Jump to content
php.lv forumi

Handler_read_rnd


Lynx

Recommended Posts

Pētiju webservera mysql statistiku un uzdūros nepatīkamai lietai: Handler_read_rnd un Handler_read_rnd_next uzrādīja nepieklājīgi lielas vērtības. Ar samazināšanu nebūtu problēmu, ja vienīgi es zinātu kuri ir tie queriji, kas lasa nākamo ierakstu vai pareizi neizmanto indexus. Iet cauri 10+ lielākiem, mazākiem projektiem un pārbaudīt katru aizdomīgo pieprasījumu galīgi nav ne vēlēšanas, ne laika. Un loģiski rodas jautājums vai nav kāds veids kā effektīvi atrast vainīgos pieprasījumus. Ne mysql manuāli, ne googlee neko nemin par queriju atrašanu, tikai izlabošanu.

 

Tātad jautājums: vai ir kāds veids kā effektīvi(log faili, pamodificējot db klasi, etc) noteikt kuri queriji ierakstās iekš Handler_read_rnd_next uzskaites.

Link to comment
Share on other sites

Un loģiski rodas jautājums vai nav kāds veids kā effektīvi atrast vainīgos pieprasījumus. Ne mysql manuāli, ne googlee neko nemin par queriju atrašanu, tikai izlabošanu.

 

In MySQL 5.0, queries that do not use indexes are logged in the slow query log if the --log-queries-not-using-indexes option is specified.

 

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/slow-query-log.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...