Jump to content
php.lv forumi

Serveru izvietošanas varianti?


hmnc

Recommended Posts

Man serveris ir izvitots Latneta. Gļuku pagaidām nava bijis nets nava brucis elektrība nava pazudusi. Esmu priecigs viss stabili strada un varu titk klat serveritim 24 stundas dienakti uzradot specialu kartinju. Bija gadijums ka dzelzis aizlidoja nakt vidu nacas braukt mainit.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Izmantojam Ultranet pakalpojumus jau ilgu laiku un iespaids lielisks. Visiem iesaku - www.ultranet.lv. I nav dārgi, i internets stabils, i supports labs. Ok, gigabitu pagaidām nedod, bet solītos 100 Mbit saņem vienmēr. Un ārzemes labas var sarunāt. Slikti tikai, ka tālu jabrauc.

 

Vienam mūsu klientam serveris stav Izzi, šiem 3 reizes bija gļukojusi elektrība, it kā Latvenego dēļ, katru reizi serveris mira un kādam tas bija jārestartē. Pēdējā reizē pagāja DIENNAKTS kamer kāds līdz tam aizgāja un restartēja: gļuks notika vakarā ap sešiem, no rīta zvanot man pateica, ka tur neviena šobrīd neesot (???) un būšot pēc pāris stundām. Rezultātā serveris pacelās četros vakarā. Firmas direktors arī esot šiem dažas reizes zvanijis, un katru reizi solija pēc dažām stundām visu salabot. Pa šo laiku firma pazaudēja daudz vairāk naudas, nekā šiem maksā mēnesī. Nafig vajag.

Edited by Virtuall
Link to comment
Share on other sites

Viņiem tur tā lapa stav jau gadus č�“trus-piecus. Tā ka...

Varbūt ja šeit daži viņiem pieslegsies, viņiem būs lieka naudiņa, par ko mums pasūtīt jaunu :P

 

BTW vai tik tas nebija tavu netīro roku darbs? niks pazīstams... :P

Paskatijos - nu točna :) Ak tu hackeris, kad tevi...

Edited by Virtuall
Link to comment
Share on other sites

ultranet neievieš uzticību. nekur nav minēts 24h monitorings. nav minēts vai ir sastatnes, jo visur, kur esmu skatījies cenas atšķirās no kastes izmēra it īpaši jau tower, jo tās miskastes dažādas izmēros un daudz lieki vietu aizņem.

Link to comment
Share on other sites

Nu redz, a šiem neatšķiras, jo vietas tur viņiem pagaidām pietiek. Un vairākumā tāpat tas miskastes vien arī stav, atnāksi - paskatīsies. Mūsejā arī :P

 

Kas tavā uztverē ir "24h monitorings"? Ja tu nakts vidū updeitosi kerneli vai nejauši nogalināsi SSHd tad neviens protams lidz 8 rītā neko nedarīs. Bet ja kaut kas viņu dēļ, tad vari būt drošs, ka pēc pusstundas viss būs up jebkurā diennakts laikā. Un ja tev tas liekas par dautdz, tad scroll up un paklausies manu stāstu par "drošo un stabilo" Izzi. Es tev saku, jau gadus divus u-netā hostējos, ne reizi neatceros ka internets būtu uz vairākām stundām miris. Bet elektrība vispar pa šo laiku pazūdusi vienu!! reizi un viņi paši piezvanīja un par to pateica! Un atvainojās Latvenergo vietā! Compare to Izzi ;)

Link to comment
Share on other sites

Kas tavā uztverē ir "24h monitorings"? Ja tu nakts vidū updeitosi kerneli vai nejauši nogalināsi SSHd tad neviens protams lidz 8 rītā neko nedarīs.

Jā tas kāreiz ir arī minētais 24h monitorings, ka var piezvanīt un pajautāt lai aiziet tur to kasti rebooto.. Otrs variants ir iedot klientam remote menedžējamu UPSi (power off/on).

 

Es tev saku, jau gadus divus u-netā hostējos, ne reizi neatceros ka internets būtu uz vairākām stundām miris.

Hail to Telia nejau Ultranetam tā truba :)

Link to comment
Share on other sites

nu gan iebrauci! a kad tad ja ne nakts vidū visus serverus liek?! kā tu vari dienas laikā apturēt kasti uz kuras griežas pāris simti lapu? loģiski sāk ap 1:00 naktī un līdz rītam. litrs šņabja, desmaizes un viss notiek :) 24h monitorings ir vitāli nepieciešams manuprāt. protams, ja hostē kaut kādu backup serveri vai pāris lapas tad po par nakts stundām.

 

a par to telpu ir tā - tu nevari bezgalīgi atvēsināt jebkāda izmēra telpu. viņai jābūt noteiktos izmēros un tiem izmēriem jāpiemeklē kondicionieris ar attiecīgu jaudu. es arī varu salikt telpā towerus, uzlikt vienu upsi un ventilatoru uz visiem un paziņot, ka man ir super datucentrs! tas vārds laikam ir moderns, ka viņu tagad lieto katrs otrais serveru housētājs. nebrīnītos, ja sastatnes U* kastēm viņiem nebūtu :)

Link to comment
Share on other sites

nu gan iebrauci! a kad tad ja ne nakts vidū visus serverus liek?! kā tu vari dienas laikā apturēt kasti uz kuras griežas pāris simti lapu? loģiski sāk ap 1:00 naktī un līdz rītam. litrs šņabja, desmaizes un viss notiek :)

Nu bet jolkas, bet nafig tak viņu uzkart? Jo, tiešam, es varu iedomāties tikai 2 iemeslus problēmām: 1) sūdīgs kernelis = par daudz šņabja 2) nogalināts SSHd = ne tikai šņabis, laikam.

 

nebrīnītos, ja sastatnes U* kastēm viņiem nebūtu :)

cik atceros, ir gan :P

Link to comment
Share on other sites

Virtuall --> un ko teiksi par tevis piemineeto situaaciju (pazuud elektriiba) ... un tas notiek 2 naktii?

zvaniisi visiem klientiem???

(pienjemsim ka viss ir jau sataisiits..)

Un ja nu es konstateeju ka mans serveris kautkaadu iemeslu deelj nav liidz galam uzbuutojies un prasaas peec cietaa restarta?

(teiksim konstateeju 4 naktii?, un paredzeeta UperDuper nakts konference ar klientiem???)

ko ieteiksi pagaidiit liidz plkst 8???

ta zaudejumi varbuut buus 10K....

(reaali zinu piemeeru kur saadas konf. tiek riikotas regulaari....[saistiits ar pasaules laika zonaam... visamaz 90% nav darba laiks, vai tiko saacies/beidzies])...

+ ja man jaaparliek Serveris (ne tikai softiski) tad lapraat to dariitu naktii un klaatienee....

---------

Link to comment
Share on other sites

un kādu skuju pēc man vajag galvenā mobu? kas tur galvenais skries kastei rebūtu mest? priekš tā ir tehniķi. un ja tādu nav, tad tas jau liecina par "datu centru" kaut ko nelabu :)

mani piemēram neinteresē kaut kādi galvenie vai negalvenie. svarīgi ir zināt uz kurieni zvanīt kad kaut kas notiek.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...