomaiņu.

Link to comment
Share on other sites

laikam ajax nederēs!

Vai tiešām nekā šo nevar realizēt?

 

man ar liekas ka nevar ar php tādu realizēt! :)

 

p.s kaut ko no db atlasīt māki, atlasīto komboboxī parādīt māki? tad kāpēc, lai nevarētu tādu fīču uztaisīt. negribi daudz ar js ņemties, taisi ka htmlu ģenerē servera pusē, un pēc dropdowna pamainīšanas prasi serverim jauna htmlu. ja pavisam negribi js, tad liec drodownus formā, un blakus katram dorpdownam submit pogu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu es iisti nesaprotu tu gribi tipa lai vienk ieziimeejot teixim vaardu automaatiski bez refresha viss notiek un paraadaaas vai arii vienk ieziimeejot vaardu un nospiezjot aiziet lai atlasa? pirmajaa varinata ir ajax + php (td ajax nosuuta pierpaasiijumu uz failu tipa taa itkaa tu nosuutiitu ar php headeri tipa index.php?cat=kautkaadakategorija, a taalaak jau php visu darbinju izdara un ar echo atgriezj saturu kaa saturu vai veel labaak kaa xml failu, bet tur ir jaazin arii minimaali js tipa lai vareetu dabuut bojekta innerHTML sastkjeet kopaa pieprasiijumu un taa ) otrajaaa pietiek tikai ar php taisi atkal parastu formu un nosuutu uz php failu tad no db atlasi tipa visus laikus kur lauks vards ir vienaads ar piem janis un tad ar while ciklu drukaa araa hosuutot hederi un samainot saturu vai arii vienk taisi visu vienaa failaa augshaa samet php kodu kas visu gjeneree un peectam arii apstraadaa un aatkal padod aaraa html :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...