Stopp Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Vot ir tāda sajūta, ka atrisinājums būs bezdievīgi vienkāršs un es dabūšu nokaunēties, bet nu pajautāšu. Mani palūdza nobloķēt vienu IP adresi no konkrēta datora (darbinieki sēž draugos, y'know ;) ). Un vajag, lai bloks būtu tikai no tā konkrētā datora, t.i. no citiem datoriem, ar ko šis ir saslēgts tīklā, joprojām adrese ir atļauta. Izgūglējos, izrakāju winodws firewall, izrakāju LAN settingus - nekā. Varbūt sisadmini varēs nākt talkā, kas un kā? Paldies. PS. Intel celeron kaut-kāds, OS WinXP. PS2. Būtu labi, ja arī bloks būtu tikai ar firefoxi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Ņem vērā, ka draugiem.lv ir pieejams no vairākām IP adresēm (nslookup draugiem.lv). Man liekas, ka Windows'am (vismaz XP) ar defaultajiem līzekļiem IP adresi nevar nobloķēt. Tur var tikai kādu konkrētu portu nobloķēt. Instalē kādu citu firewallu. (un kāds sakars procesoram ar IP adrešu bloķēšanu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopp Posted March 11, 2007 Author Report Share Posted March 11, 2007 Nu ook, paldies, pameklēšu tad kādu firewallu, ar ko var. Sakars, imo, nekāds, bet ej tu sazini :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Ja tikai firefoxam, tad https://addons.mozilla.org/firefox/3145/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 uh šitie darbi kur kaut kas jābloķē. vajag pavisam otru galējību - atļaut visu, bet kas nezin mēru atlaist un miers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopp Posted March 11, 2007 Author Report Share Posted March 11, 2007 andrisp, paldies, laikam derēs. v3rb0, tā ir valsts iestāde, nav tik vienkārši. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 tad jau pie reizes arī mobīlie jābloķē, citādi atnākšu ar savu laptopu/pda un kaut kādu mobīlo internetu, ij sēdēšu draugos visu dienu. vienīgā cerība, ka vidējais valsts iestādes kompjūtera lietotājs nestaigā ar laptopu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 elans: ņem vērā, ka tika prasīts nobloķēt tikai ar vienu browseri. Un tika prasīts nobloķēt IP adresei, nevis DNS vārdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopp Posted March 13, 2007 Author Report Share Posted March 13, 2007 Nē, der arī ar visiem pārlūkiem, un tas pat ir labāk. Par to FF pateicu, ka der arī tā, ja citādi nevar. Bet ar hosts failu ir problēma, ka es nevaru lietot neko regexpu veidīgu (piem *.draugiem.lv), bet tagad draudzīgos var apmeklēt arī adresē jebkas.draugiem.lv. BlockSite ekstensija gan to ļāva. Cerams, ka iestādes darbinieki būs tik dumji, lai nevarētu atkost ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts