Jump to content
php.lv forumi

Profesionāls hosting ar patīkamām cenām.


Raimiks

Recommended Posts

Nē, hight color vienmēr ir bijis 15 vai 16 bit krāsu izšķirtspēja (2 baitu kodējums).

Un true color ir 24 bitu (bet atmiņā var glabāties 3 vai 4 baitos, atkarībā no videokartes).

taksh zinu, bet vienkaarshi nevaru savaadaak iedomaaties kaa lai prieksh WEB savaadaak atdala :)

Jo vinju lapaa ieliktais dalijums bija Vel Forshaaks...

P.S. pats esmu pietiekami ilgi njeemies ar Compju grafiku ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Un cilvēkus, kuri nodarbojas profesionāli ar rasēšanu, tu sauc par rasistiem?

bubu es normāli izsmējos pa šito frāzi :]

Anyway, bet ņirgāties jau ar nevajag, Cilvēks vismaz cenšās Latviski kaut ko uzrakstīt, nevis cenšās pārvērst Latviju par Krieviju #2

Link to comment
Share on other sites

kas vainas tabulām?

vajadzēja jau tā kā visiem izslimot table-free-webpage epidēmiju. tabulas joprojām ir vieglākais un ātrākais veids ar ko htmlā var uztaisīt tādu gridu kas +/- vienādi izskatīsies uz gandrīz visiem browseriem un visām saprātīgām rezolūcijām.

Link to comment
Share on other sites

uztaisīt var.. bet jautājums cik laika iztērēsi, lai piedzītu atšķirības starp browseriem, katru reizi kad vajadzēs kaut ko pabīdīt un pamainīt.

 

viņu lapas htmlu neskatījos, bet vispārīgi, kamēr nesāc izmantot tabulas iekš tabulām 3x pēc kārtas un divus elementus blakus neliec ar tabulu, tikmēr imho tabulas layoutā ir ok, vismaz vairāk tagi ar kuriem operēt, plašāka rocība. :)

Link to comment
Share on other sites

No offence, gruti spriest cik atri ir ar tabulam kaut ko taisit ar web lietaam nodarbojos kaadu gadu. Tachu tadu, samera mana skatijuma progresivu saitu, ka slashdot.org, parieshana no tabulam uz css layoutu mani parliecinaja sakt taisit visu ar css. Varbut taa ir tikai manija un visi atkal atgriezisies pie tabulam gruuti spriest.

Kaut kaa tomeer mani tas saits neparliecina, + nav latviski. Es uzskatu ka hostinga tirguu ir gruuti izsisties bez lielam investicijam. Ja vinji piedavatu teiksim virtualo serveru hostingu vai ko citu kas nav visiem tas buutu interesanti. Bet nu lai jau vinjiem veicas.

Link to comment
Share on other sites

localhero --> dazreiz ar tabulaam var visu uztaisiit daudz vienkaarshaak un eertaak...

+ laikam domaa ka Lielie programmu izstraadaataaji ( M$ , Adobe) ir galiigie iesaaceeji?

Neskapeec vinji joprojaam pieturas pie TAB?

+ kaa jau v3rb0 teica agri vai veelu atgrieziisies pie tab.. (vienkarshi jaislimo tas CSS buums)

+ Vispaar neizmantot CSS --> galiigi garaam

(Katrai lietai savs optimalais risinaajums).....

P.S. + izlasi vispaar par ko bija teema.. neviens jau vinjus neaistaav

Link to comment
Share on other sites

Nee nu var jau maajai logu vietaa likt pleevi un tas arii buus atraak, cauri varees redzeet un lietus iekshaa neliis tomeer vairums buvnieku tomer liek logus. Negribas uzsakt fleimu tabulas pret css katram savi uzskati un filosofija. Runajot par M$ tad taa ir kompanija kas nekad nav ieverojusi nekadus standartus.

Link to comment
Share on other sites

localhero - nu gan iebrauci auzās.

vari pastāstīt kādu standartu Microsofts ignorē? debīlu acid testu? tev laikam ir maza sapratne par to kā veidojas standarti, ka ir lielas komisijas, kuras izvērtē kas būs standarts un kas nebūs, kurās ietilpst liels vairums vadošo kompāniju (arī Micro$oft). vēl vairāk - IE nav FF, tā ir OS sastāvdaļa, kura netiek apgreidota major versijās ik pēc pusgada, līdz ar ko ir praktiski neiespējami pārstrādāt renderēšanas enginu. cik mozilla ir pārstrādājusi savu renderu? 3 reizes (0.*, 1.*, 2.*)? un IE? 2001 gadā kopā ar IE 6? un tad tikai pagāšgad izlaižot IE7.

pietam man ļoti nepatīk developeri, kuri raud, ka cilvēki neizmanto NORMĀLUS browserus. drīzāk normāli uzkodēt lapu vajag nevis izmantot kkāda viena browsera related iespējas. cik stundas es pats neesmu sēdējis, lai lapas bez visādiem hackiem rādītos normāli populārākajos browseros vienādi. ja nesanāk viens variants tad ir vēl vismaz 5 kā to izdarīt.

 

tālūk

Link to comment
Share on other sites

1)IE izstradataji nevadaas peec w3c rekomendaacijaam to vinji pashi ir atzinushi un 7 versija ir meginajushi laboties. Ir daudz tagu kas vispar netiek atbastiti IE6 versijaa. Tas tapec jo M$ ir izdeviigi ka pastav browseru nesavietojamiba un vinji patur monopolu.

2)M$ office vel joprojam nav ieguvushi ISO sertifikatu. Protams vinjiem pofig jo vinji ir noteiceji nozaree bet lidz ar to parejie izstradatajiem ir gruti nodrosinat savietojamibu ar M$ produktiem.

Pats nebrauc auzaas.

Link to comment
Share on other sites

kādiem standartiem? kopš kura laika ofisu dokumentācijās ir standarts? kas tad? xml? txt? csv? parādi, kurā vietā ir standartizēts dokumentācijas tips. un parastie lietotāji varēs ar to ISO slaucīt pakaļu. kāda gala lietotājam starpība vai tur ir ISO vai nav?! un vispār iesaku palasīt kas ir ISO, izskatās, ka tev sapratnes par to nav.

 

neredzu nekādu izdevību tam, ka ir browseru nesavietojamība. tas liek cilvēkiem migrēt no IE uz citiem browseriem, ko ļoti labi parāda pagājušais gads, kur FF lietotāju skaits diezgan strauji pieauga un microsoft līderpozīcija browseru tirgū nopietni sašūpojās.

 

un kādus tad atribūtus neatbalsta IE6 pret FF? -moz-min-width? vai vēl kkādus browser specified parametrus?

un es atkārtošos vēlreiz - nav tādas lapas, kuru nevarētu uztaisīt, lai viņa rādās uz visiem browseriem vienādi. viss ir atkarīgs no kodera roku taisnuma. ja nevari uzkodēt lapu normāli, tad kodēšana nav priekš tevis. punkts.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...